دوشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۴:۵۸
آمریکا ۲۵ هزار مهاجر اخراجی را به کشورهای غیرمرتبط فرستاده است

آمریکا ۲۵ هزار مهاجر اخراجی را به کشورهای غیرمرتبط فرستاده است

بر اساس تحقیق گروه خبرنگاری «فوربیدن استوریز»، دولت دونالد ترامپ در چارچوب توافق‌هایی با ۳۵ کشور بیش از ۲۵ هزار مهاجر را تا ۳۱ اوت به ۲۷ کشوری فرستاده که هیچ ارتباطی با آن‌ مهاجران نداشتند؛ توافقی که جزئیات آن عمدتا مخفی مانده است.

به گزارش ایسنا، تحقیق یک گروه خبرنگاری غیرانتفاعی مستقر در پاریس نشان داده است که ایالات متحده بر اساس توافق‌هایی که در دولت ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا منعقد شد، بیش از ۲۵ هزار نفر از مهاجران را به کشورهایی منتقل کرده است که هیچ ارتباطی با آن‌ها نداشتند.

روزنامه گاردین بر اساس داده‌های تحقیق گروه فوربیدن استوریز گزارش داد: دولت ترامپ از زمان روی کار آمدن او در ژانویه ۲۰۲۵ با ۳۵ کشور به توافق رسیده است تا آنچه «اتباع کشور ثالث» خوانده شده را بپذیرند؛ مهاجرانی که از آمریکا به کشورهایی غیر از کشورهای مبداشان، از جمله کشورهای آفریقایی تبعید می‌شوند. جزئیات این توافق‌ها عمدتا افشا نشده باقی مانده است.

بر اساس این تحقیق که اطلاعاتی از منابع متعدد، از جمله سازمان‌های حقوق مهاجران را تحلیل کرده است، تا ۳۱ اوت دست‌کم ۲۵ هزار و ۴۴۷ نفر تحت این سیاست به ۲۸ کشور فرستاده شده‌اند. دولت آمریکا این آمار را به طور علنی منتشر نکرده است.

این تحقیق که توسط کنسرسیومی متشکل از ۷۲ روزنامه‌نگار از ۲۶ سازمان رسانه‌ای در ۱۵ کشور انجام شد، شامل بیش از ۱۰۰ گفت‌وگوها با مهاجران مسترد شده، مقامات دولتی، وکلا و کارشناسان بود.

اسناد داخلی وزارت خارجه آمریکا که روزنامه واشنگتن‌پست -یکی از اعضای این کنسرسیوم- به دست آورده است، نشان می‌دهد که آمریکا قصد داشت دست‌کم ۴۱۰ میلیون دلار را به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای تضمین توافق با کشورهای ثالث هزینه کند.

از این مبلغ، ۸۱ میلیون دلار برای دولت‌هایی که این توافق‌ها را امضا کردند اختصاص یافت، در حالی که بیش از ۱۷۸ میلیون دلار به سازمان بین‌المللی مهاجرت و بیش از ۱۲۳ میلیون دلار به آژانس پناهندگان سازمان ملل تخصیص داده شد.

مذاکرات درباره این توافق‌ها عمدتا توسط دفتر استرداد وزارت خارجه آمریکا انجام می‌شود؛ بخشی که در سال ۲۰۲۵ به عنوان بخشی از تغییرات در این وزارتخانه ایجاد شد.

کاخ سفید در واکنش به این تحقیق مدعی شد که مهاجران فرستاده‌شده به کشورهای ثالث کسانی هستند که کشورهایشان از پذیرش آن‌ها خودداری می‌کنند، از جمله افرادی که دستور اخراج دارند و خواسته‌اند به کشورهای مبداشان بازگردانده نشوند.

یک دادگاه تجدیدنظر فدرال آمریکا در ۱۸ سپتامبر دستور توقف تبعیدها به کشورهای ثالث را صادر کرد و حکم داد که به مهاجران اطلاع کافی داده نشده و فرصتی برای به چالش کشیدن تبعیدشان نداشته‌اند.

انتهای پیام

# جهان

آخرین اخبار جهان