شنبه ۱۴ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۰:۲۵
منبع: نمایندگی کرمانشاه
چگونه کلاس‌اولی‌ها را برای ورود به مدرسه آماده کنیم؟

چگونه کلاس‌اولی‌ها را برای ورود به مدرسه آماده کنیم؟

کرمانشاه (ایسنا) - رئیس اداره مشاوره تربیتی و تحصیلی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با تأکید بر ضرورت برنامه‌ریزی خانواده‌ها برای آماده‌سازی کودکان برای ورود به مدرسه، راهکارهایی را برای کاهش اضطراب و افزایش تمرکز دانش‌آموزان کلاس‌اولی عنوان کرد.

فردین منصوری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه هر کودکی که پا به مدرسه می‌گذارد، سطحی از اضطراب را تجربه می‌کند، اظهار کرد: میزان این اضطراب به تجربه حضور کودک در مکان‌های رسمی و نیز نوع دیدگاه خانواده نسبت به مدرسه بستگی دارد.

وی افزود: ذهنیت دانش‌آموز از مدرسه در خانواده شکل می‌گیرد و والدین باید با تعریف خاطرات خوش از دوستی‌های دوران مدرسه، زنگ تفریح و لذت یادگیری، فضای مدرسه را برای فرزندان خود جذاب کنند.

منصوری با اشاره به اینکه حضور در مکان جدید برای کلاس‌اولی‌ها که کمتر تجربه دوری از مادر را داشته‌اند، سخت است، افزود: خانواده‌ها می‌توانند تا پیش از بازگشایی مدارس، یک یا دو بار کودک را به مدرسه ببرند تا با محیط آن آشنا شود و ترس او از فضای جدید کاهش یابد.

رئیس اداره مشاوره تربیتی و تحصیلی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه همچنین با انتقاد از برخی سبک‌های فرزندپروری که مانع رشد استقلال کودک می‌شود، گفت: دانش‌آموز کلاس‌اولی باید در این روزهای باقی‌مانده تا شروع سال تحصیلی، مهارت‌های ساده‌ای مانند پوشیدن لباس، بستن بند کفش، آماده شدن، جمع‌ کردن وسایل شخصی، نظافت فردی و استفاده از سرویس بهداشتی را تمرین کند و بیاموزد.

وی همچنین بر لزوم تنظیم ساعت بیولوژیک بدن کودکان پیش از بازگشایی مدارس تأکید کرد و گفت: عادت دادن کودکان به زود خوابیدن و زود بیدار شدن از همین روزها بسیار مهم است و والدین باید ساعت خواب شبانه کودکانشان را تنظیم کنند.

منصوری انجام فعالیت‌هایی نظیر خیره شدن به یک نقطه یا تابلو در خانه را نیز برای تقویت تمرکز دیداری نوآموزان کلاس اولی سودمند دانست و گفت: والدین می‌توانند در محیط آرام خانه، از کودک بخواهند برای مدت کوتاهی(مثلاً ۳۰ ثانیه تا یک دقیقه) به یک شیء یا نقطه مشخص چشم بدوزد و سعی کند تمام توجه خود را تنها بر آن نقطه معطوف کند. این تمرین ساده به کودک کمک می‌کند تا در کلاس درس، هنگام توضیح معلم یا مشاهده تخته سیاه، کمتر دچار حواس‌پرتی شود و بتواند پیام‌های بصری را با دقت بیشتری دریافت کند.

انتهای پیام
 

آخرین اخبار استان‌ها