یکشنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۷:۴۴
فصل تازه‌ای برای «روباه و ماه صورتی»

فصل تازه‌ای برای «روباه و ماه صورتی»

مهرداد اسکویی بیان کرد: با خرید حق پخش مستند «رویاه و ماه صورتی» توسط یکی از باسابقه‌ترین مجموعه‌های توزیع سینمای مستقل، هنری و مستند در آمریکای شمالی، مسیر این فیلم در رالی اسکار جدی‌تر شده و اکران عمومی آن از اواخر امسال شروع می‌شود.

این مستندساز که در ماه‌های گذشته مشغول نمایش فیلمش در جشنواره‌های متعدد بین‌المللی است و در عین حال پیگیر اقدامات این فیلم در کمپین اسکار است، درباره جدیدترین وضعیت عرضه فیلم به ایسنا گفت: شرکت «کینو لوربر» مجموعه‌ای با بیش از ۴۵ سال سابقه و بیش از چهار هزار عنوان فیلم است که هر سال حدود ۳۰ فیلم را به شکل سینمایی در آمریکا اکران می‌کند و از سال ۲۰۰۰ تاکنون فیلم‌های مرتبط با این مجموعه ۱۶ نامزدی اسکار داشته‌اند. در سال ۲۰۲۶ نیز فیلم "آقای هیچکس علیه پوتین" که توسط Kino Lorber عرضه شد، برنده اسکار بهترین مستند بلند شد و حالا این مجموعه پخش مستند «روباه و ماه صورتی» را نیز انجام می‌دهد.

به گفته وی کینو لوربر تنها یک پخش‌کننده تجاری نیست بلکه در طول دهه‌ها به یکی از مراکز مهم سینمای مؤلف، مستقل و بین‌المللی در آمریکا تبدیل شده و در میان فیلمسازان معاصر مرتبط با آن می‌توان نام‌هایی مانند یورگوس لانتیموس، کلویی ژائو، برونو دومون، بی گان، پل شریدر و هونگ سانگ-سو را دید.

مستند «روباه و ماه صورتی» به کارگردانی مشترک مهرداد اسکویی و ثریا اخلاقی در نخستین نمایش جهانی خود در جشنواره ایدفا ۲۰۲۵، در بخش مسابقه بین‌المللی جایزه بهترین فیلم را دریافت کرد و پس از آن در بیش از ۶۰ جشنواره بین‌المللی نمایش داده شده و تاکنون ۳۵ جایزه دریافت کرده است.  

«روباه و ماه صورتی» که یکی از ویژگی‌های آن شیوه متفاوت در تولید است، داستان ثریا، هنرمند جوان افغانستانی است که او طی پنج سال بخش عمده تصاویر زندگی خود را با تلفن همراه ثبت کرده و مهرداد اسکویی فیلم را از راه دور کارگردانی کرده است. طراحی‌ها، مجسمه‌ها و انیمیشن‌های ثریا نیز به بخشی از زبان بصری فیلم تبدیل شده‌اند.

از جمله جشنواره‌هایی که این مستند در آن‌ها حضور داشته به زاگرب‌داکس در کرواسی، داکویل در بلژیک، تمپو در سوئد، فول فریم در کارولینای شمالی آمریکا، دوربان آفریقای جنوبی، پریفریاس پرتغال، حقوق بشر ژنو، میلینیوم بلژیک، ژان روش فرانسه، بلداکس صربستان می‌توان اشاره کرد.

طبق گفته اسکویی، شرکت کینو لوربر قصد دارد این فیلم را اواخر امسال در سینماها اکران کند و پس از آن، نسخه‌های دیجیتالی، آموزشی و ویدئوی خانگی آن را منتشر کند.

در توضیح این فیلم آمده است: «ثریا پنج سال است که تلاش می‌کند راهی برای خروج از ایران و پیوستن به مادرش در اتریش پیدا کند.» «ثریا از طریق هنرش از خشونت و انزوای زندگی روزمره خود فرار می‌کند و تمام نگرانی‌ها، شادی‌ها و ترس‌های خود را در نقاشی‌ها و مجسمه‌های خیره‌کننده‌ای که به همان اندازه که زیبا هستند، تاریک نیز هستند، به تصویر می‌کشد. بسیاری از آثار او شامل شخصیت‌های تکراری هستند: دلقکی که هرگز نمی‌خندد، دیوهایی ترسناک که زاییده ترس های او هستند، ماه صورتی که همیشه مراقب اوست و روباهی که همراه وفادار و همیشگی سفرهای اوست.»

«روباه و ماه صورتی» محصول اسکوئی فیلمز است و توسط مهرداد اسکویی و سیاوش جمالی تهیه شده است.

انتهای پیام

# فرهنگی و هنری

آخرین اخبار فرهنگی و هنری