سه‌شنبه ۲۴ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۸:۵۰
منبع: نمایندگی کرمانشاه
استاندار: دانشگاه‌ها باید در توسعه‌ کرمانشاه نقش‌آفرینی کنند

استاندار: دانشگاه‌ها باید در توسعه‌ کرمانشاه نقش‌آفرینی کنند

کرمانشاه (ایسنا) - استاندار کرمانشاه با تأکید بر ضرورت پیوند دانشگاه با مسائل واقعی استان گفت: دانشگاه‌های رازی و صنعتی کرمانشاه باید در کنار فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی، رفع بخشی از نیازهای توسعه‌ای استان را برعهده گرفته و در نشست‌های آینده، گزارشی از تبدیل مسائل استان به پروژه و نتایج حاصل از اجرای آنها ارائه کنند.

منوچهر حبیبی، روز سه شنبه ۲۴ شهریور، در دومین نشست هیأت امنای دانشگاه رازی و دانشگاه صنعتی کرمانشاه با اشاره به در پیش بودن بازگشایی دانشگاه‌ها، بر ضرورت آماده‌سازی کامل دانشگاه‌ها برای استقبال از دانشجویان تأکید کرد و گفت: رؤسای دانشگاه‌ها باید با اهتمام ویژه، امکانات لازم در حوزه تغذیه، ایاب و ذهاب، اسکان و سایر نیازهای دانشجویان را برای آغاز سال تحصیلی فراهم کنند.

وی افزود: دانشگاه‌ها باید بازگشایی سال تحصیلی را با برنامه‌ریزی مناسب و فراهم کردن شرایط مطلوب برای دانشجویان آغاز کنند و مدیریت استان نیز در این زمینه همراه دانشگاه‌ها خواهد بود.

استاندار کرمانشاه همچنین از حضور خود در یکی از دانشگاه‌های استان همزمان با روز بازگشایی دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: آغاز سال تحصیلی فرصت مناسبی برای گفت‌وگو با جامعه دانشگاهی و بررسی مسائل و نیازهای دانشگاه‌هاست.

ضرورت شکل‌گیری کنسرسیوم دانشگاه‌های حوزه زاگرس

حبیبی در ادامه با اشاره به جایگاه جغرافیایی و ظرفیت‌های کرمانشاه در غرب کشور، اظهار کرد: کرمانشاه به واسطه موقعیت راهبردی خود در کریدور غرب کشور، هم‌اکنون نیز بخشی از خدمات عمومی منطقه غرب را از طریق زیرساخت‌های خود پشتیبانی می‌کند و دانشگاه‌های استان نیز باید متناسب با این جایگاه، نقش مؤثرتری در توسعه منطقه ایفا کنند.

وی دانشگاه رازی را یکی از برندهای فاخر آموزش عالی در غرب کشور دانست و پیشنهاد کرد با مشارکت دانشگاه‌های واقع در حوزه تمدنی زاگرس، یک کنسرسیوم علمی و دانشگاهی شکل گیرد.

استاندار کرمانشاه گفت: این کنسرسیوم می‌تواند دانشگاه‌های شمال‌غرب کشور از جمله دانشگاه‌های ارومیه و تبریز تا دانشگاه شهید چمران اهواز در جنوب‌غرب را دربرگیرد و با محوریت دانشگاه رازی، زمینه همکاری‌های علمی، پژوهشی و فناورانه میان دانشگاه‌های این حوزه تمدنی را تقویت کند.

حبیبی با تأکید بر ضرورت اثربخشی بیشتر ظرفیت علمی استان در مسیر توسعه افزود: دانشگاه‌ها علاوه بر شاخص‌های متعارف علمی و آموزشی مانند تعداد مقالات، طرح‌های پژوهشی، فارغ‌التحصیلان و اعضای هیأت علمی، باید میزان اثرگذاری در حل مسائل واقعی استان را نیز در ارزیابی عملکرد خود مورد توجه قرار دهند.

وی ادامه داد: بخشی از نیازهای توسعه‌ای استان باید به دانشگاه‌ها ارجاع شود و دانشگاه مسئولیت پاسخگویی به این مسائل را برعهده بگیرد. در نشست‌های آینده باید مشخص باشد چه مسئله‌ای از استان به دانشگاه واگذار شده، این مسئله چگونه به پروژه تبدیل شده و اجرای آن چه نتیجه و اثر مثبتی برای توسعه استان به همراه داشته است.

استاندار کرمانشاه این رویکرد را گامی در جهت تقویت ارتباط میان دانشگاه، مدیریت اجرایی و بخش‌های اقتصادی استان دانست و بر استفاده بیشتر از ظرفیت علمی و فناورانه دانشگاه‌ها برای حل مسائل و پیشبرد برنامه‌های توسعه‌ای کرمانشاه تأکید کرد.

حبیبی همچنین موضوع مسکن اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه‌های استان را مورد توجه قرار داد و از آمادگی مدیریت استان برای پیگیری این مسئله خبر داد.

وی گفت: در نخستین فرصت، کمیسیون ماده ۵ با حضور دستگاه‌های مرتبط از جمله شهرداری و اداره‌کل راه و شهرسازی تشکیل خواهد شد تا مقدمات لازم برای رفع مشکلات مرتبط با تأمین مسکن دانشگاهیان فراهم شود.

در این نشست همچنین بودجه تفصیلی سال ۱۴۰۵ دانشگاه رازی و دانشگاه صنعتی کرمانشاه بررسی شد و موضوع تقویت فعالیت‌های فناورانه دانشگاه‌های استان و افزایش حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور مورد بحث قرار گرفت.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها