به گزارش ایسنا، ترامپ در آغاز دیدار با رهبران کشورهای خلیج فارس در سازمان ملل در سخنانی خطاب به خبرنگاران ادعا کرد: «فقط میخواهم این را اعلام کنم که استیو (ویتکاف) و جارد (کوشنر) امروز دیدار بسیار ثمربخشی با میانجیهای ایران داشتند.؛ صرفا میانجی ها. باید دید چه پیش می آید»
وی در ادامه مدعی شد: «آنها مدتی است در حال میانجیگری هستند اما فکر میکنم برای دستیابی به توافق، شتاب و تحرک زیادی وجود دارد. این چیزی است که از همه میشنویم.»
به گزارش ایسنا، تا زمان ارسال این خبر، هنوز هیچ یک از مقامات ایرانی به طور رسمی درباره تبادل پیام یا هرگونه دیدار با طرف آمریکایی اظهار نظر نکرده اند.
در عین حال، خبرگزاری «کیودو» صبح روز سهشنبه به وقت تهران مدعی شد که تهران پیشنهاد کرده در صورت اتخاذ گامهای اولیه از سوی آمریکا برای کاهش فشار نظامی، تنگه هرمز ظرف هفت روز بازگشایی شود.
این رسانه ژاپنی به نقل از یک منبع ارشد ایرانی مدعی شد که پیشنهاد مذکور از طریق میانجیها به واشنگتن منتقل شده و شامل ازسرگیری مذاکرات با هدف دستیابی به توافقی برای پایان دائمی خصومتها میان دو کشور است.
به ادعای این رسانه، تهران قصد دارد از نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برای رایزنی با کشورهایی که نقش میانجی را ایفا میکنند، استفاده کند.
انتهای پیام
