یکشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۵ | ۱۲:۵۱
هدف سفر روسیه، الگوبرداری از تجارب بین‌المللی برای پویایی اقتصاد آینده یزد بود

نایب رئیس اتاق بازرگانی یزد:

هدف سفر روسیه، الگوبرداری از تجارب بین‌المللی برای پویایی اقتصاد آینده یزد بود

یزد (ایسنا) - نایب رئیس و رئیس کمیسیون آپفن(آموزش، پژوهش و فناوری) اتاق بازرگانی یزد پویایی و رقابت‌پذیری اقتصاد استان در سال‌های آینده را در گرو تغییر جهت آن از اقتصاد سنتی و صرفاً تولیدمحور به سمت اقتصاد دانش‌بنیان، فناور و نوآور خواند و تاکید کرد: برنامه هیات اقتصادی استان در سفر به روسیه، الگوبرداری از یک تجربه بین‌المللی در این رابطه بود.

غضنفر امیرجلیلی در گفت‌وگو با ایسنا هدف اصلی از همراهی هیات اقتصادی استان در سفر تجاری به روسیه را حضور در دانشگاه اسکول‌تک و آشنایی با مرکز نوآوری «مرکز اسکولکوفو» عنوان و اظهار کرد: این بازدید زمینه آشنایی نزدیک و میدانی با یک تجربه‌ای موفق در راستای پیوند دائمی دانشگاه فناوری نوآوری و کارآفرینی را فراهم آورد.

وی پویایی و رقابت‌پذیری اقتصاد استان در سال‌های آینده را در گرو تغییر جهت آن از اقتصاد سنتی و صرفا تولیدمحور به سمت اقتصاد دانش‌بنیان، فناور و نوآور دانست و تاکید کرد: در بازدید چندساعته از این مرکز و مذاکره با کارشناسان آن، سازوکار شکل‌گیری و فعالیت، نحوه ارتباط‌گیری با دانشگاه‌ها و شرکت‌ها، نوع حمایت از ایده‌های نوآورانه و تبدیل ایده به محصول و کسب‌وکار در مرکز مذکور، از نزدیک مورد بررسی قرار گرفت؛ تجربیاتی که می‌تواند نقش راه ارزشمندی برای توسعه زیست‌بوم نوآوری و رفع چالش‌های ساختاری استان یزد باشد.

استاد بازنشسته دانشگاه یزد با بیان این که مرکز مورد بازدید با تنها ۱۵ سال سابقه توانسته با سرعت ایده‌آلی محصولات نوآورانه‌ خود را وارد عرصه تولید کند، گفت: این دانشگاه جوانِ نوآور، با حدود یک‌هزار و ۱۲۰ دانشجو، ۱۴۴ عضو هیئت علمی، ۳ هزار فارغ‌التحصیل و ۲۰۰ اختراع و درآمد سالیانه حدود ۸ میلیارد دلار توانسته با عبور از آموزش‌های سنتی، یک اکوسیستمی منسجم بین دانشگاه، پژوهشگر، دانشجو، شرکت سرمایه‌گذار و صنعت ایجاد کند.

الگوبرداری از ساز و کارهای مراکز علمی موفق خارجی

این فعال صنعت پلاستیک و پلیمر، مدل دانشگاه اسکول‌تک را برای استان یزد حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: وجود دانشگاه‌ها و نیروهای متخصص شاخص از یک‌سو و حضور صنایع و بخش خصوصی فعالی نیز از سوی دیگر دو رکن اساسی ارتباط بین دو قطب علم و صنعت در استان را تسهیل کرده و مسئله اصلی ایجاد ارتباط بهینه و قابل ‌اجرا بین دو بخش موثر و اثرگذار است.

وی با بیان این که هدف اصلی برای پیوند ارتباط بین صنعت و دانشگاه در استان، الگو برداری از این مرکز است نه کپی کردن مدل آن، تاکید کرد: در اکوسیستم علمی باید از تجارب موفقیت‌ها و سازوکارهای مراکز علمی بهره برد چرا که علم و دانش مرز نداشته و متعلق به بشریت است البته که مرکز اسکول‌تک نیز از دانشگاه MIT آمریکا الگوبرداری کرده‌ است.

رئیس کمیسیون آپفن اتاق بازرگانی یزد با اشاره به این که باید براساس نیازها و با استفاده ظرفیت‌ها و مزیت‌هایی نسبی که در استان وجود دارد، درصدد طراحی مدل بومی برآییم، تصریح کرد: در همین راستا از ظرفیت‌های صنایع و معادن مختلف موجود در استان گرفته تا پتانسیل‌های گردشگری، پزشکی و فناوری استفاده خواهیم کرد.

این مسئول در واکنش به این سوال که آیا در یزد بستر لازم برای اجرای مدل‌های موفق در استان وجود دارد، تاکید کرد: خوشبختانه، در مقایسه با این‌گونه مراکز، یزد علاوه به این که دارای پارک علم و فناوری قوی و باسابقه‌ای است، پتانسیل‌های بالقوه‌ای هم برای شتاب دهی به این مسیر در دانشگاه‌های استان در اختیار دارد.

حضور مقامات استان پشتوانه‌ای برای تداوم همکاری‌ها

امیرجلیلی با اشاره به رسالت اتاق‌های بازرگانی به عنوان حلقه اتصال میان بخش خصوصی و دولت، اظهار کرد: اتاق‌های بازرگانی همواره مطالبه‌گر مسائل بخش خصوصی بوده و از طریق اعزام و پذیرش هیئت‌های اقتصادی، وظیفه تسهیل ارتباطات تجاری را بر عهده دارند چرا که دستیابی به اهداف بدون نگاه به تحولات اقتصادی دنیا و برقراری روابط بین‌المللیِ همسو با اقتصاد جهانی میسر نیست.

وی سرعت تحولات جهانی با فناوری‌ها و روش‌های جدید را پرشتاب خواند و عدم آگاهی میدانی از رویدادها را موجب عقب ماندن کارآفرینان از قطار بازارهای متحول جهانی دانست و تصریح کرد: یکی از راه‌های در معرض نمایش گذاشتن محصولات و کسب تجربه نمایشگاه‌ها هستند، بنابراین اتاق بازرگانی اهتمام دارد تا با اعزام صنعتگران و کارآفرینان در شاخه‌های مختلف به این امر تداوم بخشد.

نائب رئیس اتاق بازرگانی استان با بیان این که حضور تیم اعزامی اقتصادی با همراهی بخش دولتی در سطح استاندار، معاونین در سفر اخیر به روسیه با مذاکرات رسمی انجام‌شده با مقامات مربوطه در روسیه، پشتوانه‌ای رسمی برای ادامه همکاری‌های مراکز علمی عنوان کرد و افزود: اعزام تیم‌های دانشگاهی و نوآور، پذیرش تیم‌هایی از آن مرکز در یزد و تداوم همکاری‌های نزدیک می‌تواند این حرکت را شتاب داده و به شکوفایی پتانسیل علمی استان منجر شود.

خیز یزد برای تبدیل به هاب تولید محصولات دانش‌بنیان

این مسئول در ادامه از مهم‌ترین موانع توسعه و نوآوری در یزد را فاصله میان ظرفیت علمی دانشگاه‌ها با نیازهای واقعی صنعت دانست و با بیان این که علی‌رغم توانمندی‌های موجود، همواره پیوند لازم بین این دو بخش برقرار نشده است، تاکید کرد: تأسیس شهرک فناوری «یزدانش» می‌تواند نقش اساسی در اتصال مطلوب این مهم ایفا کند.

وی با بیان این که توسعه سریع نوآوری به هم‌افزایی بخش دولتی، دانشگاهی و به ‌ویژه بخش خصوصی وابسته است، متذکر شد: حضور فعالانه بخش خصوصی تنها زمانی شکل می‌گیرد که با ایجاد چشم‌اندازی مطمئن، حمایت‌ها و تشویق‌های واقعی، اثر نوآوری را در ارزش افزوده کالا لمس کند چراکه سرمایه‌گذاری در این حوزه صرفا با توصیه اتفاق نمی‌افتد و امروز رقابت اصلی در جهان بر سر دانش، فناوری و سرعت تبدیل ایده به محصول است.

امیرجلیلی در پایان با بیان این که «یزدانش» می‌تواند به عنوان یک پایگاه علمی و نوآوری ارزشمند در استان با حضور نوآوران، صنعتگران و اساتید و بهره‌گیری از پتانسیل بالقوه آنان، در اکوسیستم علمی کشور بدرخشد، ابراز امیدواری کرد: با تبدیل فعالیت‌های پژوهشی این مرکز به محصول و ثروت، یزد به هاب کشور و منطقه در تولید محصولات دانش‌بنیان و فناورانه مبدل شود.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها