دوشنبه ۶ مهر ۱۴۰۵ | ۱۵:۲۹
منبع: نمایندگی فارس
ضرورت پایش دوره‌ای ساختمان‌ها پس از صدور پایان کار/ خرید ۵۲۰ دوربین برای آتش‌نشانی شیراز

عضو شورای شهر تأکید کرد

ضرورت پایش دوره‌ای ساختمان‌ها پس از صدور پایان کار/ خرید ۵۲۰ دوربین برای آتش‌نشانی شیراز

فارس (ایسنا) - رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز با تأکید بر ضرورت پایش دوره‌ای ساختمان‌ها پس از صدور پایان کار، گفت: کنترل ایمنی ساختمان‌ها نباید به مرحله دریافت پایان کار محدود شود، چراکه تغییر کاربری یا ایجاد تغییرات در ساختمان پس از صدور پایان کار، ضرورت بررسی‌های دوره‌ای را دوچندان می‌کند؛ همچنین ۵۲۰ دوربین ثبت وقایع برای سازمان آتش‌نشانی شیراز خریداری شده است.

مسعود زارعی ، دوشنبه ششم مهرماه در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز اظهار کرد: ساختمان‌ها برای دریافت پایان کار از نظر برخورداری از تجهیزات و الزامات ایمنی مورد بررسی قرار می‌گیرند، اما پس از صدور پایان کار، برخی ساختمان‌ها ممکن است با تغییر کاربری یا تغییر در شرایط و تجهیزات مواجه شوند و به همین دلیل لازم است کنترل و پایش ایمنی آنها به‌صورت دوره‌ای انجام شود.

وی افزود: ساختمان‌ها باید حداقل سالانه مورد بررسی و چکاپ ایمنی قرار گیرند تا مشخص شود تجهیزات و الزامات ایمنی همچنان در شرایط مناسب قرار دارند و تغییراتی که پس از دریافت پایان کار در برخی ساختمان‌ها ایجاد می‌شود، مورد کنترل قرار گیرد.

زارعی ادامه داد: موضوع پایش دوره‌ای ساختمان‌ها به‌صورت مفصل در کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری و همچنین هیئت‌مدیره سازمان آتش‌نشانی مطرح شده است و لازم است در این زمینه توجه بیشتری صورت گیرد.

خرید ۵۲۰ دوربین ثبت وقایع برای آتش‌نشانی

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز در ادامه از خرید ۵۲۰ دوربین ثبت وقایع برای سازمان آتش‌نشانی خبر داد و گفت: این دوربین‌ها هنگام ورود نیروهای آتش‌نشانی به محل حادثه، وقایع عملیات را ثبت می‌کنند و امکان بررسی عملکرد نیروها و تحلیل حوادث را نیز فراهم خواهند کرد.

وی افزود: ثبت وقایع در جریان عملیات می‌تواند به بررسی دقیق‌تر نحوه وقوع حوادث و ارزیابی عملکرد نیروهای آتش‌نشانی کمک کند و از این نظر، بخشی از اقدامات انجام‌شده برای ارتقای کارآمدی سازمان است.

۶ مدرسه در وضعیت نامناسب ایمنی

زارعی با اشاره به پایش ساختمان‌های ناایمن در شیراز اظهار کرد: در این پایش، سطوح مختلفی از ناایمنی شناسایی شده است و همه ساختمان‌ها در یک سطح قرار ندارند، اما مواردی که جان شهروندان و به‌ویژه دانش‌آموزان را در معرض خطر قرار می‌دهد، باید با جدیت بیشتری دنبال شود.

وی افزود: در بررسی‌های انجام‌شده، ۶ مدرسه مشخص شده‌اند که وضعیت ایمنی مناسبی ندارند و با توجه به اینکه جان دانش‌آموزان و سلامت آنها خط قرمز است، این موارد باید به‌صورت متمرکز پیگیری و برای رفع مشکلات آنها اقدام شود.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز ادامه داد: در خصوص ساختمان‌های ناایمن نیز مقرر شده است مواردی که نیازمند اقدامات فوری هستند، در اولویت قرار گیرند و با هماهنگی دادستانی موضوع دنبال شود.

وی در ادامه گفت: همه ساختمان‌های شناسایی‌شده در شرایط یکسانی قرار ندارند؛ برخی برای ایمن‌سازی کامل به اعتبارات قابل توجهی نیاز دارند، اما برخی دیگر دارای نواقصی هستند که می‌توان با اقدامات فوری و ضربتی آنها را برطرف کرد.

زارعی تصریح کرد: موارد اورژانسی باید در دستور کار سازمان آتش‌نشانی قرار گیرد و در صورتی که اقدامات لازم انجام نشود، موضوع بر اساس دستور دادستانی پیگیری خواهد شد.

طرح جامع ۲۰ ساله برای توسعه آتش‌نشانی شیراز

وی در ادامه با اشاره به تصویب طرح جامع آتش‌نشانی شیراز گفت: یکی از مهم‌ترین اقدامات انجام‌شده برای این سازمان، تصویب طرح جامع است که مسیر توسعه آتش‌نشانی شیراز را برای حداقل ۲۰ سال آینده مشخص می‌کند.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز افزود: در این طرح، نیازهای سازمان در حوزه تجهیزات، امکانات، آموزش و منابع انسانی مشخص شده و برای آن برش‌های پنج‌ساله و سالانه در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: این طرح بر اساس مطالعات تخصصی و با استفاده از ظرفیت نیروهای اجرایی و دانشگاهی تدوین شده و مشخص می‌کند که سازمان آتش‌نشانی شیراز در هر سال و در افق ۲۰ ساله باید به چه سطحی از آمادگی و امکانات برسد.

زارعی اظهار کرد: با وجود طرح جامع، نیازهای سازمان از قبل مشخص شده و در زمان بررسی بودجه نیز بر اساس همین برنامه می‌توان اقدامات مورد نیاز را دنبال کرد.

افزایش ایستگاه‌های آتش‌نشانی شیراز از ۲۱ به ۲۷ ایستگاه

وی همچنین با اشاره به توسعه زیرساخت‌های سازمان آتش‌نشانی شیراز گفت: این شهر تا سال ۱۴۰۱ دارای ۲۱ ایستگاه آتش‌نشانی بود و از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۵، ۶ ایستگاه جدید احداث شده و چهار ایستگاه نیز به‌صورت کامل تجدید بنا شده است.

زارعی افزود: در مجموع طی این دوره ۱۰ ایستگاه جدید یا تجدیدبنا شده در اختیار سازمان آتش‌نشانی قرار گرفته و توسعه زیرساخت‌های این سازمان در این سال‌ها شتاب گرفته است.

وی با اشاره به توسعه تجهیزات و منابع انسانی سازمان نیز گفت: خرید تجهیزات و جذب نیرو در این دوره نسبت به گذشته افزایش قابل توجهی داشته و این اقدامات در چارچوب برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در طرح جامع انجام شده است.

پیش‌بینی جذب ۲۱۷ نیروی جدید

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به نیاز سازمان به نیروی انسانی گفت: در لایحه ارائه‌شده، جذب ۲۱۷ نیروی جدید برای سازمان آتش‌نشانی بر اساس نیازهای تعیین‌شده در طرح جامع پیش‌بینی شده است.

وی افزود: از این تعداد، ۱۶۸ نفر مرد و ۱۵ نفر زن پیش‌بینی شده‌اند و قرار است یک ایستگاه نیز به‌طور کامل با مسئولیت بانوان اداره شود که رانندگان پایه یک آن نیز از بانوان خواهند بود. برای جذب ۱۸ کارشناس ایمنی نیز برنامه‌ریزی شده که پنج نفر از این کارشناسان را بانوان تشکیل خواهند داد.

آموزش عمومی ایمنی باید تقویت شود

زارعی با تأکید بر اهمیت آموزش عمومی گفت: آموزش عمومی یکی از موضوعاتی است که باید در سازمان آتش‌نشانی بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد، زیرا بخش قابل توجهی از حوادث با افزایش آگاهی شهروندان قابل پیشگیری یا کنترل است.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز افزود: یکی از تماس‌های پرتکرار با سازمان آتش‌نشانی مربوط به گرفتار شدن افراد در آسانسور هنگام قطع برق است و بسیاری از شهروندان نمی‌دانند در چنین شرایطی چه اقدامی باید انجام دهند.

وی ادامه داد: آموزش نحوه استفاده از کپسول‌های آتش‌نشانی و اقدامات اولیه هنگام وقوع حریق نیز باید در سطح عمومی گسترش پیدا کند و می‌توان از ظرفیت مدارس، فضای مجازی و تولید محتوای آموزشی برای این منظور استفاده کرد.

زارعی گفت: آموزش دانش‌آموزان اهمیت ویژه‌ای دارد، چراکه آنها می‌توانند آموزش‌های ایمنی را به خانواده‌های خود نیز منتقل کنند و به این ترتیب دامنه آموزش عمومی در جامعه افزایش پیدا می‌کند.

خرید پهپاد و نردبان ۵۶ متری

وی همچنین از خرید پهپاد آتش‌نشانی در سال جاری خبر داد و اظهار کرد: این موضوع در کمیسیون مصوب شده و شهرداری نیز پیگیری‌های لازم برای اجرای آن را انجام داده است.

زارعی افزود: تأمین نردبان ۵۶ متری نیز از دیگر اقدامات انجام‌شده در حوزه تجهیزات آتش‌نشانی است که می‌تواند به افزایش ضریب ایمنی و توان عملیاتی سازمان کمک کند.

انتهای پیام 

آخرین اخبار استان‌ها