شنبه ۴ مهر ۱۴۰۵ | ۰۰:۴۴
قاهره: بحران‌های منطقه جدا از یکدیگر نیستند؛ باید آتش‌بس غزه تثبیت شود

قاهره: بحران‌های منطقه جدا از یکدیگر نیستند؛ باید آتش‌بس غزه تثبیت شود

نخست‌وزیر مصر در سخنرانی خود در هشتاد و یکمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل، بر ضرورت اصلاح نظام بین‌المللی، تثبیت آتش‌بس در غزه، تشکیل کشور مستقل فلسطین و حفاظت از امنیت آبی مصر تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، مصطفی مدبولی، نخست‌وزیر مصر در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: نظام بین‌المللی با چالش‌هایی مواجه است که بازگرداندن اعتماد و اصلاح ساختارهای آن را ضروری می‌کند و جهان به چندجانبه‌گرایی مؤثر و نظامی نیاز دارد که حاکمیت برابر کشورها را تضمین کند.

طبق گزارش الجزیره، وی با اشاره به مساله فلسطین، آن را یکی از نمونه‌های آشکار اختلال در نظام بین‌المللی دانست و بر ضرورت تثبیت آتش‌بس در نوار غزه بر اساس طرح شرم‌الشیخ و طرح ترامپ تاکید کرد.

مدبولی همچنین مخالفت قاطع مصر با کوچاندن فلسطینی‌ها از سرزمین‌هایشان را تکرار کرد و گفت: هدف قاهره تحقق کشور مستقل و دارای حاکمیت فلسطین است.

نخست‌وزیر مصر در بخش دیگری از سخنانش امنیت را مساله‌ای تجزیه‌ناپذیر دانست و گفت: نمی‌توان امنیت یک کشور را بر ناامنی کشورهای همسایه بنا کرد.

وی همچنین امنیت آبی مصر را مساله‌ای حیاتی و غیرقابل مذاکره خواند و رود نیل را شریان حیاتی جامعه مصر دانست.

مدبولی تأکید کرد که منابع آبی فرامرزی باید زمینه همکاری و همگرایی باشند، نه مناقشه، و امنیت آبی و توسعه در صورت وجود اراده سیاسی، حسن نیت و احترام به قوانین بین‌المللی، اهدافی مکمل یکدیگر هستند.

وی همچنین بر حق مشروع مصر برای حفاظت از امنیت آبی خود تاکید کرد و گفت که توسعه یک طرف نباید از طریق اقدامات یکجانبه به زیان طرف‌های دیگر انجام شود.

وی در ادامه گفت که بحران‌های منطقه‌ای را نمی‌توان جدا از یکدیگر بررسی کرد و باید آنها را در چارچوب یک محیط امنیتی و منطقه‌ای به‌هم‌پیوسته دید.

مدبولی همچنین خواستار جلوگیری از تبدیل بحران‌ها به عرصه رقابت منطقه‌ای و بین‌المللی بر سر منابع ملت‌های منطقه شد و هشدار داد حمایت از شبه‌نظامیان یا گرایش‌های جدایی‌طلبانه، طرف‌های منطقه‌ای را به بخشی از مشکل تبدیل می‌کند.

نخست‌وزیر مصر همچنین ساختار کنونی نهادهای نظام بین‌المللی و شورای امنیت را بازتاب‌دهنده توازن‌های تاریخی دانست که به گفته وی واقعیت‌های امروز از آنها عبور کرده است.

وی اصلاح ساختار نظام مالی بین‌المللی و ایجاد نهادهای مالی پاسخگوتر را ضروری دانست.

مدبولی درباره هوش مصنوعی نیز بر ضرورت تدوین چارچوب‌هایی برای حکمرانی این فناوری تأکید کرد و گفت که مصر از اصولی برای حفاظت از حریم خصوصی و تضمین شفافیت و پاسخگویی حمایت می‌کند.

وی در پایان تاکید کرد کخ اقدامات مربوط به مقابله با تغییرات اقلیمی باید همزمان با توسعه و مبارزه با فقر پیش برود.

انتهای پیام

# جهان

آخرین اخبار جهان