مجید صرفی امروز پنجشنبه، ۲۹ مرداد در حاشیه بازدید از تعاونیهای شهرستان لنگرود، از تامین منابع بانکی برای تعاونی ها خبر داد و اظهار کرد: در راستای تفاهم نامه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بانک توسعه تعاون، مقرر شد که ۲.۱ همت، هم از محل افزایش سرمایه بانک(۷۰۰ میلیارد تومان) و هم از منابع داخلی بانک(۱.۴ همت) به بخش تعاون اختصاص پیدا کند.
وی با بیان اینکه برش های استانی این اعتبار به زودی اعلام می شود، افزود: پس از درخواست تعاونی ها و با محوریت ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ها، این منابع براساس اولویت به تعاونی ها تخصیص پیدا می کند.
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تامین منابع مالی غیر نقدی از جمله اوراق گام و برات را در دستور کار بانک توسعه تعاون دانست و بیان کرد: اوراق گام و برات مورد تایید بانک مرکزی برای تامین نقدی معاملات سرمایه ای است و امکان ورود به زنجیره تامین شرکت های تعاونی را دارد.
صرفی با بیان اینکه در مجمع عمومی صندوق ضمانت، دو مدل ضمانت برای تعاونی ها پیش بینی شده است، گفت: تعاونی های بزرگتر می توانند برای تعاونی های کوچک تر ضمانت کنند. تعاونی ها برای اخذ وام به بانک مراجعه می کنند و نیازمند تضمین و وثیقه مورد تایید بانک از جمله ملک هستند لذا می توانند به صندوق ضمانت مراجعه کنند و از این صندوق ضمانت بگیرند.
وی تضمین و وثیقه صندوق ضمانت را کمتر از بانک ها دانست و اضافه کرد: با این وجود، تعاونی های کوچک گاها در تامین همین وثایق نیز مشکل دارند و لذا می توانند از ظرفیت اعتبارسنجی تعاونی های بزرگتر استفاده کنند.
معاون تعاون وزارت تعاون، ضمانت تعاونی ها برای یکدیگر را از اصول تعاون و همکاری دانست و متذکر شد: تعاونی ها می توانند علاوه بر کمک به تامین مواد اولیه و حمل و نقل و خرید اقلام و...، به ضمانت نزد بانک ها کمک کنند؛ ساز و کار قانونی این مدل تعریف شده و در انتظار تصویب هیئت دولت به عنوان ابزاری نوین برای حمایت از بخش تعاون هستیم.

انتهای پیام
