دوشنبه ۹ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۹:۱۱
منبع: نمایندگی قزوین
صالحی امیری: قزوین نیمه دیگر نصف جهان است / تدوین برنامه جامع برای توسعه تمدنی استان

صالحی امیری: قزوین نیمه دیگر نصف جهان است / تدوین برنامه جامع برای توسعه تمدنی استان

قزوین (ایسنا) - وزیر میراث‌ فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سفر به قزوین تأکید کرد: اصفهان نصف جهان است و قزوین نیمه دیگر آن؛ ما باید قزوین زیبا را به ایرانیان و جهانیان معرفی کنیم. به این منظور، یک برنامه جامع ۱۰ ماده‌ای را برای توسعه میراث، فرهنگ و تمدن قزوین تعریف می‌کنیم و باید رسالتی جدید برای این حوزه قائل باشیم.

سید رضا صالحی‌ امیری در آیین گرامیداشت «روز قزوین» که دوشنبه نهم شهریور در چهلستون قزوین برگزار شد، با تأکید بر جایگاه تمدنی این خطه، از تدوین یک برنامه جامع ۱۰ ماده‌ای برای توسعه میراث و تمدن قزوین خبر داد و اعلام کرد که از این پس باید با نگاهی فراتر از تقسیمات اداری، به «حوزه تمدنی قزوین» نگریست.

صالحی‌ امیری ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع مردم قزوین اظهار کرد: امروز فرزندان ما در این دیار احساس غرور و عزت می‌کنند. ما از صبح امروز میهمان مردم الموت بودیم؛ الموتی‌ها انسان‌هایی خون‌گرم و میهمان‌نواز هستند که از همین تریبون وعده دادیم الموت تصویری جدید از ایران را به جهان مخابره خواهد کرد.

وی با اشاره به ثبت جهانی سی‌امین اثر ایران در یونسکو خاطرنشان کرد: ثبت جهانی الموت که در کره جنوبی محقق شد، نقطه عطفی است. از امروز ما با الموت جدید سخن می‌گوییم و از این پس باید از جهانِ قزوین و الموت سخن بگوییم. باور ما این است که میراث باید در زندگی مردم حضور داشته باشد و در جامعه ایران حیات و هویت داشته باشد. ایران، فرهنگ‌ساز و شناسنامه‌ساز است و این تمدن، عامل تداوم و استقلال کشور است؛ به همین دلیل است که مقاومت در برابر رژیم کودک‌کش اسرائیل، با مقاومتی جانانه روبه‌رو شده است.

وزیر میراث‌ فرهنگی با بیان اینکه سرزمینی که تمدن و تاریخ طولانی دارد در برابر استکبار تسلیم نخواهد شد، افزود: الموت کوهی سر به فلک کشیده است که در متن خود، مقاومت را تعریف کرده است.

صالحی‌ امیری ضمن قدردانی از تلاش‌های حمیده چوبک و طالبیان برای ثبت جهانی این اثر، تصریح کرد: ما از حوزه تمدنی قزوین سخن می‌گوییم، نه صرفاً از برش اداری؛ این حوزه در بطن خود دارای میراث، تاریخ و تمدن است، بنابراین از شهر و استان سخن نمی‌گوییم، بلکه از حوزه تمدنی قزوین صحبت می‌کنیم.

وزیر میراث‌ فرهنگی همچنین خواستار مشارکت نهادهای آموزشی و رسانه‌ای شد و گفت: از مسئولان وزارت آموزش و پرورش، آموزش عالی و سازمان صداوسیما می‌خواهیم در کتب درسی و واحدهای دانشگاهی، دروسی در رابطه با آشنایی فرزندانمان با قزوین بگنجانند تا نسل جدید با این تمدن آشنا شده و احساس غرور و شادابی داشته باشد. امروز زیستن در این جغرافیا، غرورآفرین است.

صالحی‌ امیری در پایان یادآور شد: از امروز باید بستر گردشگری را در این جغرافیا فعال کنیم که نیازمند برنامه‌ای جامع است. ما باید بستر حضور گردشگران خارجی را در این دیار فراهم کنیم تا زندگی مردم تحت تأثیر حضور گردشگران و رونق اقتصادی قرار گیرد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها