یکشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۵ | ۰۹:۲۰
منبع: نمایندگی همدان
خدمت‌رسانی جهادگران به منطقه محروم  کلیایی اسدآباد؛ از درمان و آموزش تا احیای مدرسه فرسوده

خدمت‌رسانی جهادگران به منطقه محروم کلیایی اسدآباد؛ از درمان و آموزش تا احیای مدرسه فرسوده

همدان (ایسنا) - مسئول قرارگاه اردوی جهادی شهید «ابراهیم هادی» اسدآباد از ارائه خدمات مختلف بهداشتی، درمانی، آموزشی، فرهنگی و عمرانی به مردم ۱۰ روستای منطقه کلیایی این شهرستان در قالب اردوی جهادی یک‌ هفته‌ای خبر داد.

امیر مسعود خدایی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری اردوی جهادی یک‌هفته‌ای شهید ابراهیم هادی اسدآباد، اظهار کرد: این اردو هر ساله در قالب طرح «هجرت دانشجویی» با هدف خدمت‌رسانی به مردم مناطق محروم شهرستان برگزار می‌شود که امسال نیز این اردو به مدت یک هفته در منطقه کلیایی و در حدود ۱۰ روستای این منطقه محروم از جمله طویلان سفلی، رستم‌آباد و کینی‌سایه به صورت قرارگاهی برگزار شد.

وی افزود: در این اردوی جهادی حدود ۵۰ نفر از دانشجویان و اساتید پنج دانشگاه شهرستان از جمله دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه سیدجمال‌الدین اسدآبادی، دانشگاه پیام‌نور و دانشگاه آزاد اسلامی حضور داشتند و با استقرار در منطقه، مجموعه‌ای از خدمات تخصصی و عمومی را به مردم ارائه کردند.

خدایی با بیان اینکه اردوی امسال نسبت به سال‌های گذشته از گستردگی و تنوع بیشتری در حوزه خدمت‌رسانی برخوردار بود، تصریح کرد: خدمات این اردو در چهار محور اصلی بهداشت و درمان، فرهنگی و تربیتی، اقتصادی و مطالبه‌گری دنبال شد و تلاش کردیم علاوه بر ارائه خدمات مستقیم، بخشی از نیازها و مطالبات مردم منطقه نیز شناسایی و پیگیری شود.

ارائه خدمات دندانپزشکی به دانش‌آموزان و نوجوانان

مسئول قرارگاه اردوی جهادی شهید ابراهیم هادی اسدآباد یکی از مهم‌ترین برنامه‌های این اردو را ارائه خدمات تخصصی دندانپزشکی بیان کرد و گفت: برای نخستین‌بار در این سطح، یونیت سیار دندانپزشکی با تجهیزات کامل در روستای طویلان سفلی مستقر شد و خدمات ترمیم و پر کردن دندان به ۴۰ نفر از دانش‌آموزان و نوجوانان ارائه شد.

وی ادامه داد: این خدمات به گروه‌های سنی مختلف از جمله دانش‌آموزان هشت تا ۹ ساله و نوجوانان ۱۸ تا ۱۹ ساله ارائه شد و تلاش شد افرادی که نیاز فوری‌تری به خدمات دندانپزشکی داشتند، در اولویت قرار گیرند.

خدمت‌رسانی جهادگران به منطقه محروم  کلیایی اسدآباد/ از درمان و آموزش تا احیای مدرسه فرسوده

خدایی با اشاره به سایر خدمات حوزه سلامت، خاطرنشان کرد: دانشجویان دانشکده علوم پزشکی در این اردو اقدام به غربالگری فشار خون و قند خون کردند و اساتید دانشکده و گروه مامایی نیز خدمات غربالگری و معاینه‌های مرتبط با زنان و زایمان را به بیش از ۳۰۰ نفر از مراجعه‌کنندگان ارائه دادند.

وی افزود: در جریان این غربالگری‌ها، بیش از ۱۰ مورد مشکوک به سرطان شناسایی و برای بررسی و پیگیری‌های تخصصی به معاونت درمان دانشکده علوم پزشکی اسدآباد ارجاع شدند.

به گفته وی، همچنین در روند غربالگری‌ها چندین مورد فشار خون و قند خون مزمن شناسایی شد که افراد شناسایی‌شده برای ادامه روند درمان و پیگیری بیماری به دانشکده علوم پزشکی معرفی شدند.

آموزش کمک‌های اولیه و CPR به بیش از ۴۰۰ نفر

مسئول قرارگاه اردوی جهادی شهید ابراهیم هادی اسدآباد با اشاره به توجه این اردو به آموزش‌های عمومی و مهارت‌های امدادی، اظهار کرد: آموزش کمک‌های اولیه و احیای قلبی ریوی (CPR) نیز به بیش از ۴۰۰ نفر از مردم منطقه، شامل بزرگسالان و دانش‌آموزان، ارائه شد.

خدمت‌رسانی جهادگران به منطقه محروم  کلیایی اسدآباد/ از درمان و آموزش تا احیای مدرسه فرسوده

وی گفت: این آموزش‌ها در مساجد و حسینیه‌های روستاهای مختلف منطقه کلیایی از جمله دهبور، ده‌سفید، رستم‌آباد و طویلان سفلی برگزار شد و هدف از آن افزایش آگاهی عمومی و توانمندی مردم برای مواجهه با حوادث و شرایط اضطراری بود.

بازگشت مدرسه فرسوده به چرخه آموزش

خدایی یکی دیگر از اقدامات مهم این اردوی جهادی را فعالیت‌های عمرانی عنوان کرد و افزود: یک واحد آموزشی که به علت فرسودگی از چرخه آموزش خارج شده بود، با همت دانشجویان اردوی جهادی شهید ابراهیم هادی در منطقه کلیایی از صفر تا ۱۰۰ زیرسازی، رنگ‌آمیزی و پاکسازی شد.

خدمت‌رسانی جهادگران به منطقه محروم اسدآباد/ از درمان و آموزش تا احیای مدرسه فرسوده

وی بیان کرد: بازسازی این مدرسه علاوه بر اینکه یک اقدام عمرانی بود، زمینه بازگشت فضای آموزشی به چرخه استفاده دانش‌آموزان منطقه را فراهم کرد و دانشجویان تلاش کردند با امکانات موجود، محیطی مناسب‌تر برای تحصیل کودکان روستا ایجاد کنند.

آموزش مهدویت و احکام به بیش از ۲۰۰ دانش‌آموز

مسئول قرارگاه اردوی جهادی شهید ابراهیم هادی اسدآباد با اشاره به فعالیت‌های فرهنگی و تربیتی این اردو نیز گفت: با استفاده از ظرفیت دانشجویان تربیت معلم و فرهنگیان حاضر در اردو، به بیش از ۲۰۰ نفر از دانش‌آموزان منطقه آموزش‌هایی در حوزه مهدویت و احکام ارائه شد.

خدایی ادامه داد: در کنار این آموزش‌ها، جشن تکلیف و برنامه‌های فرهنگی مختلف برای دانش‌آموزان برگزار شد و جهادگران در زمینه آموزش برخی دروس نیز به دانش‌آموزان کمک کردند.

پیگیری مطالبات مردم منطقه کلیایی

وی با اشاره به بخش مطالبه‌گری این اردو، اظهار کرد: در جریان برگزاری اردو، نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی، فرمانده سپاه، امام جمعه و فرماندار شهرستان از روند فعالیت‌های جهادی بازدید کردند و مردم منطقه نیز فرصت یافتند مطالبات و مسائل خود را به صورت مستقیم با مسئولان مطرح کنند.

خدایی یکی از دستاوردهای این بخش را پیگیری مسائل اقتصادی منطقه دانست و گفت: در جریان این دیدارها، قول احداث یک کارگاه بافندگی جوراب در روستای طویلان سفلی از نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی اخذ شد که در صورت تحقق می‌تواند زمینه ایجاد اشتغال و تقویت فعالیت‌های اقتصادی مردم منطقه را فراهم کند.

تداوم اردوهای جهادی در مناطق محروم اسدآباد

وی با بیان اینکه اردوی جهادی شهید ابراهیم هادی از ۱۳ شهریور آغاز و روز جمعه ۲۰ شهریور به پایان رسید، خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، این اردو در سال آینده نیز همانند سال‌های گذشته در یکی از مناطق محروم شهرستان برگزار خواهد شد.

مسئول قرارگاه اردوی جهادی شهید ابراهیم هادی اسدآباد همچنین از برگزاری یک رزمایش جهادی دیگر در حوزه سلامت خبر داد و گفت: امروز یکشنبه ۲۲ شهریور نیز یک رزمایش جهادی در روستای چنار با محوریت خدمات مامایی و غربالگری در حال برگزاری است.

خدایی تأکید کرد: استمرار چنین برنامه‌هایی علاوه بر اینکه می‌تواند بخشی از نیازهای مردم مناطق کم‌برخوردار را پاسخ دهد، فرصتی برای حضور دانشجویان در میدان خدمت و آشنایی نزدیک‌تر آنان با مسائل و مشکلات واقعی جامعه و مناطق محروم فراهم می‌کند.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها