یکشنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۵ | ۰۸:۲۲
منبع: نمایندگی اردبیل
۱۵ شهریور؛روزی برای تشویق به کتابخوانی/جوامع توسعه‌ یافته محصول شهروندان کتاب‌خوان هستند

پژوهشگر پیشکسوت حوزه فرهنگی اردبیل عنوان کرد

۱۵ شهریور؛روزی برای تشویق به کتابخوانی/جوامع توسعه‌ یافته محصول شهروندان کتاب‌خوان هستند

اردبیل (ایسنا) - نویسنده و پژوهشگر پیشکسوت حوزه فرهنگی اردبیل با اشاره به ۱۵ شهریور«روز جهانی خواندن یک کتاب» اظهار کرد: جولان در دنیای بی‌دانشی و توهم دانایی، دشمن اصلی توسعه‌ یافتگی است.

زعفر احدزاده در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به نام‌گذاری ۱۵ شهریور(مصادف با ۶ سپتامبر) به‌عنوان روزی برای کتابخوانی، این رویداد را فرصتی برای ترغیب دیگران به مطالعه دانست و بر نقش محوری کتاب در توسعه‌یافتگی جوامع تأکید کرد.

احدزاده گفت: این روز نه فقط فرصتی برای مطالعه است، بلکه روز خوبی برای تشویق دیگران به انجام این کار محسوب می‌شود. ایده‌ برگزاری چنین روزی از سوی یک کتابدار مطرح شد که هدفش ترغیب جوانان به کتابخوانی بود و همین بهانه‌ای برای نام‌گذاری این رویداد فرهنگی شد.

وی ادامه داد: جوامعی که به کتاب و اصحاب علم و دانایی بها می‌دهند، شرایط بهتری دارند و در مسیر توسعه قرار می‌گیرند. چرا که یک جامعه‌ توسعه‌یافته، محصول شهروندان توسعه‌یافته‌ی خود است و آن شهروندان نیز حاصل آموزش و فرهنگی هستند که کتاب، مهم‌ترین ابزار آموزشی آن به شمار می‌رود.

پیشکسوت حوزه فرهنگی افزود: بررسی سرانه‌ مطالعه و میزان اهمیت دادن به این ابزار کلیدی آموزش نشان می‌دهد که در کشورهای توسعه‌ یافته و حتی جوامع در حال توسعه، مقوله‌ آموزش و کتاب جایگاه والایی دارد. میانگین مدت زمان مطالعه در شبانه‌روز در این کشورها، نسبت به کشورهای توسعه‌نیافته به مراتب بیشتر است.

احدزاده ادامه داد: جولان در دنیای بی‌دانشی و توهم دانایی، دشمن اصلی توسعه‌یافتگی است. در عصر حاضر که ایده «حق حاکمیت از آنِ داناترین‌هاست» مطرح است، شهروندان جوامع توسعه‌یافته کتاب‌خوان هستند. برای رسیدن به سطح رضایتمندی از توسعه که آرامش و آسایش بیشتری برای همه به ارمغان آورد، باید به تقویت فرهنگ و پیشگامی نخبگان و اندیشمندان بها دهیم و این پیشگامی را با آموزش‌های لازم همراه کنیم تا به تقویت رفتار درست در جامعه بینجامد.

وی بیان کرد: جدی گرفتن مناسبت‌هایی که در راستای تقویت فرهنگ و ارج‌گذاری به کتاب و اهل کتاب صورت می‌گیرد، در واقع احترام به خرد و دانایی است. تحولات شگرف جهانی نیز محصول همین خردورزی و احترام به دانش بوده است.

زعفر احدزاده از نویسندگان پیشکسوت استان اردبیل است که سال‌ها در حوزه‌ پژوهش‌های فرهنگی فعالیت داشته و همواره بر نقش کتاب در تربیت نیروی انسانی متخصص و توسعه‌ پایدار تأکید کرده است.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها