شنبه ۴ مهر ۱۴۰۵ | ۱۳:۰۸
منبع: نمایندگی گیلان
سهم ۱۴ درصدی آسیب شنوایی در جمعیت افراد دارای معلولیت گیلان

سهم ۱۴ درصدی آسیب شنوایی در جمعیت افراد دارای معلولیت گیلان

گیلان (ایسنا) - مدیرکل بهزیستی گیلان، حدود ۱۴ درصد از افراد دارای معلولیت استان را دارای آسیب شنوایی دانست و گفت: ۵۲ هزار و ۷۳۵ نفر از نوزادان و کودکان سه تا پنج سال در برنامه غربالگری شنوایی قرار گرفتند.

رضا جعفری امروز (شنبه چهارم مهر) در گفت وگو با خبرنگاران، با اشاره به فرارسیدن هفته جهانی ناشنوایان از دوم لغایت هشتم مهر، اظهار کرد: این هفته فرصت مناسبی برای افزایش آگاهی جامعه نسبت به توانمندی‌ها، ظرفیت‌ها و مطالبات افراد ناشنوا و کم‌شنوا و توجه بیشتر به موضوع دسترس‌پذیری و عدالت ارتباطی است.

وی افزود: رویکرد سازمان بهزیستی در حوزه افراد دارای آسیب شنوایی صرفا ارائه حمایت‌های مالی نیست، بلکه توانمندسازی، افزایش استقلال فردی، دسترسی عادلانه به خدمات تخصصی و فراهم کردن زمینه حضور و مشارکت موثر آنان در جامعه را دنبال می‌کنیم.

مدیرکل بهزیستی گیلان با اشاره به جمعیت افراد دارای معلولیت تحت پوشش این اداره‌کل، اظهار کرد: حدود ۵۳ هزار فرد دارای معلولیت در استان گیلان تحت پوشش خدمات سازمان بهزیستی قرار دارند که از این تعداد، ۷۵۴۴ نفر، معادل حدود ۱۴ درصد، افراد دارای آسیب شنوایی شامل ناشنوایان و کم‌شنوایان هستند.

جعفری تاکید کرد: سال گذشته، دو نفر از افراد تحت پوشش از خدمات کاشت حلزون بهره‌مند شدند و حدود ۱۰۱ نفر نیز خدمات مربوط به قطعات کاشت حلزون را دریافت کردند که برای این بخش، پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار اختصاص یافت.

وی همچنین گفت: در همین مدت، ۲۲۰ نفر از خدمات مترجمی زبان اشاره بهره‌مند شدند که این خدمت نقش موثری در تسهیل ارتباط افراد ناشنوا با خانواده، دستگاه‌های اجرایی و محیط اجتماعی دارد.

مدیرکل بهزیستی گیلان با اشاره به خدمات کمک‌توانبخشی، ادامه داد: سال گذشته ۷۶۲ نفر از افراد دارای آسیب شنوایی، وسایل کمک‌توانبخشی ویژه ناشنوایان از جمله سمعک و باتری دریافت کردند که برای این خدمات ۷۰ میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته است.

جعفری با بیان اینکه ۱۲۱۷ نفر از افراد تحت پوشش از کمک‌هزینه درمان بهره‌مند شدند، گفت: برای این منظور نیز چهار میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال اعتبار اختصاص یافت.

وی با تاکید بر اهمیت پیشگیری، شناسایی و مداخله بهنگام اختلالات شنوایی، خاطرنشان کرد: غربالگری شنوایی از مهمترین برنامه‌های پیشگیرانه بهزیستی است و شناسایی اختلالات شنوایی در سنین پایین می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در رشد ارتباطی، آموزشی و اجتماعی کودکان داشته باشد.

مدیرکل بهزیستی گیلان اضافه کرد: سال گذشته ۵۲ هزار و ۷۳۵ نفر از نوزادان و کودکان سه تا پنج سال در برنامه غربالگری شنوایی قرار گرفتند و این خدمات از طریق ۹۸ مرکز تحت نظارت بهزیستی در استان ارائه شده است.

وی با بیان اینکه تشخیص زودهنگام و آغاز به‌موقع فرآیند درمان و توانبخشی، به‌ویژه در سال‌های نخست زندگی، می‌تواند از بسیاری از پیامدهای ناشی از اختلالات شنوایی پیشگیری کرده و فرصت رشد و یادگیری مناسب را برای کودکان فراهم کند، متذکر شد: بهزیستی گیلان توسعه و ارتقای خدمات تخصصی را در این مسیر با جدیت دنبال می‌کند.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها