جمعه ۲۰ شهریور ۱۴۰۵ | ۲۲:۰۱
خبرهایی از امیر جدیدی، روز سینما و چند داستان دیگر

خبرهایی از امیر جدیدی، روز سینما و چند داستان دیگر

در این بسته خبری بر مهمترین خبرهای رسیده سینما و تئاتر مروری داریم.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی پروژه، فیلم سینمایی «اسکورت» به نویسندگی و کارگردانی یوسف حاتمی‌کیا و تهیه‌کنندگی محمدرضا منصوری، در ۸ روز که از اکران آن گذشته است با جذب بیش از ۱۱۳ هزار مخاطب به رقمی بیش از ۱۷ میلیارد تومان رسیده است.

«اسکورت» شب گذشته پنجشنبه ۱۹ شهریور در راستای دغدغه و سوژه فیلم، عواید فروش ۵ سانس از پردیس کورش را که با استقبال بیش از ۱۰۰۰ مخاطب همراه بود به آزادسازی زنان زندانی با جرایم مالی اختصاص داد.

در این اکران کارگردان، تهیه کننده، عوامل و بازیگران اصلی از جمله امیر جدیدی، هدی زین العابدین، مهدی زمین‌پرداز، هادی شیخ الاسلامی حضور داشتند.

امیر جدیدی در سخنانی قبل از نمایش فیلم در جمع مخاطبان گفت: همه شما در این اکران سهم دارید؛ سهمی برای آزادی زنان زندانی. ممنونم که در این کار خیر سهیم شدید. بدون حضور شما ما (بازیگران) معنایی نداریم، به‌خصوص در اکرانی که برای آزادی زندانیان برگزار شده است. امیدوارم این خیر و نیکی همیشه در زندگی‌تان جاری باشد.

مهدی زمین‌پرداز نیز در سخنان کوتاهی عنوان کرد: اگر از فیلم خوشتان آمد، آن را به دیگران معرفی کنید چون سینما با مخاطب زنده است.

یوسف حاتمی‌کیا کارگردان نیز بیان کرد: این اکران مردمی یک وجه دیگر هم دارد و آن کمک به آزادی زندانیان است. امیدوارم حضور شما در این حرکت خیر، مؤثر باشد.

فیلم «اسکورت» از روز چهارشنبه ۱۸ شهریور بر صدر جدول فروش روزانه فیلم ها نشسته و جلوتر از «زنده شور» و «استخر» قرار گرفته است.

این فیلم با سرمایه‌گذاری یک بانک و مشارکت بنیاد سینمایی فارابی تولید شده و پخش و تبلیغات آن را شهر فرنگ برعهده دارد.

از آزادی زنان زندانی با فروش گیشه یک فیلم تا طرح‌های تخفیفی برای روز ملی سینما

نمایشگاه عکس و پوستر برندگان سینمای ایران برگزار می‌شود

به گزارش ایسنا به‌ نقل از روابط عمومی موزه سینمای ایران، این نمایشگاه با هدف مرور بخشی از تاریخ عکس و پوستر در سینمای ایران برپا خواهد شد و مجموعه‌ای از آثار برگزیده این حوزه را در معرض دید علاقه‌مندان قرار می‌دهد.

در این رویداد، ۳۰ اثر از آثار برنده سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر در بخش‌های عکس و پوستر به نمایش گذاشته خواهدشد.

همزمان با افتتاح نمایشگاه، نشستی با موضوع «مروری بر تاریخ عکس و پوستر در سینمای ایران» با حضور ابراهیم حقیقی و سیف‌الله صمدیان برگزار می شود. این نشست فرصتی برای بررسی جایگاه عکس و پوستر در سینمای ایران و نقش این دو عنصر در معرفی و ماندگاری آثار سینمایی خواهد بود.

این برنامه شنبه ۲۱ شهریور، از ساعت ۱۶ تا ۱۸ در سالن «فردوس»موزه سینما برگزار می‌شود.

از آزادی زنان زندانی با فروش گیشه یک فیلم تا طرح‌های تخفیفی برای روز ملی سینما

نسخه مرمت شده «پرده آخر» در موزه سینما روی پرده می‌رود

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی موزه سینمای ایران، «پرده اخر»به کارگردانی واروژ کریم مسیحی،  شنبه ۲۱شهریور از ساعت ۱۸ تا ۲۰ در سالن «سینماتوگراف» موزه سینمای ایران روی پرده خواهد رفت‌.

این برنامه با حضو سعید پور صمیمی بازیگر صاحب نام سینمای ایران برگزار می شود و او پیش از نمایش فیلم، درباره تجربه حضورش در فیلم«پرده آخر» صحبت خواهد کرد.

نمایش «پرده آخر» بخشی از برنامه نمایش آثار شاخص و مرمت‌شده سینمای ایران است که به مناسبت روز ملی سینما و با همکاری فیلمخانه ملی ایران تدارک دیده شده است.

در این برنامه، نسخه‌های اصلاح و مرمت‌شده شماری از آثار ماندگار سینمای ایران برای علاقه‌مندان در موزه سینما به نمایش درمی‌آید.

«پرده آخر»محصول سال ۱۳۶۹است و جمشید هاشم پور،فریماه فرجامی،سعید پور صمیمی،داریوش ارجمند،نیکو خردمند و ماهایا پطروسیان در آن ایفای نقش کرده اند.

ورود و تماشای فیلم برای عموم آزاد است.

از آزادی زنان زندانی با فروش گیشه یک فیلم تا طرح‌های تخفیفی برای روز ملی سینما

«سفینه نجات» ۵ روز نیم‌بها ببینید

به گزارش روابط عمومی پروژه، همزمان با روز ملی سینما، انیمیشن سینمایی «سفینه نجات» به کارگردانی هادی محمدیان و تهیه‌کنندگی محمدامین همدانی، از امروز جمعه تا سه‌شنبه برابر با ۲۰ تا ۲۴ شهریورماه به صورت نیم‌بها پذیرای مخاطبان می‌شود.

بدین ترتیب از تیزر هوش مصنوعی نیم‌بهای این انیمیشن که ساخت آن برعهده امین ملک‌زاده بوده است، رونمایی شد.

این اثر با استقبال بچه‌ها و خانواده‌هایشان با جذب بیش از ۱۳۲ هزار مخاطب ۱۵ میلیاردی شد.

همچنین در دومین مقصد استانی این انیمیشن، شب گذشته ۱۹ شهریورماه شهر اصفهان میزبان ۳ هزار مخاطب در پردیس هنر شد و به طور همزمان جشن اکران این اثر در شهرهای خمینی شهر با ۱ هزار مخاطب، فلاورجان با ۵۰۰ نفر مخاطب و قهدریجان با ۳۰۰ مخاطب برگزار شد.

پیش از این «سفینه نجات» با برگزاری ۴ روز افتتاحیه در باغ کتاب تهران توانست رتبه‌ی دوم افتتاحیه‌ی پرفروش‌ انیمیشن در سینمای ایران‌ را کسب کند. این اثر در ادامه با شروع جشن‌های استانی خود از شهر ساری در ۲ سانس متوالی میزبان بیش از ۲ هزار نفر شد.

انیمیشن سینمایی «سفینه نجات»، محصول استودیوی اسکای‌فریم، با شعار «نقشتو پیدا کن» توسط پخش «بهمن سبز» در سینماهای سراسر کشور در حال اکران است.

از آزادی زنان زندانی با فروش گیشه یک فیلم تا طرح‌های تخفیفی برای روز ملی سینما

پخش دو فیلم‌تئاتر عروسکی در ادامه رویدادهای جشنواره تهران-مبارک

در ادامه برگزاری رویدادهای بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران-مبارک، دو فیلم‌تئاتر عروسکی در سینماتک موزه هنرهای معاصر ایران برای علاقه‌مندان به نمایش درمی‌آید.

در این برنامه، فیلم‌تئاترهای عروسکی «آن شب مهتاب» به کارگردانی زهرا قربانی و ملیحه زحمتکش از شهر شیراز، و «مومنشانز (بالماسکه)» به کارگردانی فلوریانا فراستو و برنی شورچ از کشور سوئیس پخش خواهد شد.

فیلم‌تئاتر «آن شب مهتاب» به کارگردانی زهرا قربانی و ملیحه زحمتکش، پیش‌تر در تیرماه ۱۴۰۲ و در نوزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران–مبارک، به دبیری هادی حجازی‌فر، در سالن چارسوی مجموعه تئاترشهر روی صحنه رفته است.

ملیحه زحمتکش و زهرا قربانی،‌ فعالیت مستمری در زمینه ساخت و بازی‌دهندگی عروسک‌های نمایشی در تئاتر، تلویزیون و سینما داشته‌اند. این دو هنرمند همچنین کارگردانی دو مجموعه بلند عروسکی «مزرعه دوستی ۱ و ۲» برای مرکز آذربایجان شرقی و کارگردانی نمایش‌های عروسکی متعددی از جمله «نفرینی عاشقانه بر آتش»، «سونیا»، «مروارید آرزوها» و «بی‌بی کوچیکه» را در کارنامه خود دارند.

همچنین فیلم‌تئاتر «مومنشانز (بالماسکه)» به گروه تئاتر سوئیسی MUMMENSCHANZ اختصاص دارد؛ گروهی که در سال ۱۹۷۲ میلادی توسط برنی شورچ، آندرس بوسارد و فلوریانا فراستو در پاریس تأسیس شد. این گروه با بهره‌گیری از ماسک، اشیای صحنه، نور و سایه و حرکات و رقص‌پردازی‌های ظریف، سبک اجرایی منحصربه‌فردی را شکل داده و به‌واسطه استفاده از فرم‌های عجیب و غریب و اجراهای سوررئال و بدون کلام، در سطح بین‌المللی شناخته شده است.

نام MUMMENSCHANZ در زبان آلمانی به معنای نوعی نمایش با حضور مامرهاست. «مامر» نیز اصطلاحی در زبان انگلیسی مدرن اولیه برای هنرمند پانتومیم بوده است.

فلوریانا فراستو در حال حاضر مدیر هنری گروه MUMMENSCHANZ و تنها عضو فعال باقی‌مانده از بنیان‌گذاران این گروه است. مومنشانز از زمان تأسیس در سال ۱۹۷۲، با اجراهای شاعرانه و بدون کلام خود، به یکی از گروه‌های تأثیرگذار تئاتر بین‌المللی تبدیل شده و طی پنج دهه میلیون‌ها مخاطب را در سراسر جهان با زبان تصویری و حرکتی خود همراه کرده است.

گروه مومنشانز نیز پیش‌تر  در سال ۱۳۸۹ و در سیزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران-مبارک، به دبیری اردشیر صالح‌پور، در سالن اصلی تئاترشهر به اجرای برنامه پرداخته است.

این برنامه شنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۵، از ساعت ۱۵ تا ۱۷ در سینماتک موزه هنرهای معاصر ایران برگزار می‌شود.

علاقه‌مندان برای ثبت‌نام و حضور در این برنامه می‌توانند نام و شماره تماس خود را از طریق پیام‌رسان‌های تلگرام یا بله به شماره ۰۹۱۲۳۳۹۵۶۴۹ ارسال کنند.

بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران-مبارک به دبیری پوپک عظیم‌پور تبریزی، مهرماه ۱۴۰۵ در تهران برگزار خواهد شد.

از آزادی زنان زندانی با فروش گیشه یک فیلم تا طرح‌های تخفیفی برای روز ملی سینما

ثبت‌نام ۱۲۰۰ داور کودک و نوجوان در دو روز

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، در دو روز نخست آغاز فرآیند نام‌نویسی داوران کودک و نوجوان این جشنواره، حدود ۱۲۰۰ کودک ۱۰ تا ۱۲ سال و نوجوان ۱۳ تا ۱۶ سال با مراجعه به سامانه ثبت‌نام جشنواره، مشخصات خود را ثبت کردند تا در جشنواره، آثار را داوری کنند.

میزان ثبت‌نام متقاضیان در بخش داوران کودک و نوجوان نسبت به سال گذشته و در همین بازه زمانی کوتاه با افزایش همراه بوده است، به‌ گونه‌ای که پیش‌بینی می‌شود با توجه به استقبال کودکان و نوجوانان علاقه‌مند به داوری فیلم‌ها، تعداد ثبت‌نام‌کنندگان این بخش در سی‌وهشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، رکورد دوره‌های گذشته را پشت سر بگذارد.

مهلت ثبت‌نام تا پایان امشب (جمعه ۲۰ شهریورماه) اعلام شده و این زمان قابل تمدید نخواهد بود.

سی‌وهشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان با مشارکت بنیاد سینمایی فارابی و شهرداری اصفهان به دبیری حامد جعفری در شهر اصفهان برگزار خواهد شد.

از آزادی زنان زندانی با فروش گیشه یک فیلم تا طرح‌های تخفیفی برای روز ملی سینما

نمایش فیلم «در جست‌وجوی ویویَن مایر» در سینماتک موزه هنرهای معاصر تهران

این فیلم یکشنبه ۲۲ شهریورماه ۱۴۰۵ ساعت ۱۶ در سالن سینماتک اکران می‌شود.

«در جست‌وجوی ویویان مایر» داستان پرستار کودکی است که پس از مرگ، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین عکاسان خیابانی ناشناختهٔ جهان شناخته شد. عکس‌های او که در سال ۲۰۰۷ به‌شکلی تصادفی در شیکاگو کشف شدند، زندگی اسرارآمیز این زنِ منزوی را در کانون توجه پژوهشگران و هنرمندان قرار داد. فیلم با گفت‌وگو با آشنایان مایر، لایه‌های پنهان شخصیت او را آشکار می‌کند و هم‌زمان پرسش‌هایی بنیادین دربارهٔ مالکیت، کشف و ارزش‌گذاری آثار هنری پس از مرگ هنرمند مطرح می‌سازد.

در این جلسه، پس از نمایش فیلم، نشست و گفت‌وگو با حضور دکتر سودابه شایگان مدرس عکاسی دانشگاه هنر ایران برگزار خواهد شد.

این برنامه برای عموم علاقه‌مندان آزاد و رایگان است.

از آزادی زنان زندانی با فروش گیشه یک فیلم تا طرح‌های تخفیفی برای روز ملی سینما

یک کمپین به مناسبت روز ملی سینما کلید خورد

یکی از پلتفرم ها به مناسبت روز ملی سینمای ایران (۲۱ شهریور) کمپین «روز سینما» را اجرا می‌کند. این کمپین از ساعت ۱۰ صبح جمعه ۲۰ شهریور تا آخرین ساعت شامگاه یکشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۵ اجرایی می‌شود.

در این سه روز اشتراک‌های ۳ ماهه تا یک‌ساله پلتفرم با تخفیف ۵۰ درصد ارائه و همچنین بلیت‌های اکران آنلاین به‌صورت نیم‌بها عرضه می‌شود. ارائه رایگان قسمت اول تعدادی از برنامه‌ها و سریال‌های اختصاصی هم بخش دیگری از این کمپین است.

از آزادی زنان زندانی با فروش گیشه یک فیلم تا طرح‌های تخفیفی برای روز ملی سینما

پوستر روز ملی سینمای بهمن سبز رونمایی شد/ «سینمایی به وسعت ایران»

در آستانه روز ملی سینما، همزمان با تدارک ویژه‌ی زنجیره‌ی سینمایی بهمن سبز برای گرامیداشت این مناسبت، از پوستر رسمی این رویداد با شعار «سینمایی به وسعت ایران» و طراحی سیروان مهدوی رونمایی شد.

این زنجیره‌ی سینمایی همزمان با روز ملی سینما در یک طرح ویژه تمام سینماهای خود را که شامل ۶۱ سینما در بیش از ۲۰ استان می‌شود، به مدت ۵ روز از جمعه ۲۰ تا ۲۴ شهریورماه نیم‌بها کرد.

همچنین نمایشگاه ۲۰ فریم از تصاویر آثار شاخص سینمای ایران در ایستگاه‌های مختلف متروی شهر تهران همزمان با روز ملی سینما توسط موسسه بهمن سبز به نمایش درآمد.

این موسسه یکی از مجموعه‌های فعال در حوزه سالن‌داری کشور، با شبکه‌ای از سینماها در استان‌های مختلف، تلاش کرده است سینما را از یک تجربه‌ی صرفاً محدود به کلان‌شهرها فراتر ببرد و امکان تماشای فیلم بر پرده‌ی بزرگ را برای مخاطبان در نقاط مختلف ایران فراهم کند.

از این منظر، انتخاب شعار «سینمایی به وسعت ایران» بازتاب‌دهنده نگاه به سینما به‌عنوان یک جریان فرهنگی گسترده و فراگیر است؛ جریانی که می‌تواند در شهرهای بزرگ و کوچک، در کنار مخاطبان و علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر حضور داشته باشد. همچنین این شعار سینما را متعلق به همه مردم ایران می‌داند و سالن‌های سینما را بخشی از زیرساخت فرهنگی شهرها و استان‌های کشور تلقی می‌کند.

از آزادی زنان زندانی با فروش گیشه یک فیلم تا طرح‌های تخفیفی برای روز ملی سینما

انتهای پیام

# فرهنگی و هنری

آخرین اخبار فرهنگی و هنری