دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۵ | ۱۲:۴۵
منبع: نمایندگی اصفهان
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: آموزش هوشمند، الگوی سوم آموزش عالی در کشور است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: آموزش هوشمند، الگوی سوم آموزش عالی در کشور است

اصفهان (ایسنا) - دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اجرای سامانه هوشمند آموزش دانشگاه آزاد اسلامی در استان اصفهان، این سامانه را الگویی نوین و متفاوت از آموزش حضوری و مجازی سنتی دانست و گفت: چنین الگویی با بهره‌گیری همزمان از ظرفیت هوش مصنوعی، فناوری‌های نوین و حضور استاد، می‌تواند زمینه دسترسی دانشجویان مناطق محروم به دانش و تجربه استادان توانمند کشور را فراهم کند.

حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه در جریان بازدید از سامانه هوشمند آموزش دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: تاکنون در کشور با دو مدل و دو الگوی آموزشی مواجه بوده‌ایم؛ نخست، آموزش حضوری سنتی و دیگری آموزش مجازی سنتی که از ایام شیوع کرونا مورد استفاده قرار گرفت. سامانه هوشمند آموزش که دانشگاه آزاد اسلامی آن را طراحی و اجرا کرده و در واقع به‌عنوان نمونه اولیه در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان به اجرا درآمده و نتایج مطلوبی نیز به‌همراه داشته است، ان‌شاءالله با سرعت در تمام واحدها و استان‌های کشور ساری و جاری خواهد شد.

وی افزود: این سامانه در واقع یک الگوی سوم آموزشی است؛ به این معنا که نه صرفاً آموزش حضوری سنتی و نه اختصاصاً آموزش مجازی سنتی است، بلکه سامانه‌ای هوشمند برای آموزش نوین محسوب می‌شود که هم از مزایای هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین بهره می‌گیرد و هم حضور استاد را حفظ می‌کند. همچنین در این الگو، آموزش‌های عملی، مهارت‌پروری و مهارت‌های آموزشی نیز توسط استاد ارائه و به صورت عملی نمایش داده می‌شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به طراحی فضای آموزشی این سامانه بیان کرد: این مجموعه به گونه‌ای طراحی شده است که میزهایی که در اینجا طراحی شده‌اند، طراحی و چیدمان میزها، دوربین‌هایی که در محیط قرار گرفته‌اند و همچنین تابلوی هوشمندی که در اینجا وجود دارد، همگی بر اساس الگویی کاملاً حساب‌شده، عقلانی، فنی و هدفمند طراحی شده‌اند.

بهره‌گیری دانشجویان مناطق محروم از دانش استادان برتر

خسروپناه یادآور شد: این سامانه می‌تواند امکان بهره‌گیری از ظرفیت یک استاد توانمند و ماهر را برای دانشجویانی که به عنوان مثال در برخی استان‌های محروم حضور دارند، فراهم کند تا آنان نیز بتوانند از دانش برتر آن استاد بهره‌مند شوند. این طرح با دقت و هدفمندی طراحی و بسیار حساب‌شده، فنی و به‌عقیده من عقلانی و هدفمند اجرا شده است.

وی تأکید کرد: از عوامل طراحی و اجرای چنین طرح‌هایی که به‌صورت جهادگرانه، میدانی و در عین حال حکیمانه و اندیشمندانه امور را پیگیری می‌کنند، سپاسگزارم و امیدوارم این طرح را در استان‌های مختلف اجرا کنند. امروز موفقیت‌های این طرح را مشاهده کردیم و این تجربه می‌تواند در سراسر کشور ساری و جاری شود.

تأکید شورای عالی انقلاب فرهنگی بر تعامل نهادهای آموزش عالی

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ضرورت تعامل میان نهادهای آموزش عالی کشور یادآور شد: تأکیدی که ما در شورای عالی انقلاب فرهنگی داریم، بر تعامل عقلانی میان دانشگاه، وزارت علوم و وزارت بهداشت است تا این مجموعه‌ها از ظرفیت‌های یکدیگر استفاده کنند و از تجربه‌های موفق همدیگر بهره ببرند.

خسروپناه در پایان گفت: سه نهاد آموزش عالی در کشور داریم که هر سه مجموعه از تجربه بسیار خوبی برخوردار هستند و هر سه نهاد نیز در دوران جنگ واقعاً خدمت کردند، جهاد کردند و اثرگذار بودند. با همدلی که میان این سه مجموعه وجود دارد، در شورای عالی انقلاب فرهنگی بتوانیم همگی کمک کنیم تا این طرح ان‌شاءالله گسترش پیدا کند و از این تجربه موفق در مسیر توسعه این کار استفاده شود.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها