سه‌شنبه ۲۸ مهر ۱۴۰۵ | ۱۲:۴۹
منبع: نمایندگی کردستان
اجرای طرح جدید توزیع سهمیه بنزین با کارت اضطراری از ابتدای آبان در کردستان

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه استان خبر داد

اجرای طرح جدید توزیع سهمیه بنزین با کارت اضطراری از ابتدای آبان در کردستان

کردستان (ایسنا) - مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کردستان از برنامه‌ریزی برای اجرای طرح جدید توزیع سهمیه بنزین با کارت‌های اضطراری جایگاه‌ها از ابتدای آبان‌ماه خبر داد و گفت: بر اساس این طرح، پس از مصرف سهمیه‌های اول و دوم بنزین، امکان استفاده از ۵۰ لیتر سهمیه با نرخ سوم، به مبلغ هر لیتر ۱۰ هزار تومان، برای خودروها فراهم می‌شود.

جلال حمه‌حسنی، سه‌شنبه ۲۸ مهرماه، در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کردستان اظهار کرد: این طرح در پی دستور استاندار کردستان و با هدف ساماندهی استفاده از کارت‌های اضطراری جایگاه‌ها، کاهش صف‌های طولانی و فراهم کردن امکان بهره‌مندی عادلانه‌تر مردم از این کارت‌ها تدوین شده و به تأیید ستاد شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی رسیده است.

وی با اشاره به شرایط تأمین و توزیع فرآورده‌های نفتی افزود: با وجود محدودیت‌ها و ناترازی در تأمین فرآورده‌ها، تلاش مجموعه شرکت ملی پخش، جایگاه‌داران، رانندگان نفتکش و سایر عوامل مرتبط بر این بوده است که هیچ جایگاهی به دلیل نبود فرآورده تعطیل نشود؛ هرچند در برخی مقاطع، صف‌های طولانی در جایگاه‌ها شکل گرفته است.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کردستان با تأکید بر ضرورت مدیریت مصرف سوخت تصریح کرد: صرفه‌جویی و مصرف بهینه، در کنار نظارت بر عملکرد جایگاه‌ها و ساماندهی سهمیه‌ها، از ضرورت‌های مدیریت شرایط موجود است.

حمه‌حسنی، درباره جزئیات طرح جدید توضیح داد: در حال حاضر، سهمیه اول بنزین ۶۰ لیتر با نرخ هر لیتر یک‌هزار و ۵۰۰ تومان و سهمیه دوم ۵۰ لیتر با نرخ هر لیتر سه‌هزار تومان است. در طرح پیشنهادی، پس از مصرف این دو سهمیه، امکان استفاده از ۵۰ لیتر بنزین با نرخ سوم، یعنی هر لیتر ۱۰ هزار تومان، فراهم خواهد شد.

وی هدف از اجرای این طرح را کاهش مشکلات ناشی از نحوه توزیع سوخت با کارت‌های اضطراری جایگاه‌ها دانست و گفت: در شرایط فعلی، به دلیل استفاده مشترک افراد مختلف از کارت‌های اضطراری، مدیریت تعداد دفعات مراجعه خودروها دشوار است و در برخی موارد، مراجعه مکرر به جایگاه‌ها موجب افزایش صف و نارضایتی مردم می‌شود.

وی ادامه داد: با اجرای طرح جدید، سهمیه پیش‌بینی‌شده برای هر خودرو مشخص خواهد بود و مدیریت استفاده از این سهمیه از طریق سازوکار تعیین‌شده انجام می‌شود؛ به‌این‌ترتیب، مشکلات مربوط به تخصیص موردی سوخت از کارت اضطراری و اختلاف‌نظر درباره نوبت دریافت سوخت کاهش می‌یابد.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کردستان با بیان اینکه زمان اجرای طرح به آماده‌سازی زیرساخت‌ها بستگی دارد، اظهار کرد: امیدواریم در صورت فراهم شدن زیرساخت‌های لازم، این طرح از ابتدای آبان‌ماه اجرایی شود.

حمه حسنی همچنین از شهروندانی که کارت سوخت ندارند خواست برای ثبت درخواست به سامانه اینترنتی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی به نشانی fcs.niopdc.ir مراجعه کنند و در صورت تمایل به دریافت حضوری، این گزینه را انتخاب کنند.

وی افزود: متقاضیان می‌توانند هنگام ثبت درخواست، دریافت از طریق پست یا دریافت حضوری را انتخاب کنند. در روش حضوری، با توجه به شرایط سامانه و حجم درخواست‌ها، امکان تحویل کارت در بازه زمانی حدود ۲۴ تا ۴۸ ساعت فراهم است.

وی در ادامه با اشاره به استقرار دستگاه‌های صدور آنی کارت سوخت در هفت شهرستان استان کردستان گفت: این تجهیزات امکان ارائه خدمات سریع‌تر به متقاضیان را فراهم کرده‌اند و از ابتدای سال جاری تاکنون نیز حدود ۲۴ هزار کارت سوخت در استان چاپ و تحویل شده است.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کردستان در بخش دیگری از سخنانش به اقدامات نظارتی این مجموعه اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون، حدود سه‌هزار کارت سوخت متخلف به مراجع تعزیراتی معرفی و مسدود شده‌اند.

وی افزود: استفاده غیرمجاز از کارت سوخت، واگذاری کارت به دیگران و تخلفات مرتبط با سهمیه سوخت ناوگان از جمله مواردی است که در جریان بازرسی‌ها شناسایی و پیگیری شده است. همچنین در حوزه نفت‌گاز، بیش از ۵۰۰ مورد تخلف در ناوگان درون‌شهری شناسایی شده و حدود چهار هزار باربرگ صوری نیز با همکاری دستگاه‌های مرتبط حذف شده است.

حمه حسنی در پایان با تأکید بر تداوم نظارت بر جایگاه‌های سوخت و پیگیری تخلفات، ابراز امیدواری کرد با اجرای طرح جدید، زمینه مدیریت بهتر سهمیه بنزین، کاهش صف‌های طولانی و تسهیل دسترسی شهروندان به سوخت فراهم شود.

انتهای پیام 

آخرین اخبار استان‌ها