دوشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۲:۰۲
رنجبرزاده: جلسه‌ای با حضور ۲۰۰ نماینده را نمی‌توان با ادبیات «گعده‌دوستانه» تخریب کرد

رنجبرزاده: جلسه‌ای با حضور ۲۰۰ نماینده را نمی‌توان با ادبیات «گعده‌دوستانه» تخریب کرد

نماینده اسدآباد در مجلس گفت: جلسه‌ای که با حضور حدود ۲۰۰ نفر از نمایندگان مردم برگزارمی‌شود، نمی‌تواند یک دورهمی شخصی یا گعده دوستانه تلقی شود. کسانی که در این جلسه بودند، نمایندگان مردم هستند و وقتی برای بررسی شرایط کشور، مسائل اقتصادی، وضعیت معیشت و موضوعات منطقه‌ای گرد هم می‌آیند،اصل این اقدام باید مورد حمایت قرار گیرد نه اینکه با تعابیر توهین‌آمیز وحاشیه‌ساز زیر سؤال برود.

اکبر رنجبرزاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: ممکن است درباره شیوه برگزاری جلسه هم اندیشی اخیر نمایندگان، مدت سخنرانی‌ها یا نحوه تنظیم برنامه نقدی وجود داشته باشد و این نقد هم حق هر نماینده‌ای است اما نقد با تخریب تفاوت دارد. اینکه کسی درباره یک جلسه نظر مخالف داشته باشد، طبیعی است، ولی اینکه از ابتدا با عباراتی مانند «گعده دوستانه» تلاش شود اعتبار جمعی ازنمایندگان مخدوش شود، نه به حل مسئله کمک می‌کند و نه در شأن مجلس و نمایندگان مردم است.

این نماینده مجلس تصریح کرد: یکی از نمایندگان از نوبت نماینده دیگری برای حمله به دولت و کنایه زدن به قالیباف استفاده کرد که با انتقاد بسیاری از نمایندگان مواجه شد. او اگر نسبت به روند جلسه، ترکیب سخنرانان یاپاسخ‌های رئیس مجلس ایرادی دارد، می‌تواند آن را دقیق، مستند و درچارچوب ادبیات نمایندگی مطرح کند اما اینکه تقریبا هر اتفاقی در مجلس بهانه‌ای برای حمله، متهم‌سازی و ایجاد حاشیه شود، دیگر اسمش نظارت مؤثر نیست. نظارت باید به اصلاح امور منجر شود، نه اینکه فضای همکاری میان نمایندگان را مسموم کند.

وی ادامه داد: فضای جلسه، بر اساس گزارش نمایندگان حاضر، فضای مثبت، صمیمی و همراه با دغدغه نسبت به مسائل کشور بوده است. نمایندگان درباره موضوعات مهم کشور صحبت کردند و این فرصت فراهمشد که دیدگاه‌های مختلف مطرح شود. حتی اگر همه مسائل در یک جلسه پاسخ داده نشده باشد، اصل گفت‌وگو و فراهم شدن امکان تبادل نظر رانباید نادیده گرفت.

رنجبزاده گفت: مجلس در شرایطی قرار دارد که مردم از مسئولان انتظار دارند به جای درگیری‌های فرعی، روی اقتصاد، معیشت، اشتغال، تورم، تولید ومشکلات روزمره آنان تمرکز کنند. در چنین وضعیتی، تبدیل محل برگزاری جلسه به موضوع اصلی و نادیده گرفتن محتوای آن نوعی جابه‌جا کردن مسئله است. مردم نمی‌پرسند جلسه در کدام مکان برگزار شده؛ می‌پرسند خروجی آن برای زندگی و آینده کشور چه خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: اگر جلسه در محل مجلس برگزار نشده، این موضوع به‌تنهایی دلیل نمی‌شود که آن را فاقد ارزش یا غیرقانونی بدانیم. این نشست، جلسه علنی قانونگذاری نبوده که الزاماً همه تشریفات جلسه رسمی صحن را داشته باشد؛ بلکه نشست تبادل نظر نمایندگان با رئیس مجلس درباره مسائل جاری کشور بوده است؛ بنابراین نباید با خلط عنوان‌ها، افکار عمومی را نسبت به ماهیت جلسه دچار ابهام کرد.

این نماینده مجلس درباره انتشار فیلم جلسه نیز گفت: درباره انتشار فیلم باید تابع نظر مقامات امنیتی بود. در شرایط فعلی، ممکن است به دلیل ملاحظات امنیتی، محتوای تصویری جلسه منتشر شود یا نشود و این تصمیم باید از سوی مراجع مسئول اتخاذ شود. نمی‌توان صرف منتشرنشدن فیلم را بهانه‌ای برای متهم کردن برگزارکنندگان یا زیر سؤال بردن اصل جلسه قرار داد.

وی افزود: در مسائل امنیتی، همه جزئیات قابل انتشار عمومی نیست و گاهی ملاحظاتی وجود دارد که برای افکار عمومی توضیح داده نمی‌شود. اگر مسئولان امنیتی تشخیص دهند انتشار فیلم بلامانع است، طبیعتا می‌توان آن را منتشر کرد اما اگر تشخیص بر عدم انتشار باشد، باید به این تصمیم احترام گذاشت و از آن بهره‌برداری سیاسی نکرد.

رنجبرزاده یادآور شد: نقد سازنده برای مجلس ضروری است، اما منتقد بودن به معنای مخالفت دائمی با هر اقدام نیست. اینکه برخی تصور کنند در قبال هر رخدادی باید موضع منفی بگیرند، نه نشانه شجاعت است و نه هنر سیاسی. نماینده باید در جایی که اقدام درست انجام می‌شود، از آن دفاع کند و در جایی که اشکال وجود دارد، با استدلال و رعایت حرمت همکاران تذکر دهد.

وی در پایان تأکید کرد: اختلاف‌نظر در مجلس طبیعی است، اما نباید اجازه داد این اختلاف‌ها به نقار، بی‌احترامی و تضعیف وحدت تبدیل شود. امروز کشور بیش از هر چیز به همکاری، آرامش و همدلی نیاز دارد. بهتر است ایشان و برخی همکاران به جای حاشیه‌سازی درباره محل جلسه یا حمله به نمایندگان، انرژی خود را برای پیگیری مطالبات مردم و ارائه راه‌حل برای مشکلات اقتصادی و معیشتی به کار بگیرند.

انتهای پیام

# سیاسی

آخرین اخبار سیاسی