یکشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۴:۵۹
تونل امام موسی صدر تا پایان سال ۱۴۰۷ به بهره‌برداری می‌رسد

تونل امام موسی صدر تا پایان سال ۱۴۰۷ به بهره‌برداری می‌رسد

قم (ایسنا) - معاون فنی و عمرانی شهرداری قم با بازدید از پروژه‌های تونل امام موسی صدر و تقاطع سه‌سطحی میدان سپاه، به تبیین جزئیات فنی، روند اجرایی و چشم‌انداز بهره‌برداری از این دو ابرپروژه ترافیکی شهر پرداخت.

عباس حلوایی زاده در نشست خبری که امروز یکم شهریور با حضور خبرنگاران برگزار شد، اظهار کرد:  پروژه تونل امام موسی صدر، یکی از شاخص‌ترین و کم نظیرترین پروژه‌های سطح شهر قم است، ز سال‌های ۸۳ و ۸۴، تمام مشاوران طرح جامع حمل ونقل و ترافیک و همچنین نظام شهرسازی اتفاق نظر داشتند که احداث این پروژه ضروری است.

معاون فنی و عمرانی شهرداری قم تصریح کرد: هرچند در جزئیاتی مانند طول تونل و محل ورودی و خروجی اختلاف نظر وجود داشت، اما همه بر لزوم اجرای چنین تونلی در بست غربی حرم مطهر توافق داشتند؛ بلوار غدیر، عمار یاسر و تونل غدیر در یک فاز اجرا شد و تمامی رمپ های آن غیرهمسطح شد تا ترددهای ترافیکی به صورت غیر همسطح برقرار باشد.

وی با بیان اینکه در مناسبت‌های مذهبی امکان برپایی موکب‌ها، راهپیمایی ها و تجمع مردم فراهم شده است، ادامه داد: در صحن غربی حرم، تعدد مجتمع های اقامتی و تردد بالای مسافران ایرانی و خارجی باعث تلاطم ترافیکی شده بود؛ طراحی این پروژه حدود دو سال طول کشید و به دلیل قدمت بالای بافت و تراکم تأسیسات، سعی شد طرحی انتخاب شود که کمترین معارض و کمترین تملکات را داشته باشد.

حلوایی زاده بیان کرد: پس از مکاتبات با شرکت‌های زیرساخت آب، برق و گاز و استحصال نقشه‌ها، طراحی به گونه‌ای  انجام شد که تملک مغازههای قبرستان نو صورت گیرد و ورودی پروژه از قبل از پل حجتیه تا بعد از پل شهید رجایی ادامه یابد؛ در این طراحی، اولویت سطح با حمل ونقل عمومی به ویژه اتوبوس است و تردد خودروهای شخصی در زیرگذر انجام میشود.

وی با بیان اینکه طول مسیر پروژه ۱۶۰۰ متر و با احتساب رمپ ها حدود ۲۲۰۰ متر است، افزود: برای مدیریت نوسانات قیمت، به جای پرداخت پیش پرداخت نقدی به پیمانکار، کارفرما خود اقدام به خرید میلگرد کرد و حدود ۷۸۰۰ تن میلگرد خریداری و در قالب پیش پرداخت در اختیار پیمانکار قرار گرفت که حق خروج از کارگاه را نداشت، پیمانکار نیز این موضوع را پذیرفت و در مناقصه برنده شد.

معاون فنی و عمرانی شهرداری قم گفت: در حال حاضر حدود ۲۷.۵ درصد پیشرفت فیزیکی داریم؛ مدت اجرای پروژه سه سال است و حدود ۱۳۵۴ حلقه شمع تعبیه و طراحی شده است، عمق شمع ها ۲۵ متر و قطر آنها ۲.۵ متر است؛ تاکنون حدود ۹۵۰ حلقه شمع حفاری، آرماتوربندی و بتن ریزی شده و به پایان رسیده است.

وی ادامه داد: روش اجرای این سازه از بالا به پایین است؛ ابتدا ستون‌ها و سقف اجرا می‌شود، سپس خاکبرداری انجام می‌گیرد و در ادامه دیوارهای محافظ، الکتریکال، مکانیکال و روسازی اجرا می‌شود تا کمترین معارض را برای مردم داشته باشد؛ امکان بستن کامل مسیر به مدت سه سال وجود ندارد، بنابراین به صورت مقاطع پنج ماهه مسیر بسته و بازگشایی می‌شود، امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۷، مطابق برنامه زمان بندی، پروژه به بهره برداری برسد.

پروژه تقاطع سه سطحی میدان سپاه

 حلوایی‌زاده اظهار کرد: پروژه بعدی تقاطع سه سطحی میدان سپاه است؛ این پروژه با دقت زیادی طراحی شد و مطالعات آن حدود یک سال و نیم به طول انجامید، هدف اصلی کاهش تداخلات ترافیکی در این منطقه بود.

معاون فنی و عمرانی شهرداری قم تصریح کرد: بلوار جمهوری با آن حجم از کاربری های تجاری، بلوار شهید اخلاقی در محور شرقی-غربی و بلوار جعفر طیار که به بهره برداری رسیده، همه نیازمند تدبیری بودند که ترافیک به خیابان شهید صدوقی تحمیل نشود؛ همچنین محور عمار یاسر که در آینده به تقاطع گرمسار متصل می‌شود، بار ترافیکی سنگینی را به سمت آیت الله بروجردی منتقل می‌کند.

وی با بیان اینکه برای این تقاطع حدود ۱۱ واریانت بررسی شد، ادامه داد: گزینه منتخب بر اساس معیارهای هزینه، ترافیک، زمان سفر، ایمنی، محیط زیست و تملکات انتخاب شد؛ در طرح نهایی، یک زیرگذر برای مسیر جعفر طیار به سمت جمهوری جنوبی و خروج به سمت پردیسان پیش‌بینی شده است.

حلوایی زاده بیان کرد: عرض این زیرگذر در برخی نقاط به ۱۴ تا ۱۵ متر می‌رسد، اما دو خط عبور و یک خط پارک تعبیه شده است؛ طبق آیین نامه، در قوس ها باید عرض بیشتری در نظر گرفته شود تا راننده دید کافی داشته باشد؛ روی سطح نیز یک روگذر با ارتفاع متوسط ۱۰ متر از اخلاقی غرب به سمت اخلاقی شرق احداث می‌شود.

وی با بیان اینکه این زیرگذر فقط خروجی دارد و ورودی از روی روگذر پیش‌بینی نشده است، اضافه کرد: تمام دسترسی های راستگرد و چپگرد نیز با استفاده از دوربرگردان ها تعبیه شده است؛ قرارداد این پروژه با سازمان عمران شهرداری قم به مبلغ ۲۵۲ میلیارد تومان و مدت اجرای ۱۸ماهه منعقد شده بود، در اواخر سال ۱۴۰۳، جابه جایی لوله فاضلاب ۱۲۰۰ میلی متری انجام شد و از محدوده پروژه خارج شد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها