دوشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۸:۵۳
منبع: نمایندگی کردستان
یک مقام وزارت ارشاد: پایتخت‌نشینی نباید معیار بهره‌مندی از فرصت‌های فرهنگی باشد

یک مقام وزارت ارشاد: پایتخت‌نشینی نباید معیار بهره‌مندی از فرصت‌های فرهنگی باشد

کردستان (ایسنا) - مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: پایتخت‌نشینی نباید تنها معیار بهره‌مندی از فرصت‌های فرهنگی باشد و ظرفیت‌های حوزه کتاب و نشر باید به‌صورت عادلانه در سراسر کشور توزیع شود.

ناصر افشارپور دوشنبه ۱۶ شهریور در آیین افتتاح دهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب کردستان، با اشاره به جایگاه کتاب در فرهنگ اسلامی اظهار کرد: برای مسلمانان یکی از بزرگ‌ترین افتخارات این است که معجزه جاویدان پیامبر اسلام(ص)، قرآن کریم، یک کتاب آسمانی است و همین موضوع نشان‌دهنده جایگاه رفیع و ارزشمند کتاب و کلمه در فرهنگ اسلامی است.

وی افزود: با توجه به جایگاه کتاب در هویت ایرانی و اسلامی، امروز بیش از هر زمان دیگری به ترویج فرهنگ مطالعه و تقویت ارتباط جامعه با کتاب نیاز داریم و تحقق این هدف مستلزم فراهم کردن دسترسی عادلانه مردم در نقاط مختلف کشور به منابع و رویدادهای فرهنگی است.

مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گسترش عدالت فرهنگی را از سیاست‌های راهبردی این وزارتخانه دانست و گفت: تلاش ما این است که مردم در اقصی‌نقاط کشور بتوانند از ظرفیت‌های فرهنگی، به‌ویژه در حوزه کتاب و نشر، بهره‌مند شوند و امکانات فرهنگی صرفاً در پایتخت متمرکز نباشد.

افشارپور با بیان اینکه «ایران فقط تهران نیست»، عنوان کرد: مراکز استان‌ها و شهرهای مختلف کشور باید سهم عادلانه‌ای از امکانات و ظرفیت‌های حوزه کتاب و نشر داشته باشند و برگزاری نمایشگاه‌های استانی یکی از اقداماتی است که در راستای تمرکززدایی و تحقق عدالت فرهنگی دنبال می‌شود.

وی ادامه داد: برگزاری نمایشگاه کتاب در استان‌هایی مانند کردستان این فرصت را ایجاد می‌کند که ناشران و آثار آنها در خارج از پایتخت نیز در دسترس مخاطبان قرار گیرد و مردم بتوانند متناسب با نیاز و علاقه خود به طیف متنوعی از کتاب‌ها دسترسی پیدا کنند.

مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به استفاده از شیوه‌های نوین در برگزاری نمایشگاه‌های کتاب اشاره کرد و افزود: تلاش شده است با بهره‌گیری از ظرفیت فناوری و مدل‌های جدید، ناشرانی که امکان حضور فیزیکی در نمایشگاه را ندارند نیز بتوانند آثار خود را در اختیار مخاطبان قرار دهند.

افشارپور گفت: در این شیوه، تلاش می‌شود مجموعه‌ای متنوع از آثار در حوزه‌های مختلف از جمله ادبیات، معارف دینی، علوم، آموزش و همچنین کتاب‌های کودک و نوجوان در اختیار علاقه‌مندان قرار گیرد تا مخاطبان با انتخاب گسترده‌تری مواجه باشند.

وی با دعوت از مردم برای حضور در نمایشگاه کتاب کردستان، اظهار کرد: کتاب باید از حاشیه زندگی روزمره خارج شود و به بخشی از زندگی مردم تبدیل شود؛ تحقق این امر نیازمند مشارکت خانواده‌ها، نهادهای فرهنگی و رسانه‌هاست.

مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان از اصحاب رسانه خواست ظرفیت‌های نمایشگاه بین‌المللی کتاب کردستان را به‌صورت فعال و تبیینی معرفی کنند و خاطرنشان کرد: اطلاع‌رسانی دقیق و به‌موقع می‌تواند نقش مهمی در افزایش استقبال مردم و استفاده بهتر از این فرصت فرهنگی داشته باشد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها