چهارشنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۵ | ۱۶:۴۹
آغاز عملیات ریل‌گذاری اتصال سبزوار به شبکه سراسری؛ گامی در توسعه کریدورهای ریلی کشور

آغاز عملیات ریل‌گذاری اتصال سبزوار به شبکه سراسری؛ گامی در توسعه کریدورهای ریلی کشور

خراسان رضوی (ایسنا) - معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور از آغاز عملیات ریل‌گذاری مسیر اتصال سبزوار به شبکه سراسری راه‌آهن خبر داد و گفت: این پروژه نه تنها پاسخی به مطالبه جدی مردم منطقه، بلکه قطعه‌ای حیاتی برای تکمیل کریدورهای استراتژیک شمال به جنوب و شرق کشور است.

هوشنگ بازوند، چهارشنبه ۱۴ مرداد در جلسه آیین ریل‌گذاری پروژه اتصال راه‌آهن سبزوار به شبکه سراسری و بررسی پروژه‌های عمرانی حوزه شرکت ساخت و توسعه که در فرمانداری سبزوار برگزار شد، اظهار کرد: این پروژه و توسعه کلی شبکه ریلی کشور، از اولویت‌های راهبردی در ابعاد مختلف اقتصادی و امنیتی محسوب می‌شود.

وی با ارائه گزارشی از تاب‌آوری زیرساخت‌های کشور در شرایط سخت جنگی، اظهار کرد: تجربه بازسازی سریع محورهای مواصلاتی کشور در برابر سنگین‌ترین بمباران‌های هوایی، نشان‌ دهنده قدرت و آمادگی فنی وزارت راه برای صیانت از شریان‌های حیاتی است. هیچ‌یک از مسیرهای آسیب ‌دیده کشور در جنگ اخیر بیش از ۴۸ ساعت مسدودی نداشته‌اند، این توانمندی نماد پیروزی و اقتدار کشور در منطقه است که باید بیش از پیش برای مردم تبیین شود.

بازوند با اشاره به توئیت منتسب به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مبنی بر تصمیم برای انهدام زیرساخت‌ها افزود: این موضوع حساسیت توجه به زیرساخت‌های حیاتی کشور را بیش از پیش نمایان می‌سازد.

 وی در همین راستا، به سیاست‌های کلان امام شهید مبنی بر لزوم سرمایه‌گذاری ارزهای وارداتی در زیربناهای حمل‌ونقل، به خصوص شبکه ریلی، اشاره کرد و گفت: اگر ارزی وارد این کشور می‌شود، باید این ارز را صرف زیربناهای حمل‌ونقل و ریل کشور کنیم.

آغاز عملیات ریل‌گذاری اتصال سبزوار به شبکه سراسری؛ گامی در توسعه کریدورهای ریلی کشور

 معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین به دیدگاه سیاستمداران مبنی بر اینکه جنگ آینده در دنیا، جنگ کریدورهاست اشاره کرد و افزود: هر کشوری که کریدور قوی داشت، می‌تواند قدرت‌مندتر باشد.

بازوند در ادامه با اشاره به آسیب‌های وارد شده به محور خرم‌آباد-اندیمشک و سایر نقاط استراتژیک، اظهار کرد: دشمن تمام تونل‌های این محور را هدف قرار داد و سنگین‌ترین بمباران‌ها را انجام داد، اما تنها توانست ورودی‌ها را تخریب کند؛ چرا که ارتفاع تونل‌ها از کوه پایین‌تر بود. با این حال، تمامی پل‌ها و مسیرهای آسیب ‌دیده به جز یک پل در کرج که هنوز به بهره‌برداری نرسیده بود در کمتر از ۴۸ ساعت بازسازی شدند و هیچ وقفه‌ای در خدمت‌رسانی به مردم ایجاد نشد.

وی با تقدیر از نقش بخش خصوصی و حمایت‌های وزارت راه از نیروهای مسلح، اظهار کرد: در جنگ ۴۳ روزه، دشمن محورهای خوزستان، سپس مسیرهای شرق به غرب و در نهایت محورهای ارتباطی بندرعباس به تهران از مسیرهای سیرجان و شیراز را بمباران کرد؛ اما در وزارت راه و شهرسازی، ما دوشادوش نیروهای مسلح ایستادیم تا مشکلی در حمل کالاها پیش نیاید.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر دستاوردهای سند چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور، اظهار کرد: مقام معظم رهبری دستور فرمودند که در سال ۱۴۰۴ ایران باید قدرت برتر منطقه باشد و اکنون ثابت کردیم که قدرت برتر منطقه هستیم؛ این موضوع باید در همایش‌ها و سمینارها تبیین و تشریح شود.

بازوند با اشاره به پروژه راه‌آهن سبزوار، اظهار کرد: استنباط ما از پیگیری‌های مستمر استاندار، نمایندگان و فرمانداران، این است که این پروژه مطالبه جدی مردم است و دولت نیز باید پاسخگوی این مطالبات باشد. علی‌رغم محدودیت‌های مالی، بسیار خوشحالیم که امروز عملیات ریل‌گذاری آغاز می‌شود.

وی با بیان اینکه زیرسازی این پروژه بیش از ۹۸.۵ درصد و ایستگاه آن نزدیک به ۵۰ درصد پیشرفت داشته است، اظهار کرد: امروز ریل‌گذاری این پروژه نیز شروع می‌شود و نیازمند یک اجماع‌سازی هستیم تا این پروژه هرچه زودتر به بهره‌برداری برسد.

معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: این مسیر علاوه بر رونق اقتصادی، ایمنی و جابجایی مسافر، به عنوان پایه‌ای برای اتصال کریدور شمال به جنوب و شرق کشور عمل می‌کند که از مباحث مورد تأکید دولت آقای پزشکیان در راستای توسعه تولید است.

معاون استاندار و فرماندار ویژه سبزوار، در ادامه این جلسه با اشاره به آغاز ریل‌گذاری مسیر ۴۸ کیلومتری سبزوار-خوشاب، این پروژه را مطالبه دیرینه مردم منطقه توصیف کرد و گفت: توسعه حمل‌ونقل از محورهای اصلی خدمت‌رسانی است، علاوه بر این طرح ریلی، پیشرفت فیزیکی پروژه‌های جاده‌ای از جمله تکمیل باند دوم محور سبزوار–جوین–اسفراین با سرعت در حال پیگیری است تا با تکمیل این زیرساخت‌ها، ضمن کاهش تصادفات، شاهد تحولی در شاخص‌های توسعه‌ای و روان‌سازی ترافیک در غرب خراسان باشیم.

حامد قربانی، بیان کرد: تاکنون ۲۵ کیلومتر از این محور احداث شده که ۶ کیلومتر آن زیر بار ترافیک رفته و ۱۹ کیلومتر دیگر در مرحله نصب علائم راهنمایی و رانندگی قرار دارد.

توسعه کریدور ریلی شرق کشور باید با جدیت دنبال شود

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی، در ادامه اظهار کرد: در شرایط دشوار کنونی، مدیران و مجریان حوزه‌های مختلف، به ‌ویژه وزارت راه و شهرسازی، بدون وقفه و با تمام توان در میدان خدمت حضور دارند و اجازه نداده‌اند مشکلات و تحرکات دشمن خللی در روند خدمت‌رسانی به مردم ایجاد کند.

علیرضا قامتی، با اشاره به اهمیت موقعیت راهبردی خراسان رضوی در شبکه حمل‌ونقل کشور افزود: این استان در حوزه تبادلات ریلی بار، سهم قابل ‌توجهی در کشور دارد و همین موضوع ضرورت توجه بیشتر به توسعه زیرساخت‌های ریلی در شرق کشور را دوچندان می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: بر این اساس، کریدور شرق کشور، چه در مسیر جنوب به شمال و چه در مسیر شرق به غرب، باید متناسب با ظرفیت‌ها و نقش آن در جابه‌جایی بار و مسافر مورد توجه قرار گیرد و سهم خراسان رضوی از توسعه خطوط ریلی کشور افزایش یابد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی، همچنین از تلاش مدیران راه‌آهن و مجموعه حمل‌ونقل ریلی در شرایط جنگی قدردانی کرد و گفت: در ماه گذشته، با وجود بروز برخی مسائل، ارتباط ریلی در مدت کمتر از هفت ساعت برقرار شد که نشان ‌دهنده مدیریت مؤثر و آمادگی نیروهای اجرایی است.

قامتی افزود: امیدوارم با تداوم وفاق، انسجام و همدلی میان مسئولان و استفاده حداکثری از منابع، پروژه‌های ریلی استان، از جمله مسیر اتصال سبزوار به شبکه سراسری، با سرعت بیشتری اجرا و تکمیل شود.

به گزارش ایسنا، همزمان با آغاز عملیات ریل‌گذاری مسیر ۴۸ کیلومتری اتصال سبزوار به شبکه سراسری راه‌آهن در مسیر خط ۲ قطار مشهد-تهران، جمعی از مسئولان کشوری، استانی و شهرستانی، ابتدا با حضور در محل احداث ایستگاه راه‌آهن سبزوار از روند پیشرفت ۵۰ درصدی این ایستگاه بازدید کردند و در ادامه، آیین رسمی آغاز عملیات ریل‌گذاری در ایستگاه راه‌آهن سلطان‌آباد خوشاب برگزار شد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها