چهارشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۳:۲۴
۲۴ استان میزبان سفیران کریمه در سالروز ورود حضرت معصومه (س) به قم

۲۴ استان میزبان سفیران کریمه در سالروز ورود حضرت معصومه (س) به قم

قم (ایسنا) - معاون فرهنگی حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) با تشریح برنامه‌های این آستان در آستانه سالروز ورود بانوی کرامت به قم، از برگزاری اجتماع مردم قم، حرکت دو کاروان نمادین به سمت حرم مطهر، اجرای برنامه‌های جشن و سرور و اعزام سفیران کریمه به ۲۴ استان کشور خبر داد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید احمد مشرف، در نشست خبری که امروز چهارشنبه ۱۱ شهریور، ضمن تبریک میلاد پیامبر گرامی اسلام(ص) و امام جعفر صادق(ع) و هفته وحدت، اظهار کرد: در آستانه بیست‌وسوم ربیع‌الاول، سالروز ورود پربرکت حضرت فاطمه معصومه(س) به قم قرار داریم؛ روزی که به واسطه این ورود ارزشمند، مبارک و تمدن‌ساز، روز قم نیز نامیده شده است.

معاون فرهنگی حرم مطهر حضرت معصومه(س) افزود: در آستانه سالروز ورود حضرت فاطمه معصومه(س) به قم، برنامه‌های متنوعی در حرم مطهر و سطح شهر قم پیش‌بینی شده است مراسم خطبه‌خوانی خادمان حرم مطهر صبح امروز چهارشنبه ۱۱ شهریور از ساعت ۷:۳۰ تا ۸:۳۰ با حضور جمعی از شخصیت‌ها و مسئولان استانی در شبستان امام خمینی(ره) برگزار شد و امام جمعه قم نیز در این مراسم سخنرانی کردند.

وی ادامه داد: روز شنبه ۱۴ شهریور، همزمان با بیست‌وسوم ربیع‌الاول و سالروز ورود حضرت فاطمه معصومه(س) به قم، اجتماع مردم قم از ساعت ۷:۳۰ صبح در مسجد فاطمه‌الزهرا(س) واقع در چهارراه معصومه، خیابان شاه‌ابراهیم برگزار می‌شود و پس از برگزاری مراسمی کوتاه، حدود ساعت ۸ صبح، حرکت کاروان نمادین ورود حضرت فاطمه معصومه(س) از این مکان به سمت حرم مطهر انجام خواهد شد.

مشرف با اشاره به حرکت همزمان کاروان شادی مردم قم از بیت‌النور اظهار کرد: بیت‌النور مکانی است که حضرت فاطمه معصومه(س) در مدت اقامت خود در قم در آن حضور داشتند و کاروان شادی مردم نیز ساعت ۸ صبح از این مکان به سمت حرم مطهر حرکت خواهد کرد.

وی افرود: از سالروز ورود حضرت فاطمه معصومه(س) تا شام میلاد امام حسن عسکری(ع)، برنامه‌های جشن و سرور با حضور زائران و ارادتمندان اهل‌بیت(ع) در حرم مطهر برگزار خواهد شد. در این ایام، علاوه بر سالروز ورود حضرت معصومه(س)، سالروز ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در بیست‌وپنجم ربیع‌الاول و در ادامه نیز میلاد امام حسن عسکری(ع) در هشتم ربیع‌الثانی قرار دارد.

معاون فرهنگی حرم مطهر حضرت معصومه(س) افزود: برنامه‌های جشن و سرور در این ایام هر شب در شبستان امام خمینی(ره)، محل برگزاری مراسم حرم مطهر، برگزار می‌شود و برنامه‌های ویژه دیگری نیز برای زائران پیش‌بینی شده است.

وی یکی از این برنامه‌ها را کرسی تلاوت فاطمی عنوان کرد و گفت: این کرسی تلاوت ۱۵ شهریور پس از نماز مغرب و عشا با حضور قاریان برجسته برگزار می‌شود و در کنار قرائت آیات قرآن کریم، شرح و تبیین آیاتی که قرائت می‌شود نیز انجام خواهد شد.

مشرف همچنین از حضور هادیان کریمه در حرم مطهر خبر داد و بیان کرد: در این ایام، فضلا و روحانیون در قالب هادیان کریمه، از ساعت ۲ بعد از ظهر حدود دو ساعت پیش از نماز تا دو ساعت پس از نماز، در بخش‌های مختلف حرم مطهر حضور دارند و با زائران به صورت چهره‌به‌چهره گفت‌وگو می‌کنند.

وی ادامه داد: موضوعات مختلف فرهنگی، دینی و اجتماعی و مسائل مورد علاقه زائران در این گفت‌وگوها مورد بحث قرار می‌گیرد و این برنامه هم در بخش خواهران و هم در بخش برادران برای عموم زائران ارائه خواهد شد.

معاون فرهنگی حرم مطهر حضرت معصومه(س) از اعزام سفیران کریمه به سراسر کشور به عنوان یکی دیگر از برنامه‌های این ایام یاد کرد و گفت: اعزام سفیران کریمه در سه گروه انجام می‌شود. در نخستین بخش، خادمان آقا به ۲۴ تا ۲۵ استان کشور اعزام می‌شوند و با حضور در جمع مردم، فضای معنوی و عطر حرم مطهر را به نقاط مختلف کشور منتقل می‌کنند.

وی اضافه کرد: گروه دیگر، خادمان بانو و سفیران کریمه هستند که در این ایام هر شب در مواکب و جمع‌های مردمی و به‌ویژه مواکب و اجتماعات بانوان حضور پیدا می‌کنند و ضمن خداقوت و تشکر از مردم، تبرکات حرم مطهر را نیز ارائه خواهند کرد.

مشرف همچنین به اعزام مربیان کودک و نوجوان در قالب کاروان همسایه به مدارس استان اشاره کرد و گفت: این سفیران در مدارس برنامه‌هایی با موضوع حرم‌شناسی، شخصیت‌شناسی حضرت فاطمه معصومه(س) و معرفی علما و مشاهیر مدفون در حرم مطهر برگزار می‌کنند.

وی اضافه کرد: در حرم مطهر نیز برنامه‌های مختلفی برای عموم زائران و کاروان‌های زیارتی که به این آستان مشرف می‌شوند، پیش‌بینی شده است.

مشرف از برگزاری اردوی یک روز خوب، یک حس خوب ویژه دانش‌آموزان خبر داد و اظهار کرد: در این اردو دانش‌آموزانی از قم و سایر استان‌ها در حرم مطهر حضور می‌یابند و ضمن بهره‌مندی از برنامه‌های فرهنگی و معرفتی، بسته زیارت با معرفت برای آنان ارائه خواهد شد.

وی با اشاره به برگزاری موکب مهر بانو ویژه دختران نوجوان و جوان افزود: این موکب توسط امور فرهنگی خواهران حرم مطهر برگزار می‌شود و از ۳۰ شهریور تا دوم مهر به مدت چهار روز در حرم مطهر فعال خواهد بود.

مشرف ادامه داد: با توجه به حضور کاروان‌ها و زائران بین‌المللی از کشورهای مختلف در حرم مطهر، در این ایام برنامه‌های ویژه‌ای برای زائران غیرایرانی تدارک دیده شده است و مراسم‌های مختلفی برای عرب‌زبان‌ها، اردوزبان‌ها، آذری‌زبان‌ها و دیگر گروه‌های زائران بین‌المللی برگزار خواهد شد.

معاون فرهنگی حرم مطهر حضرت معصومه(س) با اشاره به برنامه‌های رسانه‌ای و فضای مجازی این ایام گفت: مسابقه مجازی نقش ویژه در کانال معصومانه که ویژه بانوان است، برگزار می‌شود و در این مسابقه، نقش زنان در تاریخ تشیع مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

وی افزود: همچنین پویش مجازی اخت‌الرضا در این ایام برگزار می‌شود که تولید محتوای تعاملی در بستر شبکه‌های اجتماعی، محور آن است. طراحی و انتشار محتوای گرافیکی در فضای مجازی و سایت آستان مقدس نیز با هدف اطلاع‌رسانی عمومی و بهره‌مندی مردم از کلیپ‌های رسانه‌ای انجام خواهد شد.

مشرف یکی دیگر از برنامه‌های امسال را پویش رهبر شهیدم این‌چنین بود عنوان کرد و گفت: این پویش با محوریت سیره شهدا، به‌ویژه رهبر شهید، از ۱۳ تا ۳۱ شهریور برگزار می‌شود.

وی همچنین از برگزاری مسابقه شخصیت‌شناسی حضرت فاطمه معصومه(س) خبر داد و اظهار کرد: این مسابقه به صورت حضوری برای عموم زائران و همچنین در فضای مجازی برگزار می‌شود و محور آن، شناخت حضرت فاطمه معصومه(س) و آشنایی با زندگی، سیره و سبک زندگی ایشان است.

معاون فرهنگی حرم مطهر حضرت معصومه(س) با اشاره به برنامه‌های انتشارات آستان مقدس گفت: در این ایام، ارائه ویژه کتاب‌های انتشارات زائر با تخفیف ویژه برای زائران نیز پیش‌بینی شده است.

مشرف در ادامه با اشاره به برنامه‌های پس از ایام جشن و سرور از بیست‌وسوم ربیع‌الاول تا هشتم ربیع‌الثانی، اظهار کرد: پس از این ایام، از دهم تا دوازدهم ربیع‌الثانی، سه روز به عنوان ایام معصومیه در حرم مطهر و شهر قم، به مناسبت بزرگداشت رحلت حضرت فاطمه معصومه(س) برگزار خواهد شد.

وی افزود: این ایام با ایام عزاداری حضرت فاطمه زهرا(س) نیز مقارن شده است. این سه روز در تقویم شمسی با ۳۱ شهریور، اول مهر و دوم مهر مصادف است و در این سه روز و سه شب، برنامه‌های ویژه عزاداری با حضور سخنرانان و مداحان برجسته کشوری در حرم مطهر برگزار خواهد شد که جزئیات آن متعاقباً اطلاع‌رسانی می‌شود.

وی از برگزاری آیین اهتزاز پرچم عزای فاطمی خبر داد و گفت: عصر ۳۰ شهریور از ساعت ۱۶:۳۰ تا ۱۷:۳۰، پرچم عزای فاطمی بر فراز گنبد مطهر حضرت معصومه(س) به اهتزاز درمی‌آید.

معاون فرهنگی حرم مطهر حضرت معصومه(س) همچنین به برگزاری دسته عزای خادمان و مردم قم اشاره کرد و افزود: طبق سنت هر ساله، سه‌شنبه ۳۱ شهریور، همزمان با روز بزرگداشت رحلت حضرت فاطمه معصومه(س)، از ساعت ۸ صبح مراسمی در مسجد اهل‌بیت(ع) در محدوده ۴۵ متری عماریاسر برگزار می‌شود و پس از سخنرانی، دسته عزای مردم و خادمان به سمت حرم مطهر حرکت خواهد کرد و در ایوان آینه به عزاداری خود پایان می‌دهد.

وی ادامه داد: در این ایام همچنین مراسم‌های عزاداری ویژه زائران غیرایرانی، از جمله زائران آذری‌زبان، عرب‌زبان، اردوزبان و دیگر ملیت‌ها با تنوع و تکثر برگزار خواهد شد.

مشرف از برگزاری مجالس روضه‌خوانی ویژه بانوان نیز خبر داد و گفت: این مجالس روزهای چهارشنبه اول مهر و پنجشنبه دوم مهر از ساعت ۸ صبح در شبستان امام خمینی(ره) برگزار می‌شود.

وی با اشاره به آیین سنتی خطبه‌خوانی خادمان حرم مطهر اظهار کرد: این آیین که در گذشته با عنوان شمعدان‌گردانی شناخته می‌شد، با حضور خادمان و تولیت محترم حرم مطهر برگزار می‌شود و علاوه بر تولیت و خادمان، علما و مسئولان نیز در آن حضور خواهند داشت.

معاون فرهنگی حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) تصریح کرد: این برنامه باشکوه امسال در شام رحلت جانسوز حضرت فاطمه معصومه(س)، یعنی شام سه‌شنبه ۳۱ شهریور از ساعت ۲۰ برگزار خواهد شد.

مشرف اضافه کرد: در ایام پیش‌رو بتوانیم خدمت شایسته‌ای به عموم زائران ارائه کنیم و همه برنامه‌هایی که برگزار می‌شود، مورد رضایت حضرت فاطمه معصومه(س) قرار گیرد و خشنودی امام زمان(عج) را به همراه داشته باشد.

در ادامه این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین صفر فلاحی با اشاره به فرارسیدن سالروز ورود کریمه اهل‌بیت(س) به شهر مقدس قم، با گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل و شهیدان، به‌ویژه شهدای جنگ رمضان، شهدای مدرسه میناب و شهر لامرد و همچنین خبرنگاران شهید، اظهار کرد: ورود حضرت فاطمه معصومه(س) به قم و در کنار آن هجرت حضرت امام رضا(ع)، از نقاط عطف تاریخ کشور ماست و امروز که در آستانه هزار و دویست و چهل و هفتمین سالگرد این هجرت پرخیر و برکت هستیم، باید به شناسنامه این آستان شریف توجه کنیم؛ چراکه حرم مطهر در طول تاریخ همواره پناهگاه و مرجع مردم بوده و آثار و برکات آن برای همگان نمایان است.

مدیر عالی حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) با اشاره به برگزاری کاروان نمادین ورود حضرت معصومه(س) به قم، بیان کرد: روز شنبه ۱۴ شهریور، این کاروان با حضور خانواده‌ها، خادمان، مجاوران و زائران برگزار خواهد شد و امسال با توجه به شرایط خاص جامعه، رویکرد خانواده‌محور در این برنامه مورد توجه قرار گرفته است.

فلاحی از عموم مردم برای حضور و همکاری در این برنامه دعوت کرد و افزود: از همه کسانی که می‌توانند در کنار خادمان این آستان شریف، به‌ویژه در حوزه فعالیت‌های فرهنگی، خدمتی داشته باشند، درخواست می‌کنم در مسیر کاروان حضور پیدا کنند.

وی ادامه داد: در این ایام حرم مطهر آذین‌بندی و گل‌آرایی خواهد شد و فضای حرم برای حضور زائران آماده می‌شود. همچنین سفیران کریمه و خادمان آستان مقدس به نقاط مختلف کشور اعزام می‌شوند تا عطر و نام حضرت فاطمه معصومه(س) را در سراسر کشور پراکنده کنند.

مدیر عالی حرم مطهر حضرت معصومه(س) با اشاره به برپایی مواکب در ایام معصومیه، گفت: حدود ۳۰ موکب از نقاط مختلف ایران اسلامی و کشور عراق در حرم مطهر حضور پیدا خواهند کرد و به زائران خدمت‌رسانی می‌کنند.

وی افزود: پیش‌بینی شده است در ایام معصومیه، برای هر وعده پذیرایی بین ۵۰ تا ۵۵ هزار وعده در حرم مطهر ارائه شود و بخش‌های مختلف حرم از جمله انتظامات، حراست و یگان حرم مطهر نیز برای تأمین ایمنی و امنیت زائران آمادگی خواهند داشت.

فلاحی با اشاره به جزئیات کاروان نمادین ورود حضرت معصومه(س) گفت: این کاروان روز شنبه ۱۴ شهریور با حضور خانواده‌ها، زائران و مجاوران برگزار می‌شود و در این برنامه حدود پنج هزار شاخه گل میان حاضران توزیع خواهد شد.

وی با بیان اینکه سه هزار نفر برای خدمت‌رسانی در ایام معصومیه فراخوان شده‌اند، اظهار کرد: در این ایام از همه ظرفیت‌های خدمت‌رسانی حرم مطهر در بخش‌های مختلف انتظاماتی، دربانی، کفشداری، امانتداری و شارژ تلفن همراه استفاده خواهد شد و ظرفیت شارژ تلفن همراه نیز نسبت به سال گذشته دو برابر شده است.

مدیر عالی حرم مطهر حضرت معصومه(س) یکی از نیازهای زائران را موضوع اسکان دانست و گفت: از سال گذشته و در مناسبت‌هایی همچون شب‌های قدر، تحویل سال، محرم و صفر از ظرفیت شبستان حضرت زینب(س) برای این موضوع استفاده کرده‌ایم و در ایام معصومیه نیز از این فضا استفاده خواهد شد.

وی افزود: با توجه به استقبال خوب هیئات مذهبی از حضور در حرم مطهر در ایام معصومیه، خادمان این آستان شریف آمادگی دارند از هیئات مذهبی که وارد شهر مقدس قم می‌شوند، پذیرایی کنند.

فلاحی همچنین با اشاره به خدمات ارائه‌شده به سالمندان و افراد دارای معلولیت، گفت: از شهرداری نیز بابت خدماتی که در اطراف حرم به سالمندان ارائه می‌شود، تشکر می‌کنم. امیدواریم با اتفاقاتی که در حوزه عمرانی مرکز شهر در حال انجام است، تردد زائران نیز تسهیل شود.

وی با اشاره به پروژه زیرگذر شهید صدر و شرایط تردد در اطراف حرم مطهر، ادامه داد: یکی از خدمات مهمی که در این زمینه خود را نشان می‌دهد، خدمت به سالمندان و معلولان است و تمام ظرفیت آستان مقدس از جمله ویلچر و خودروهای برقی در این ایام در خدمت این زائران خواهد بود.

مدیر عالی حرم مطهر حضرت معصومه(س) با اشاره به افزایش ظرفیت امانتداری‌ها گفت: تلاش کرده‌ایم ظرفیت امانتداری‌ها را افزایش دهیم تا زائران بتوانند زیارتی همراه با آرامش و آسایش داشته باشند. البته این موضوع نیازمند کمک مسئولان شهری نیز هست، چراکه بسیاری از زائران غیرایرانی که وارد قم می‌شوند، وسایل و کالاهای حجیمی به همراه دارند و باید برای نگهداری این وسایل تدبیر مناسبی اندیشیده شود.

وی با اشاره به پیش‌بینی خدمات درمانی برای زائران، اظهار کرد: در همه مناسبت‌ها زمینه حضور نیروهای امدادی، پزشکی، علوم پزشکی و هلال احمر را در حرم مطهر فراهم می‌کنیم و در ایام سالروز ورود حضرت و ایام معصومیه نیز از ظرفیت علوم پزشکی، سازمان‌های ایمنی و امنیتی، اورژانس و آتش‌نشانی استفاده خواهد شد.

فلاحی با بیان اینکه برنامه‌ریزی‌ها برای حدود ۲۰ روز از سالروز ورود حضرت معصومه(س) تا ایام رحلت جانسوز ایشان انجام شده است، گفت: تلاش ما این است که هر کسی وارد شهر مقدس قم می‌شود، احساس کند اتفاق بزرگی در این شهر رخ داده و نقطه عطفی در تاریخ قم در حال گرامی داشته شدن است.

وی افزود: تلاش می‌کنیم با همکاری همه سازمان‌ها و نهادها فضایی ایجاد کنیم که هم مجاوران و هم زائران بتوانند از مجموعه خدمات ارائه‌شده بهره‌مند شوند.

مدیر عالی حرم مطهر حضرت معصومه(س) با اشاره به تأکید تولیت آستان مقدس بر ارائه خدمات به زائران گفت: تأکید تولیت حرم بانوی کرامت این است که هر کسی وارد حرم مطهر می‌شود، از خدمات عمومی و خدمات ویژه‌ای که برای این ایام طراحی شده است، بهره‌مند شود.

وی ادامه داد: چند سال پیش یک چایخانه حضرتی داشتیم و امروز خوشبختانه سه چایخانه فعال داریم. همچنین ایستگاه صلواتی فاطمی نیز فعال است و تلاش می‌کنیم این فضاهای خدمتی را افزایش دهیم تا زائرانی که از راه می‌رسند، علاوه بر زیارت، از خدمات رفاهی حرم مطهر نیز بهره‌مند شوند.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها