جمعه ۱۰ مهر ۱۴۰۵ | ۱۴:۱۵
منبع: نمایندگی گلستان
 امام جمعه گرگان: نخبگان باید میدان حل مسائل کشور را در اختیار داشته باشند

امام جمعه گرگان: نخبگان باید میدان حل مسائل کشور را در اختیار داشته باشند

گلستان (ایسنا) - نماینده ولی‌فقیه در گلستان و امام جمعه گرگان با اشاره به نقش نخبگان در پیشرفت کشور گفت: اگر علم، دانش، خلاقیت و نوآوری وارد عرصه زندگی نشود، پیشرفت و حل مسائل جامعه امکان‌پذیر نخواهد بود و مسئولان باید زمینه حضور و فعالیت نخبگان را فراهم کنند.

آیت‌الله سیدکاظم نورمفیدی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته(۱۰ مهرماه)  گرگان با اشاره به بیانات امیرالمؤمنین(ع) درباره مراتب ایمان اظهار کرد: حضرت علی(ع) در بیان شهادت به توحید، چهار مرحله ایمان، یقین، اخلاص و اذعان را مورد توجه قرار داده است.

وی افزود: ایمان به معنای باور به وجود خداوند و رب و مدبر عالم است و پس از آن انسان باید به مرحله یقین برسد؛ یعنی باور او با شک و شبهه همراه نباشد. پس از یقین نیز مرحله اخلاص قرار دارد که در آن دل انسان وابستگی خود را به ذات اقدس الهی کامل می‌کند.

نماینده ولی‌فقیه در گلستان ادامه داد: مرحله چهارم، اذعان است؛ یعنی انسان پس از طی مراحل ایمان، یقین و اخلاص، با تمام وجود تسلیم فرمان خداوند شود و آثار ایمان در چشم، گوش، قلب و همه اعضا و جوارح او نمایان باشد.

نورمفیدی با اشاره به ۱۰ مهر، روز نخبگان، گفت: تحولاتی که بشر از گذشته تاکنون تجربه کرده، نتیجه تلاش انسان‌های نخبه، خلاق، هوشمند و نوآور بوده است.

وی با بیان اینکه کشور نیز برای پیشرفت به نخبگان نیاز دارد، افزود: تا زمانی که علم و دانش وارد عرصه زندگی نشود، پیشرفت واقعی شکل نمی‌گیرد، چراکه علم و دانش به انسان قدرت می‌دهد.

امام جمعه گرگان تأکید کرد: دولت و مسئولان باید میدان را برای نخبگان، دانشمندان، هوشمندان و افرادی که توان حل مشکلات جامعه را دارند، باز کنند تا بتوانند در مسیر تولید علم و دانش گام بردارند.

وی با اشاره به اهمیت خودکفایی علمی کشور اظهار کرد: باید به نقطه‌ای برسیم که دیگران برای رفع نیازهای علمی و فناورانه خود به دانشمندان و نخبگان ایرانی مراجعه کنند و این می‌تواند یکی از قله‌های پیشرفت کشور باشد.

نورمفیدی همچنین با اشاره به روز نیروی انتظامی، از حضور نیروهای انتظامی و مرزبانی در نماز جمعه گرگان قدردانی کرد و گفت: برقراری نظم، اجرای قانون و ایجاد آرامش در جامعه از جمله مسئولیت‌های مهم نیروهای انتظامی و مرزبانی است.

وی افزود: نیروهای انتظامی در شهرها، جاده‌ها، مرزها و مناطق مختلف کشور به صورت شبانه‌روزی حضور دارند و در تأمین امنیت جامعه نقش‌آفرینی می‌کنند.

نماینده ولی‌فقیه در گلستان با اشاره به سالروز تبعید امام خمینی(ره) از عراق به پاریس گفت: این اتفاق در ۱۳ مهر سال ۱۳۵۷ رخ داد و پس از آن، حضور امام در پاریس موجب شد خبرنگاران و رسانه‌های مختلف جهان برای اطلاع از دیدگاه‌ها و اهداف ایشان به آنجا مراجعه کنند.

وی ادامه داد: امام خمینی(ره) در پاریس فرصت بیشتری برای تبیین اهداف نهضت و انقلاب اسلامی پیدا کرد و پس از آن نیز با بازگشت به ایران، روند تحولات به پیروزی انقلاب اسلامی منجر شد.

نورمفیدی با بیان اینکه انقلاب اسلامی کشور را از وابستگی به قدرت‌های خارجی خارج کرد، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین آثار انقلاب اسلامی، ایجاد استقلال سیاسی کشور بود؛ البته این مسیر با مشکلاتی نیز همراه بوده است، زیرا دستیابی به اهداف بزرگ بدون تحمل مشکلات امکان‌پذیر نیست.

ضرورت تقویت اقتصاد روستا و جلوگیری از مهاجرت

امام جمعه گرگان با اشاره به ۱۵ مهر، روز روستا، بر ضرورت تغییر نگاه به روستاها تأکید کرد و گفت: نگاه به روستا نباید صرفاً ارائه خدمات باشد، بلکه باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که روستا بتواند اقتصاد خود را تقویت کرده و روی پای خود بایستد.

وی افزود: اگر مشکلات اساسی روستاها برطرف نشود، روند مهاجرت افزایش پیدا می‌کند، در حالی که باید شرایطی فراهم شود تا روستاییان در محل زندگی خود بمانند و به تولید بپردازند.

نورمفیدی با تأکید بر ضرورت تکمیل زنجیره تولید در روستاها گفت: روستاییان امروز تولید می‌کنند، اما بخش قابل توجهی از ارزش افزوده مراحل پس از تولید نصیب دیگران می‌شود. باید شرایطی فراهم شود که خود روستاییان در فرآوری، تکمیل زنجیره تولید و رساندن محصول به مصرف‌کننده نیز نقش داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: هم روستاییان باید نگاه خود را نسبت به تولید و ظرفیت‌های روستا به‌روز کنند و هم دولت، نظام و قانون باید از این روند حمایت کنند تا علاوه بر جلوگیری از مهاجرت، زمینه مهاجرت معکوس و بازگشت افراد به روستاها فراهم شود.

نماینده ولی‌فقیه در گلستان با اشاره به ۱۶ مهر، روز جهانی کودک، بر ضرورت توجه عملی به حقوق و شخصیت کودکان تأکید کرد و گفت: در آموزه‌های اسلامی، محبت به کودک و تکریم شخصیت او مورد توجه قرار گرفته است.

وی با اشاره به سیره پیامبر اسلام(ص) در برخورد با کودکان افزود: پیامبر اکرم(ص) نسبت به کودکان محبت ویژه‌ای داشتند و در تعالیم اسلامی نیز بر محبت، احترام و شخصیت دادن به کودکان تأکید شده است.

نورمفیدی ادامه داد: محبت به کودک باید همراه با تربیت صحیح باشد و در کنار محبت، باید به او شخصیت و احترام داده شود تا از دوران کودکی، انسانی مسئول، با شخصیت و پایبند به مصالح جامعه و کشور تربیت شود.

وی با اشاره به ضرورت توجه به کودکان در مناطق جنگی، از وضعیت کودکان در غزه انتقاد کرد و گفت: ادعای حمایت از حقوق کودک باید در میدان عمل نیز نمود داشته باشد و نمی‌توان از حقوق کودکان سخن گفت اما در عمل شاهد کشته شدن کودکان در جنگ‌ها بود.

امام جمعه گرگان در پایان تأکید کرد: تحقق تحول و پیشرفت در کشور تنها با فعالیت دولت امکان‌پذیر نیست و مجلس، مردم، دولت و سایر بخش‌ها باید در کنار یکدیگر برای ایجاد تغییرات مورد نیاز کشور تلاش کنند.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها