سه‌شنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۵ | ۱۱:۳۱
منبع: نمایندگی چهارمحال و بختیاری
۱.۵ هکتار از اراضی زراعی چهارمحال و بختیاری آزادسازی شد

فرمانده یگان حفاظت امور اراضی چهارمحال و بختیاری:

۱.۵ هکتار از اراضی زراعی چهارمحال و بختیاری آزادسازی شد

چهارمحال و بختیاری (ایسنا) - فرمانده یگان حفاظت امور اراضی چهارمحال و بختیاری از تداوم عملیات‌های ضربتی برای حراست از اراضی کشاورزی در استان خبر داد و گفت: در همین راستا ۶ مورد ساخت‌ و ساز غیرمجاز در اراضی کشاورزی استان قلع‌ و قمع شد و همچنین ۱.۵ هکتار از اراضی زراعی استان آزادسازی شد.

سرهنگ یوسف باقری از اجرای موفقیت‌آمیز مرحله چهارم طرح سراسری «حکاک» با هدف حفظ کاربری اراضی کشاورزی و مقابله با تغییر کاربری‌های غیرمجاز در چهارمحال و بختیاری خبر داد و اظهار کرد: صیانت از اراضی کشاورزی، حفاظت از بسترهای تولید و جلوگیری از تبدیل اراضی زراعی و باغی به کاربری‌های غیرمجاز، از اولویت‌های اساسی مجموعه جهادکشاورزی استان است و در این زمینه با هرگونه تخلف، برابر قانون برخورد خواهد شد.

فرمانده یگان حفاظت امور اراضی چهارمحال و بختیاری با تشریح جزئیات مرحله چهارم طرح «حکاک» در استان، گفت: این طرح در راستای اجرای سیاست‌های حفاظتی و پیشگیرانه در حوزه اراضی کشاورزی، همزمان با سراسر کشور و با هماهنگی کامل یگان حفاظت امور اراضی استان و شهرستان‌های تابعه به اجرا درآمد که در جریان اجرای این مرحله از طرح، ۶ مورد ساخت‌وساز غیرمجاز که به صورت غیرقانونی در اراضی کشاورزی احداث شده بود، با استناد به تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها و پس از طی فرآیندهای قانونی، قلع‌ و قمع و آثار تغییر کاربری از این اراضی برطرف شد.

وی با اشاره به اقدامات قضایی انجام‌ شده در این مرحله از طرح حکاک در چهارمحال و بختیاری، بیان کرد: علاوه بر اجرای اقدامات قانونی موضوع تبصره ۲ ماده ۱۰، ۹ فقره حکم قطعی قضایی نیز در سطح استان به مرحله اجرا درآمد که حاصل این اقدامات، آزادسازی یک هکتار و ۵ هزار متر مربع از اراضی زراعی و اعاده این اراضی به وضعیت اولیه بوده است.

شناسایی ۱۴ مورد تخلف جدید تغییر کاربری در چهارمحال و بختیاری 

 باقری با تأکید بر اینکه رویکرد یگان حفاظت امور اراضی چهارمحال و بختیاری تنها برخورد پس از وقوع تخلف نیست، خاطرنشان کرد: یکی از محورهای مهم فعالیت این یگان، پایش مستمر، رصد میدانی و شناسایی به‌موقع تخلفات است تا از گسترش تغییر کاربری‌های غیرمجاز جلوگیری شود.

فرمانده یگان حفاظت امور اراضی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در جریان پایش‌ها و رصدهای میدانی انجام‌ شده در مرحله چهارم طرح «حکاک» در استان، ۱۴ فقره تخلف جدید تغییر کاربری شناسایی شد که برای متخلفان، اخطاریه‌های قانونی صادر و پرونده‌های مربوطه برای طی مراحل بعدی در مسیر رسیدگی قانونی قرار گرفت.

وی تصریح کرد: برخورد با تغییر کاربری غیرمجاز، صرفاً یک اقدام اداری یا اجرایی نیست، بلکه اقدامی در راستای حفظ سرمایه‌های ملی، صیانت از منابع پایه تولید و تضمین امنیت غذایی کشور است، زیرا اراضی کشاورزی، سرمایه‌ای محدود و غیرقابل جایگزین هستند و از بین رفتن آن‌ها می‌تواند پیامدهای بلندمدت اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی به همراه داشته باشد.

باقری با اشاره به اهمیت مشارکت مردم در حفاظت از اراضی کشاورزی گفت: پیشگیری از تغییر کاربری‌های غیرمجاز، بدون همراهی و مشارکت شهروندان و بهره‌برداران امکان‌پذیر نیست و گزارش‌های مردمی می‌تواند نقش مهمی در شناسایی سریع تخلفات و جلوگیری از تداوم اقدامات غیرقانونی داشته باشد.

فرمانده یگان حفاظت امور اراضی چهارمحال و بختیاری ضمن قدردانی از همکاری دستگاه قضایی، نیروی انتظامی، مسئولان محلی و مردم استان در اجرای طرح "حکاک" اظهار کرد: استمرار این همکاری‌ها موجب می‌شود اقدامات نظارتی و قانونی با سرعت و دقت بیشتری انجام شده و از تبدیل اراضی حاصلخیز کشاورزی به کاربری‌های غیرمجاز پیشگیری شود.

وی از شهروندان، کشاورزان، بهره‌برداران و دوستداران منابع طبیعی و اراضی کشاورزی خواست در صورت مشاهده هرگونه تغییر کاربری غیرمجاز، تفکیک اراضی، دیوارکشی، احداث بنا و ساخت‌وساز غیرمجاز در اراضی زراعی و باغی، مراتب را از طریق سامانه تلفنی ۱۳۱ گزارش کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط‌عمومی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری، باقری امروز سه‌شنبه ۲۰ مرداد عنوان کرد: حفاظت از زمین‌های کشاورزی، حفاظت از آینده تولید و امنیت غذایی استان و کشور است و یگان حفاظت امور اراضی با استمرار پایش‌ها و اجرای طرح‌های نظارتی و عملیاتی، با هرگونه تعرض و تغییر کاربری غیرمجاز در چارچوب قانون برخورد خواهد کرد.

انتهای پیام 

آخرین اخبار استان ها