پنجشنبه ۹ مهر ۱۴۰۵ | ۱۵:۱۴
منبع: نمایندگی فارس
معاون توانیر: محدودیت ۵ کیلوواتی چاه‌های کشاورزی در دستور کار صنعت برق قرار گرفت

معاون توانیر: محدودیت ۵ کیلوواتی چاه‌های کشاورزی در دستور کار صنعت برق قرار گرفت

فارس (ایسنا) - معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر از اجرای ضوابط جدید مدیریت مصرف چاه‌های کشاورزی و اعمال محدودیت پنج کیلوواتی برای مصرف خارج از پروانه بهره‌برداری خبر داد و گفت: از ابتدای مهرماه، انشعابات غیرمجاز و مصارف خارج از ضوابط مشمول مقررات جدید می‌شوند و همزمان با توسعه تجهیزات اندازه‌گیری و محدودکننده‌های هوشمند، طرح مهتاب به سمت پایش مستمر و تصمیم‌گیری داده‌محور حرکت خواهد کرد.

حسن بکلو امروز پنج‌شنبه نهم مهر در بیست‌وهشتمین مانور طرح ملی مهتاب در شیراز با اشاره به آغاز اجرای مقررات جدید مدیریت مصرف از ابتدای مهرماه اظهار کرد: در نیمه دوم سال برخورد با انشعابات غیرمجاز و تخلفات بدون اغماض انجام خواهد شد و مواردی که از این پس شناسایی شوند، مشمول قانون جدید خواهند بود.

وی افزود: تاکنون ۳۹۲ هزار انشعاب غیرمجاز جمع‌آوری شده است که بخشی از اقدامات انجام‌شده برای جلوگیری از مصرف غیرقانونی برق و صیانت از شبکه محسوب می‌شود.

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر ادامه داد: ۱۵ هزار انشعاب مورد استفاده برای استخراج رمزارز نیز شناسایی و جمع‌آوری شده و ۳۷۶ دستگاه ترانس غیرمجاز از چرخه مصرف خارج شده است.

اجرای ضوابط جدید برای چاه‌های کشاورزی

بکلو با اشاره به ضوابط جدید مصرف برق چاه‌های کشاورزی گفت: از ابتدای مهرماه، زمان برداشت برق این چاه‌ها باید بر اساس پروانه بهره‌برداری تنظیم شود و مدت مصرف نیز حداکثر ۱۲ ساعت و متناسب با مفاد پروانه خواهد بود.

وی تصریح کرد: مصرف برق خارج از زمان تعیین‌شده در پروانه باید با استفاده از لیمیتر روی کنتور محدود شود و میزان مصرف در این ساعات نباید از پنج کیلووات بیشتر باشد. این میزان مصرف برای نیازهای ضروری مانند روشنایی محل و نیازهای مرتبط با حضور نگهبان در نظر گرفته شده است.

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر همچنین درباره انشعاباتی که برای استخراج رمزارز مورد استفاده قرار گرفته یا غیرمجاز بودن آنها مشخص شده است، گفت: از ابتدای مهرماه این انشعابات باید مطابق قانون تعیین تکلیف و مشمول اعمال قانون شوند و مصرف آنها در دوره یک‌ساله بعد نیز بر اساس تعرفه آزاد محاسبه خواهد شد.

وی بر ضرورت اطلاع‌رسانی درباره فرآیندهای قانونی مربوط به مفاصاحساب نیز تأکید کرد و افزود: شرکت‌های توزیع باید موضوع ارائه مفاصاحساب، تست و بازرسی را به اصناف، بنگاه‌های معاملات ملکی و عموم مردم اطلاع دهند تا مالکان، مستأجران و بهره‌برداران هنگام جابه‌جایی با مشکل مواجه نشوند و مراحل قانونی با سهولت بیشتری انجام شود.

بکلو درباره سازوکارهای تشویقی برای کارکنان فعال در شناسایی مصارف غیرمجاز نیز اظهار کرد: برای همکارانی که در طرح‌های هوشمند، کشف مصارف مربوط به رمزارز و شناسایی انشعابات و مصارف غیرمجاز فعالیت می‌کنند، پاداش در نظر گرفته شده و اصلاح قراردادها نیز با هدف پرداخت پاداش کشف به این افراد انجام شده است.

افزایش استفاده از محدودکننده‌های هوشمند

وی با اشاره به برنامه تعویض کنتورهای پرمصرف گفت: میزان تعویض این کنتورها امسال نسبت به سال گذشته ۲۷ درصد افزایش یافته است و این روند در راستای مدیریت مصرف و اصلاح تجهیزات اندازه‌گیری دنبال می‌شود.

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر از شناسایی ۵۷۶ هزار مشترک برای اجرای برنامه تعویض فیوز و نصب محدودکننده خبر داد و گفت: عملکرد روزانه مربوط به این مشترکان باید در برنامه کاری شرکت‌های توزیع قرار گیرد.

بکلو ادامه داد: خرید نزدیک به ۶۰۰ هزار دستگاه محدودکننده هوشمند ابلاغ شده و این تجهیزات به‌زودی در اختیار شرکت‌ها قرار می‌گیرد؛ بنابراین شرکت‌های توزیع باید از هم‌اکنون برنامه اجرایی لازم برای استفاده از این تجهیزات را آماده کنند.

حرکت طرح مهتاب به سمت شبکه داده‌محور

در ادامه این مانور، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شیراز، با اشاره به رویکرد جدید طرح مهتاب گفت: کاهش تلفات برق نیازمند عبور از اقدامات مقطعی و حرکت به سمت پایش مستمر، تحلیل اطلاعات و تصمیم‌گیری مبتنی بر داده است.

احمدرضا خسروی با بیان اینکه بیست‌وهشتمین مانور مهتاب نخستین مانور این طرح در نیمه دوم سال است، اظهار کرد: طرح مهتاب صرفاً برای شناسایی و رفع تخلفات در یک مقطع زمانی اجرا نمی‌شود، بلکه هدف آن ایجاد فرآیندی مستمر برای شناسایی نقاط پرریسک، تحلیل رفتار مصرف و جلوگیری از تکرار تخلفات و تلفات در شبکه است.

وی افزود: دستکاری کنتور، انشعاب غیرمجاز، سرقت برق و هر نقطه مشکوک در شبکه می‌تواند به عنوان داده مورد استفاده قرار گیرد و این داده‌ها باید تحلیل و به تصمیم و اقدام عملیاتی تبدیل شوند تا در نهایت کاهش پایدار تلفات رقم بخورد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شیراز ادامه داد: توسعه هوشمندسازی، مسیر آینده طرح مهتاب است و با استفاده از اطلاعات مشترکان، الگوی مصرف، وضعیت تجهیزات اندازه‌گیری و داده‌های شبکه می‌توان نقاط پرریسک را پیش از تبدیل شدن به تلفات شناسایی و اقدامات پیشگیرانه را در مورد آنها اجرا کرد.

وی گفت: هدف از اجرای این اقدامات، اصلاح موقت یک نقطه و بازگشت دوباره آن به وضعیت قبلی نیست، بلکه باید علت ایجاد تخلف و تلفات شناسایی شود و با اقدام پایدار، امکان تکرار آن کاهش پیدا کند.

جزئیات عملکرد طرح مهتاب در شیراز

خسروی با تشریح عملکرد طرح ملی مهتاب از ابتدای سال اظهار کرد: شناسایی و جمع‌آوری مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز، جمع‌آوری برق و کابل غیرمجاز، تعویض کنتورهای معیوب، نصب شمارشگر، تبدیل انشعابات غیرمجاز به انشعاب قانونی، نصب فیوزهای محدودکننده و کنترل مصرف چاه‌های کشاورزی از جمله اقدامات انجام‌شده در این مدت بوده است.

وی افزود: از ابتدای سال یک‌هزار و پنج دستگاه استخراج رمزارز غیرمجاز از ۲۶۶ مرکز شناسایی و جمع‌آوری شده است. در سال‌های گذشته نیز یک‌هزار و ۸۵۸ دستگاه از ۷۲۹ مرکز جمع‌آوری شده بود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شیراز ادامه داد: در همین مدت، شناسایی و جمع‌آوری برق غیرمجاز و رفع دستکاری کنتورها با مجموع انرژی احصاشده ۶۲.۵ میلیون کیلووات‌ساعت انجام شده و ۱۵ هزار و ۳۰۰ کنتور معیوب نیز با انرژی احصاشده ۱۱.۴ میلیون کیلووات‌ساعت تعویض شده است.

خسروی بیان کرد: همچنین پنج‌هزار و ۶ دستگاه شمارشگر نصب و هشت‌هزار و ۸۳۶ مورد برق غیرمجاز به انشعاب قانونی تبدیل شده است. حدود ۹۹ هزار متر کابل غیرمجاز نیز جمع‌آوری و ۱۶ هزار و ۲۵۰ کنتور مشترکان که در انتظار نصب بودند، نصب شده‌اند.

وی با اشاره به اقدامات کنترلی انجام‌شده در بخش‌های مختلف گفت: تاکنون پنج‌هزار و ۹۱ فیوز محدودکننده نصب شده و ۲۶ هزار و ۳۲۰ مورد تست مشترکان چاه‌های آب کشاورزی انجام گرفته است. همچنین یک‌هزار و ۲۸۰ مورد بازدید از چاه‌های کشاورزی غیرمجاز انجام شده است.

ادامه کنترل مصرف و شناسایی مصارف غیرمجاز

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شیراز افزود: در بخش اماکن عمومی و تجاری نیز یک‌هزار و ۶۲۰ مورد بازرسی و تست مساجد و مراکز مذهبی و سه‌هزار و ۸۰۰ مورد بازدید و مدیریت بار روشنایی معابر و مظاهر شهری انجام شده است. ساماندهی ۶۳۵ صنف سیار و دستیابی به نرخ ۹۲.۹۷ درصدی در قرائت و صدور صورتحساب نیز از دیگر اقدامات انجام‌شده بوده است.

خسروی از پرداخت هفت میلیارد تومان پاداش به برق‌کاران و عوامل دخیل در اجرای طرح مهتاب از محل اعتبارات داخلی در سال جاری خبر داد و گفت: توجه به نیروهای عملیاتی و افرادی که در شناسایی و رفع تخلفات و کاهش تلفات نقش دارند، در چارچوب این طرح دنبال شده است.

وی با اشاره به نقش نیروهای عملیاتی در اجرای برنامه‌های طرح مهتاب اظهار کرد: اقدامات انجام‌شده حاصل فعالیت اکیپ‌های عملیاتی، سیمبانان، برق‌کاران و دیگر نیروهای درگیر در اجرای طرح است و استمرار این روند می‌تواند به کاهش تلفات و توسعه شبکه هوشمند و داده‌محور کمک کند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شیراز بیان کرد: کاهش تلفات یک اقدام مقطعی نیست و باید به عنوان فرآیندی مستمر برای کاهش تلفات، افزایش بهره‌وری، صیانت از سرمایه‌های ملی و حرکت به سمت شبکه‌ای هوشمندتر دنبال شود.

انتهای پیام 

آخرین اخبار استان‌ها