یکشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۵ | ۰۷:۱۸
توسعه گردشگری دانش‌بنیان نیازمند تقویت ارتباط با دانشگاه است

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی:

توسعه گردشگری دانش‌بنیان نیازمند تقویت ارتباط با دانشگاه است

خراسان رضوی (ایسنا) - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی با تأکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی در صنعت گردشگری، گفت: حرکت به سمت استفاده از ظرفیت مراکز دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف گردشگری و میراث فرهنگی در دستور کار قرار گرفته است.

سیدجواد موسوی با حضور در تحریریه ایسنا، اظهار کرد: ما همواره تلاش کرده‌ایم ارتباط بیشتری میان مجموعه میراث فرهنگی و مراکز دانش‌بنیان ایجاد کنیم و از ظرفیت‌های علمی و فناورانه موجود در حوزه‌هایی مانند صنایع دستی و گردشگری بهره ببریم. همچنین در این راستا راه‌اندازی یک مرکز با رویکرد دانش‌بنیان نیز در استان آغاز شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی ادامه داد: در حوزه‌های مختلف، مواردی از استفاده از فناوری و دانش روز در فعالیت‌های مرتبط با میراث فرهنگی و گردشگری شکل گرفته است؛ برای نمونه، در زمینه راهنمای گردشگری، ظرفیت‌های هوشمندسازی مورد استفاده قرار گرفته و پروژه‌هایی از سوی مجموعه‌های دانش‌بنیان در این حوزه اجرا شده است.

وی افزود: یکی از این اقدامات، استفاده از ظرفیت شرکت‌ها و مجموعه‌های دانش‌بنیان برای ایجاد راهنمای هوشمند گردشگری است که می‌تواند اطلاعات مورد نیاز گردشگران را به شکل جامع‌تری ارائه کند. تلاش ما این است که داده‌های مرتبط با این طرح‌ها تکمیل و در سطح گسترده‌تری مورد استفاده قرار گیرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی با اشاره به ظرفیت‌های علمی موجود در حوزه گوهرسنگ‌ها نیز بیان کرد: در این حوزه نیز ظرفیت‌های دانش‌بنیان می‌توانند در ایجاد کاربردهای جدید برای سنگ‌های ارزشمند استان نقش داشته باشند و نمونه‌هایی از این فعالیت‌ها در حال پیگیری است.

وی تأکید کرد: ارتباط میان دانشگاه، پژوهشگران، شرکت‌های دانش‌بنیان و مجموعه‌های اجرایی می‌تواند به ایجاد راهکارهای جدید برای توسعه گردشگری و میراث فرهنگی کمک کند و لازم است این ارتباط برای استفاده بیشتر از ظرفیت علمی استان تقویت شود.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها