شنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۵ | ۰۹:۳۵
منبع: نمایندگی خوزستان
اهدای ۱۵۰ لیتر شیر مادر به بانک شیر نوزادان نارس خوزستان 

از ابتدای امسال انجام شد 

اهدای ۱۵۰ لیتر شیر مادر به بانک شیر نوزادان نارس خوزستان 

خوزستان (ایسنا) - رئیس مرکز بهداشت خوزستان از اهدای ۱۵۰ لیتر شیر مادر توسط ۶۳ مادر داوطلب از ابتدای امسال تاکنون به بانک شیر مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز خبر داد و با تاکید بر نقش حیاتی شیر اهدایی در کاهش مرگ‌ومیر نوزادان نارس و پیشگیری از عوارض جدی، از تمام مادران شیرده دارای کودک زیر یک سال که شیر مازاد دارند، خواست تا در این عمل خداپسندانه مشارکت کنند. 

دکتر مهرداد شریفی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اهمیت تغذیه با شیر مادر در سلامت کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت کودکان، اظهار کرد: شیر مادر نه ‌تنها نیازهای تغذیه‌ای شیرخوار را تامین می‌کند بلکه به‌طور فعال سیستم ایمنی او را در برابر عفونت‌ها فعال می‌کند.

وی با بیان اینکه بانک شیر مادر محلی برای گردآوری، آماده‌سازی و ذخیره‌سازی صحیح شیرهای اهدایی است، افزود: شیر اهدایی پس از پاستوریزاسیون، برای تغذیه شیرخوارانی که به هر دلیل از شیر مادر محروم هستند، به‌ویژه نوزادان نارس بستری در بخش مراقبت‌های ویژه، آماده و ایمن می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به اینکه تنها از مادرانی شیر پذیرفته می‌شود که علاوه بر تامین نیاز فرزند خود، شیر مازاد داشته باشند، بیان کرد: تغذیه نوزادان نارس با شیر اهدایی پاستوریزه، علاوه بر افزایش موفقیت شیردهی، موجب بهبود تکامل عصبی، کاهش خطر سپسیس، آنتروکولیت نکروزان، افزایش تحمل تغذیه دهانی، کاهش مدت بستری و هزینه‌های درمانی می‌شود.

وی عنوان کرد: تغذیه نشدن با شیر مادر، عامل ۱۱ درصد مرگ کودکان زیر پنج سال است و  سالانه حدود ۸۰۰ هزار مرگ در این گروه سنی در جهان فوت می‌کنند.

شریفی همچنین درباره شرایط مادران داوطلب اهدای شیر گفت: سلامتی عمومی خوب، زایمان در ۱۲ ماه گذشته، رضایت همسر، مصرف نکردن داروهای غیرضروری، سیگار، الکل یا مواد مخدر، منفی بودن تست‌های سرولوژی برای ایدز، هپاتیت B و C، CMV و سفلیس، عدم پیوند عضو یا تزریق خون در ۱۲ ماه اخیر، توانایی دوشیدن و ذخیره صحیح شیر و سالم بودن فرزندان، شرایط اهدای شیر مادر است. مادران بهتر است سه تا چهار هفته پس از زایمان و برقراری شیردهی منظم، برای اهدا اقدام کنند.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به اهدای ۱۵۰ لیتر شیر مادر توسط ۶۳ مادر داوطلب از ابتدای امسال تاکنون به بانک شیر مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز، بیان کرد: از همه مادران دارای شیرخوار زیر یک سال که شیر مازاد دارند، می‌خواهیم تا با مراجعه به نزدیک‌ترین مرکز خدمات جامع سلامت، در این امر خداپسندانه سهیم شوند. بانک شیر مادر در اهواز، خیابان ۲۴ متری، مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) آماده دریافت شیر اهدایی است و شماره تماس ۰۶۱۳۲۲۲۲۸۱۸ داخلی ۳۶۸۳ برای پاسخگویی به داوطلبان اختصاص یافته است. 

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها