پنجشنبه ۵ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۳:۰۳
معاون وزیر جهاد کشاورزی: توسعه صنایع تبدیلی راهکار حل بحران هدررفت محصولات کشاورزی است

رونمایی اولین سند دانش‌بنیان کشاورزی ایران در جنوب کرمان؛

معاون وزیر جهاد کشاورزی: توسعه صنایع تبدیلی راهکار حل بحران هدررفت محصولات کشاورزی است

کرمان (ایسنا) - معاون رئیس‌جمهور با تأکید بر نقش محوری دانش‌بنیان کردن پهنه‌های کشاورزی، تبدیل پسماندها به ثروت و توسعه صنایع تبدیلی را کلید حل بحران هدررفت محصولات و افزایش بهره‌وری در کشور دانست.

علی برابری پنجشنبه پنجم شهریور در جلسه شورای کشاورزی جنوب کرمان در جیرفت با اشاره به ظرفیت‌های بی‌نظیر مناطق مستعد کشاورزی مانند جنوب کرمان، اظهار کرد: افزایش بهره‌وری و تولید در واحد سطح، بدون دانش‌بنیان شدن فرآیندهای کشاورزی و حرکت به سمت اقتصاد چرخشی امکان‌پذیر نیست و این رویکرد باید در صدر برنامه‌های توسعه‌ای کشور قرار گیرد.

وی با تأکید بر اینکه یکی از بزرگترین چالش‌های بخش کشاورزی، هدررفت حجم عظیمی از محصولات و پسماندهاست، اظهار کرد: رویکرد دانش‌بنیان با بهره‌گیری از اصول اقتصاد چرخشی، این معضل را به فرصتی طلایی برای ارزش‌آفرینی تبدیل می‌کند.

 برابری بیان کرد: پسماندهای محصولاتی مانند خرما، برنج و سایر کشت‌ها، پس از فرآوری دانش‌بنیان می‌توانند به کودهای آلی باکیفیت، خوراک دام، یا حتی ماده اولیه تولید بیوگاز و انرژی پاک تبدیل شوند که هم وابستگی به نهاده‌های شیمیایی را کاهش می‌دهد و هم از آلودگی محیط‌زیست جلوگیری می‌کند .

رئیس سازمان تعاون روستایی کشور ، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی را یکی از ارکان اصلی این تحول دانست و گفت: به جای اتکاء صرف به خرید تضمینی، باید با ایجاد زیرساخت‌های دانش‌بنیان برای نگهداری، فرآوری و عرضه مناسب محصولات، از هدررفت سرمایه کشاورزان جلوگیری و زنجیره ارزش محصولات کشاورزی را تکمیل کرد.
وی بر لزوم همکاری نزدیک تشکل‌های تعاون روستایی با بخش خصوصی برای تحقق این هدف تأکید کرد .

برابری همچنین توانمندسازی کشاورزان از طریق آموزش و تبادل دانش را بستر اصلی این تحول دانست و افزود: بسیاری از کشاورزان با وجود تمایل به روش‌های نوین، با انبوهی از اطلاعات مواجه می‌شوند که باعث سردرگمی آنان می‌شود. برنامه‌های آموزشی هدفمند و عملی، نقش کلیدی در تغییر نگرش و پذیرش فناوری‌های جدید ایفا می‌کند .

وی با اشاره به اقدامات وزارت جهاد کشاورزی برای رفع محدودیت‌های صادراتی و حمایت از تولیدکنندگان، ابراز امیدواری کرد که با استمرار حمایت‌ها و حرکت به سمت کشاورزی دانش‌بنیان، گام‌های مؤثری در جهت امنیت غذایی پایدار، پایداری محیط‌زیست و شکوفایی اقتصادی کشور برداشته شود.

ضرورت ورود جدی کشت و صنعت جیرفت به زنجیره تولید و بازار

به گزارش ایسنا، فرود سالاری رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان نیز  در ابن جلسه با اشاره به ظرفیت‌های کم‌نظیر منطقه در بخش کشاورزی اظهار کرد: جنوب کرمان طی ۶ دهه گذشته یکی از مناطق مهم تأمین‌کننده امنیت غذایی کشور بوده و در دهه ۷۰ با افزایش تولید محصولات کشاورزی و اجرای طرح استمرار سیب‌زمینی و پیاز در فصل زمستان، نقش مؤثری در تأمین نیاز کشور و کاهش وابستگی به واردات ایفا کرده است.

وی افزود: با وجود افزایش تولید محصولات کشاورزی، کمبود انبارهای فنی و استاندارد در منطقه موجب می‌شود در برخی مقاطع عرضه محصولات از میزان تقاضا پیشی بگیرد و این مسئله به زیان تولیدکنندگان تمام شود.

سالاری با تأکید بر ضرورت دانش‌بنیان شدن پهنه‌های کشاورزی گفت: افزایش بهره‌وری و تولید در واحد سطح جز با دانش‌بنیان شدن پهنه‌های کشاورزی و پشتیبانی کشت و صنعت جیرفت امکان‌پذیر نیست و باید این موضوع در برنامه‌های توسعه‌ای منطقه به‌صورت جدی دنبال شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان همچنین بر تقویت شبکه تعاون روستایی، توسعه زیرساخت‌های نگهداری محصولات و ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی تأکید کرد و گفت: به جای اتکاء صرف به خرید تضمینی، باید با ایجاد زیرساخت‌های لازم، امکان نگهداری، فرآوری و عرضه مناسب محصولات فراهم شود تا از هدررفت و امحای محصولات و وارد شدن خسارت به کشاورزان جلوگیری شود.

وی ورود جدی کشت و صنعت جیرفت به زنجیره تولید و بازار را ضروری دانست و افزود: توسعه صنایع جنبی و تکمیلی کشاورزی باید با همکاری تعاون روستایی و کشت و صنعت دنبال شود تا زنجیره ارزش محصولات کشاورزی منطقه تکمیل شود.

سالاری با اشاره به ظرفیت کشت الگویی چغندرقند در جنوب کرمان بیان کرد: با متوسط عملکرد حدود ۱۰۰ تن در هکتار، چغندرقند می‌تواند یکی از کشت‌های جایگزین و اقتصادی منطقه باشد و راه‌اندازی کارخانه قند در جنوب کرمان از سوی کشت و صنعت جیرفت می‌تواند زمینه توسعه صنایع تکمیلی این محصول را فراهم کند.

وی همچنین اقدامات وزارت جهاد کشاورزی برای رفع محدودیت‌های صادراتی مؤثر دانست و گفت: حمایت‌های وزیر جهاد کشاورزی از صادرات محصولات، کمک بزرگی به بخش کشاورزی جنوب کرمان بوده و استمرار این حمایت‌ها می‌تواند زمینه رونق بیشتر تولید و بازار محصولات منطقه را فراهم کند.
انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها