جمعه ۶ شهریور ۱۴۰۵ | ۲۲:۵۳
شهادت رهبر انقلاب، معادلات جهان اسلام را تغییر داد

شهریاری در نشست هم‌اندیشی با میهمانان کنفرانس وحدت:

شهادت رهبر انقلاب، معادلات جهان اسلام را تغییر داد

نشست هم‌اندیشی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با میهمانان چهلمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، با حضور جمعی از علما، اندیشمندان و شخصیت‌های برجسته جهان اسلام، شامگاه جمعه (۶ شهریورماه) برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در این نشست، سیدعباس عراقچی به تشریح ابعاد جنگ اخیر رمضان، دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران و اصول سیاست خارجی کشور پرداخت.

سپس، حجت‌الاسلام والمسلمین حمید شهریاری -دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی- نیز در این نشست با اشاره به روایت حضرت زینب(س) پس از واقعه عاشورا، اظهار کرد: حضرت زینب کبری(س) در برابر طعنه یزید که می‌خواست شکست خاندان پیامبر(ص) و شهادت امام حسین(ع) را به رخ بکشد، فرمودند: «ما رأیتُ إلا جمیلاً»؛ این نگاه به ما می‌آموزد که حتی در دل بزرگ‌ترین مصیبت‌ها نیز می‌توان حقیقتی عمیق و الهی را مشاهده کرد.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب با طرح این پرسش که «معنای زندگی انسان در میان میلیون‌ها انسانی که در طول تاریخ می‌آیند و می‌روند چیست؟»، گفت: اگر انسان بتواند وجود خود را به وجه الهی پیوند بزند، زندگی او معنا پیدا می‌کند؛ در غیر این صورت، صرف حضور در دنیا نمی‌تواند به زندگی انسان معنا و ماندگاری ببخشد.

شهریاری با اشاره به تحولات اخیر منطقه و جهان اسلام تصریح کرد: امروز شاهد تغییراتی در معادلات و هژمونی جهانی هستیم که شاید در گذشته برای بسیاری قابل تصور نبود. سال‌ها یک سکوت سنگین در برابر رژیم صهیونیستی وجود داشت، اما امروز این معادلات در حال تغییر است و جهان شاهد شکل‌گیری قدرت و اعتمادبه‌نفس جدیدی در جهان اسلام است.

وی افزود: حضور گسترده مردم در تشییع پیکر رهبر شهید و بازتاب جهانی این حادثه نیز نشان داد که شهادت یک شخصیت می‌تواند فراتر از مرزهای جغرافیایی و سیاسی، موجی گسترده در میان ملت‌ها ایجاد کند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به نقش امام خمینی(ره) و رهبر شهید در شکل‌دهی به گفتمان مقاومت و وحدت اظهار کرد: امام خمینی(ره) مفهومی جدید را در جهان اسلام ایجاد کرد و رهبر شهید نیز این مفهوم را توسعه داد، شبکه‌سازی کرد و برای آن نماد ساخت. نماد «مشت گره‌کرده» به الگویی برای مستضعفان جهان تبدیل شد و شخصیت ایشان را به چهره‌ای ماندگار در عرصه جهانی تبدیل کرد.

وی با اشاره به اهتمام رهبر شهید به موضوع وحدت اسلامی خاطرنشان کرد: ایشان در طول سال‌های برگزاری کنفرانس‌های وحدت همواره بر مسئله وحدت اسلامی تأکید داشت و در کنار آن، مفهوم تمدن اسلامی را نیز مورد توجه و نظریه‌پردازی قرار داد. نگاه ایشان به وحدت، یک نگاه شعاری و مقطعی نبود، بلکه آن را به‌عنوان یکی از پایه‌های اقتدار و آینده جهان اسلام دنبال می‌کرد.

شهریاری در پایان با اشاره به حضور رهبر شهید در میدان‌های دفاع و جنگ گفت: ایشان تنها در جایگاه یک نظریه‌پرداز و عالم دینی قرار نداشت، بلکه خود سرباز بود و در دوران جنگ عراق در صحنه‌های نبرد حضور پیدا کرد. فرزندان ایشان نیز در میدان جنگ حضور داشتند و این موضوع نشان‌دهنده پیوند عمیق این شخصیت با مردم و امت بود.

انتهای پیام

# فرهنگی و هنری

آخرین اخبار فرهنگی و هنری