چهارشنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۵ | ۰۷:۲۰
منبع: نمایندگی لرستان
تجهیز هدفمند کارگاه‌های فنی‌وحرفه‌ای؛ رویکردی برای پیوند آموزش با بازار کار

مدیرکل فنی و حرفه‌ای لرستان مطرح کرد

تجهیز هدفمند کارگاه‌های فنی‌وحرفه‌ای؛ رویکردی برای پیوند آموزش با بازار کار

لرستان (ایسنا) - مدیرکل فنی و حرفه‌ای لرستان با تشریح رویکرد جدید این اداره‌کل در تجهیز مراکز آموزشی گفت: به جای توزیع پراکنده اعتبارات، تجهیزات به‌صورت متمرکز و بر اساس نیاز بازار کار، ظرفیت شهرستان‌ها و نیازسنجی انجام‌شده در اختیار کارگاه‌های منتخب قرار گرفته تا آموزش‌های مهارتی مستقیماً به اشتغال منجر شود.

اله‌بخش اداوی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از زمان آغاز مسئولیت در این اداره‌کل، برنامه‌ای متفاوت از گذشته را در دستور کار قرار دادیم که مهم‌ترین محور آن، جلوگیری از پراکندگی اعتبارات و تمرکز بر ایجاد تحول واقعی در مراکز آموزشی است.

وی با بیان اینکه در گذشته اعتبارات تجهیز کارگاه‌ها میان تمامی مراکز توزیع می‌شد، افزود: به عنوان نمونه اگر پنج میلیارد تومان اعتبار برای تجهیزات اختصاص می‌یافت، این مبلغ بین ۱۹ مرکز دولتی خواهران و برادران تقسیم می‌شد و در نهایت سهم هر مرکز نیز میان چندین کارگاه توزیع می‌شد؛ در نتیجه هیچ کارگاهی به‌طور کامل تجهیز نمی‌شد و تحول محسوسی شکل نمی‌گرفت.

اداوی ادامه داد: رویکرد جدید ما این است که به جای تجهیز تعداد زیادی کارگاه به‌صورت ناقص، هر سال تعداد محدودی از کارگاه‌ها را به‌طور کامل و متناسب با نیاز بازار کار تجهیز کنیم. بر همین اساس، امسال ۱۱ کارگاه بر پایه نیازسنجی، ظرفیت شهرستان‌ها و فرصت‌های اشتغال تجهیز شده‌اند.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای لرستان ابراز امیدواری کرد که با تداوم تخصیص اعتبارات، طی یک دوره چهار ساله بخش قابل توجهی از کارگاه‌های استان با تجهیزات روزآمد نوسازی شوند.

وی با اشاره به حرکت این اداره‌کل به سمت آموزش‌های نوین گفت: در مرکز شهید سلیمانی خرم‌آباد، کارگاه هوش مصنوعی همواره با استقبال کارآموزان مواجه است و به طور مستمر بیش از ۲۰ تا ۳۰ نفر در دوره‌های مرتبط حضور دارند.

اداوی افزود: آموزش در حوزه‌های هوش مصنوعی، اقتصاد دیجیتال، رایانش ابری و سایر رشته‌های نوظهور در اولویت سرمایه‌گذاری قرار گرفته است؛ زیرا این حوزه‌ها با نیازهای امروز بازار کار همخوانی بیشتری دارند.

وی همچنین با تأکید بر ضرورت بازنگری در سرفصل‌های آموزشی اظهار کرد: برخی از رشته‌های قدیمی دیگر جذابیت و کارایی گذشته را برای جوانان ندارند. برای مثال، هنوز در برخی کارگاه‌ها آموزش‌هایی مانند جوشکاری پروفیل یا تعمیر موتور خودروهای قدیمی مانند پیکان و پراید ارائه می‌شود، در حالی که علاقه و نیاز بازار به این مهارت‌ها کاهش یافته است.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای لرستان تصریح کرد: اگر هدف ما تبدیل آموزش مهارتی به اشتغال پایدار است، ناگزیر باید تجهیزات و آموزش‌های مراکز فنی و حرفه‌ای را با فناوری‌های روز و نیاز واقعی بازار کار هماهنگ کنیم، در غیر این صورت امکان تحقق اهداف این سازمان وجود نخواهد داشت.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها