بهروز خلیلی در گفتوگو با ایسنا افزود: عملیات اجرایی ۷۵ طرح با سرمایهگذاری ۹۰ هزار میلیارد تومان نیز در سال جاری در استان اردبیل آغاز شده است.
وی با اشاره به اینکه اجرای طرحهای الگویی در حوزه اقتصادی استان چون بهبود فضای کسبوکار و اجرای رویکرد «سرمایهگذاری آسان» موجب ارتقای جایگاه اردبیل در این شاخص شده است، ادامه داد: نتیجه این اقدامات در شاخصهای اقتصادی استان نیز نمایان شده و نرخ بیکاری اردبیل از ۱۳.۳ درصد به ۶.۹ درصد کاهش یافته است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل اضافه کرد: در شرایط کنونی اردبیل در میان استانهای دارای پایینترین نرخ تورم خوراکی و آشامیدنی قرار دارد.
اردبیل، در مسیر صنعتی شدن
خلیلی با بیان اینکه اردبیل در مسیر صنعتی شدن قرار دارد و دارای ظرفیتهای مناسبی در حوزه آب، انرژی و خاک برخوردار بوده و برخلاف بسیاری از مناطق کشور با ناترازی جدی در این بخشها مواجه نیست، خاطرنشان کرد:: اردبیل اکنون یکهزار و ۴۵۰ مگاوات ظرفیت تولید برق دارد و با بهرهبرداری از طرحهای جدید انرژی تجدیدپذیر، سهم استان در تأمین انرژی شبکه ملی افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: با وجود قرار گرفتن استان در انتهای خط انتقال گاز کشور، تاکنون کمبود جدی در تأمین زیرساختهای مورد نیاز صنعت استان وجود نداشته و روزانه حدود ۲۴ میلیون مترمکعب گاز در استان مصرف میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل برخورداری از دو گمرک مرزی، دو فرودگاه، راهآهن، منطقه آزاد، منطقه ویژه اقتصادی و دسترسی مناسب به کشورهای حوزه قفقاز و اوراسیا را از دیگر مزیتهای استان عنوان کرد و گفت: این ظرفیتها زمینه مناسبی برای توسعه صنعتی، صادراتمحوری و جذب سرمایهگذاری فراهم کرده است.
توسعه انرژیهای تجدیدپذیر
خلیلی با اشاره به اهمیت تأمین انرژی پایدار برای صنایع بیان کرد: یکی از موضوعات مهم در شهرکهای صنعتی، حرکت به سمت تولید انرژیهای تجدیدپذیر است و در استان اردبیل نخستین شهرک تخصصی انرژی کشور در حال شکلگیری بوده و تفاهمنامه آن با سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) منعقد شده است.
وی تصریح کرد: براساس ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان و ماده ۴ قانون حمایت از صنعت برق، واحدهای تولیدی باید بخشی از انرژی مورد نیاز خود را از محل تولید انرژی تجدیدپذیر تأمین کنند و مدیران شهرکهای صنعتی نیز باید در زمینه تأمین مالی، صدور مجوزها و تسهیل فرآیندها همکاری لازم را داشته باشند.
خلیلی در پایان تاکید کرد: ناترازی انرژی یکی از چالشهای جدی بخش صنعت است و باید به جای راهکارهای مقطعی، برنامهای چند ساله برای رفع این مشکل با استفاده از انرژیهای پایدار تدوین شود چرا که این موضوع علاوه بر توسعه اقتصادی در حوزه پدافند غیرعامل و امنیت زیرساختها نیز اهمیت دارد.
انتهای پیام
