چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ | ۱۴:۲۸
سردرگمی تجار خراسان شمالی برای رفع تعهد ارزی با قطع بودن سامانه‌های بانکی

سردرگمی تجار خراسان شمالی برای رفع تعهد ارزی با قطع بودن سامانه‌های بانکی

خراسان شمالی (ایسنا) - رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بجنورد از ارسال پیامک به تجار برای انجام رفع تعهد ارزی با وجود قطع بودن سامانه‌های بانکی خبر داد.

عباس کاظمی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه هرچند قانون تعهد ارزی اشتباه است و آن را قبول نداریم، اظهار کرد: اما از آنجا که قانون بوده است، آن را انجام می‌دهیم، ولی پیامک‌ها برای تجار به منظور انجام کار ارسال می‌شود، اما سامانه‌های بانکی قطع هستند و نمی‌شود کاری انجام داد.

وی گفت: طی جلسه‌ای، نماینده بانک ملی اعلام کرده که مدتی است سامانه ما قطع است و الان صادرکننده می‌خواهد تعهد ارزی را انجام دهد، ولی بانکی نیست که آن را انجام دهد.

کاظمی افزود: یکسری از بانک‌ها که در گذشته رفع تعهد ارزی را انجام می‌دادند از انجام این کار لغو شده‌اند و یکسری بانک‌های جدید برای این امر معرفی شده‌اند، اما آن  بانک‌ها نیز اعلام کرده‌اند که هنوز دستورالعملی برای آن‌ها نیامده و نمی‌توانند کاری انجام دهند واین مشکل تجار را سردرگم کرده است. از سوی دیگر، بانک‌ها اعلام کرده‌اند که سامانه‌ها مدتی است برای انجام این کار قطع شده و نمی‌توانند کاری انجام دهند.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: می‌خواهیم واردات در برابر تعهدات صادرات انجام دهیم  و اکنون بسیاری از تولیدکنندگان براساس این قانون ماشین آلات وارد کرده اند، اما کالای آن‌ها در گمرک خوابیده است و نمی‌توانند کاری انجام دهند.

وی تصریح کرد: مغایرت میان صمت و لیست بانک مرکزی از دیگر چالش‌های تجار است. یکسری از رانت خوارهایی هستند که کارت‌های خود را اجاره داده اند که نه تولیدکننده است و نه بازرگان هستند و ما نیز موافق آن هستیم که باید با آن‌ها برخورد قاطع شود اما تولیدکننده‌ای که در اندازه ۱۰ تا ۳۰ هزار دلار تجارت دارد و به علت نارسایی سیستم‌های سامانه ای در کشور نتوانسته تعهد ارزی انجام دهد باید میان آن‌ها فرق گذاشته و از آن‌ها حمایت کند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بجنورد با تاکید بر اینکه تعهد ارزی یک سیاست اشتباه است، گفت:  تولید کننده و بازرگان که صادرات انجام می‌دهد ارز را به کشور برمی‌گرداند چراکه آن سرمایه درگردش برای ادامه کار او است. یک تاجر با هزاران مشقت کالا را صادر می‌کند و با هزاران مشقت این پول را با وجود تحریم‌های بانکی داریم وارد کشور می کند بنابراین باید از او حمایت شود.

وی ادامه داد: صادرکنندگان نمونه در دهه ۸۰ و ۹۰ جوایز صادراتی دریافت می‌کردند، اما چرا اکنون خبری از آن‌ها نیست؟ چرا تجار نمونه تشویق نمی‌شود.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها