چهارشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۴:۲۲
منبع: نمایندگی سمنان
مدیریت هوشمند کلید عبور از بحران آب در استان سمنان

مدیریت هوشمند کلید عبور از بحران آب در استان سمنان

سمنان (ایسنا) - رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان با اشاره به معضل جدی کم آبی در کشور و خصوصا استان‌های کویری نظیر سمنان، از مدیریت هوشمند به عنوان کلید عبور از بحران آب در کشور و استان نام برد.

حمید احسانی امروز (چهارشنبه ۱۱ شهریور) در نشست بررسی وضعیت منابع آبی استان در محل شرکت آب منطقه ای استان اظهار کرد: یکی از ضعف‌های مدیریت منابع آب در گذشته، نبود اطلاعات دقیق از میزان برداشت چاه‌ها بود و در عمل ابزار مؤثری برای کنترل میزان برداشت وجود نداشت.

رئیس هیئت مدیره شرکت آب منطقه‌ای استان تصریح کرد : نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه‌های آب، امکان پایش دقیق برداشت‌ها را فراهم کرده و امروز استان سمنان به یکی از استان‌های پیشرو کشور در این حوزه تبدیل شده است.

وی افزود: در سال‌های اخیر نصب کنتورهای هوشمند به طور جدی در دستور کار قرار گرفته به طوری که در حال حاضر حدود ۸۴ درصد چاه‌های کشاورزی استان و نزدیک به ۸۰ درصد مجموع چاه‌های استان به این سامانه مجهز شده‌اند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان با اشاره به تکالیف برنامه هفتم توسعه گفت: بر اساس قانون، همه چاه‌ها اعم از کشاورزی، شرب، صنعتی و حتی چاه‌های دستگاه‌های اجرایی و نهادها باید به کنتور هوشمند مجهز شوند تا مدیریت برداشت آب بر پایه اطلاعات دقیق انجام گیرد.

احسانی خاطرنشان کرد: امروز با استفاده از این تجهیزات، اطلاعات قابل اعتمادی از میزان برداشت آب در اختیار داریم و می‌توانیم چاه‌های دارای اضافه‌برداشت را به‌صورت دقیق شناسایی کنیم.

وی با بیان اینکه بخش عمده بهره‌برداران مطابق پروانه‌های قانونی فعالیت می‌کنند، افزود: از حدود ۳۷۸۰ حلقه چاه فعال استان، تنها حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ حلقه چاه دارای اضافه‌برداشت هستند، اما همین تعداد محدود سهم قابل توجهی در ایجاد کسری مخزن و تشدید بحران آب زیرزمینی دارند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان تصریح کرد: هدف از نصب کنتورهای هوشمند، اعمال فشار بر کشاورزان قانون‌مند نیست، بلکه جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز و صیانت از حقوق اکثریت بهره‌بردارانی است که در چارچوب قانون فعالیت می‌کنند.

احسانی ادامه داد: برنامه شرکت آب منطقه‌ای، حرکت به سمت سامانه‌های قرائت برخط کنتورهاست تا امکان پایش لحظه‌ای برداشت‌ها نیز فراهم شود و مدیریت منابع آب با دقت بیشتری انجام گیرد.

وی تأکید کرد: حفاظت از منابع آب زیرزمینی، مسئولیتی است که امکان چشم‌پوشی از آن وجود ندارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان در پایان گفت: آینده منابع آب استان در گرو اجرای دقیق قوانین، بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و همکاری همه بهره‌برداران است و بدون مدیریت هوشمند، امکان عبور از بحران آب وجود نخواهد داشت.‌

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها