دوشنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۵ | ۱۳:۳۵
منبع: نمایندگی زنجان
آغاز سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در تکمیل سد مخزنی مشمپا با حضور وزیر نیرو
عکس دریافتی است

آغاز سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در تکمیل سد مخزنی مشمپا با حضور وزیر نیرو

زنجان (ایسنا) - با حضور وزیر نیرو، آیین آغاز سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در تکمیل سد مخزنی مشمپا در شهرستان ماهنشان برگزار شد، طرحی که با هدف تأمین آب شرب، آب مورد نیاز صنایع، کنترل سیلاب و تقویت زیرساخت‌های آبی استان زنجان در حال اجراست.

آیین آغاز سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در تکمیل سد مخزنی مشمپا امروز ۱۲ مرداد با حضور عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو، سید محسن صادقی، استاندار زنجان و جمعی از مسئولان ملی و استانی در شهرستان ماهنشان برگزار شد.

در این مراسم، آخرین وضعیت اجرای طرح و برنامه‌های مربوط به تکمیل سد مخزنی مشمپا مورد بررسی قرار گرفت. این سد در ۱۱۶ کیلومتری غرب شهر زنجان و پنج کیلومتری غرب روستای مشمپا احداث می‌شود و از نوع سنگریزه‌ای با هسته رسی است.

مطالعات اجرای این پروژه از سال ۱۳۸۳ آغاز شده و پس از احداث تونل‌های انحراف، عملیات اجرایی بدنه سد از سال ۱۳۹۲ کلید خورده است. همچنین پس از بازنگری در مشخصات فنی، مجوز زیست‌محیطی طرح در سال ۱۴۰۲ و مجوز ماده ۲۳ آن در سال ۱۴۰۴ اخذ شد و هم‌اکنون پروژه با حدود ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست.

سد مخزنی مشمپا با هدف تأمین سالانه ۳۲.۵ میلیون مترمکعب آب شرب شهرستان زنجان و ۲۱۹ روستای مسیر، تأمین ۱۷.۵ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز صنایع منطقه، افزایش بهره‌وری سدهای پایین‌دست و کنترل سیلاب‌های رودخانه قزل‌اوزن در دست اجراست.

بر اساس مشخصات فنی، این سد دارای ارتفاع ۱۱۱ متر از پی، طول تاج ۳۸۵ متر، عرض تاج ۱۰ متر، حجم مخزن ۳۵۰ میلیون مترمکعب و حجم آب تنظیمی ۵۰ میلیون مترمکعب است و سرریز آن نیز از نوع اوجی آزاد طراحی شده است.

طبق اعلام مسئولان، تاکنون بیش از ۵۷ هزار و ۶۱۳ میلیارد ریال برای اجرای این پروژه هزینه شده است و با آغاز سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، روند تکمیل این طرح شتاب بیشتری خواهد گرفت.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها