چهارشنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۵ | ۱۶:۱۶
تشکیل کمیته‌ مشترک با هدف رفع موانع صادرات

وزیر صمت در روز ملی صادرات مطرح کرد

تشکیل کمیته‌ مشترک با هدف رفع موانع صادرات

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر ضرورت تسریع در رسیدگی به مشکلات صادرکنندگان، پیشنهاد تشکیل کمیته‌ای مشترک با حضور اتاق بازرگانی ایران، وزارت صمت و بانک مرکزی را مطرح کرد.

 به گزارش ایسنا، سید محمد اتابک امروز ۲۹ مهر ماه در مراسم روز ملی صادرات که در اجلاس سران با حضور رئیس جمهور برگزار شد با اشاره به ضرورت تسریع در تصمیم‌گیری‌های مرتبط با صادرات غیرنفتی اظهار کرد: در شورای عالی صادرات غیرنفتی، بخش خصوصی نیز حضور دارد؛ اما با توجه به تعدد سازمان‌های دولتی حاضر در این شورا، ضروری است پیش از طرح مسائل در شورای عالی، کمیته‌ای تشکیل شود تا موضوعات موردنیاز در آن بررسی و حل‌وفصل شوند و تصمیم‌گیری‌ها با سرعت بیشتری صورت گیرد.

وی ادامه داد: از رئیس جمهور درخواست دارم اجازه بفرمایید کمیته‌ای با حضور اتاق بازرگانی ایران، وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی تشکیل شود تا بتواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن درباره مسائل و مشکلات تصمیم‌گیری کند و در صورت نیاز به طرح موضوعات در سطوح بالاتر، مصوبات این کارگروه در شورای عالی نظارت مطرح و به تصویب برسد. در شرایط فعلی، ممکن است وضعیت برخی مرزها در فاصله زمانی کوتاهی تغییر کند؛ از این‌رو، تسریع در تصمیم‌گیری و رفع موانع پیش روی صادرکنندگان اهمیت ویژه‌ای دارد. در صورت نیاز به بررسی موضوعات در سطوح بالاتر، مصوبات این کارگروه در شورای عالی نظارت مطرح و برای تصویب ارائه خواهد شد تا مشکلات فعالان حوزه صادرات در کوتاه‌ترین زمان ممکن به تصمیمات نهایی و اجرایی تبدیل شود.

اتابک با اشاره به رونمایی از اطلس صادرات افزود: فراگیر شدن استفاده از اطلس تجاری، تاثیر مثبتی بر صادرات کشور خواهد داشت. که امیدواریم اطلس صادرات که امروز رونمایی می‌شود، به‌طور قطع مورد رجوع فعالان اقتصادی قرار گیرد. البته ضروری است این اطلس به‌صورت مستمر به‌روزرسانی شود؛ مسئولیت این کار نیز بر عهده سازمان توسعه تجارت خواهد بود.

ضرورت تقویت حضور تجار ایرانی در بازار اوراسیا

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به ظرفیت‌های بازار اتحادیه اقتصادی اوراسیا، بر ضرورت افزایش حضور و فعالیت بازرگانان ایرانی در این بازار تاکید کرد و گفت: نشست مشترک با اسلپنف، وزیر تجارت کمیسیون اقتصادی اوراسیا هفته گذشته برگزار شد که وی بر ضرورت افزایش حضور بازرگانان ایرانی و بهره‌گیری بیشتر از ظرفیت‌های تجاری کشورهای عضو تاکید داشت.

اتابک با قدردانی از تلاش صادرکنندگان ایرانی تصریح کرد: با وجود جایگاه ایران در این حوزه، همچنان ظرفیت‌های بیشتری برای توسعه فعالیت تجار کشور در بازار اوراسیا وجود دارد. بر همین اساس، ضروری است فعالان اقتصادی در بازار کشورهایی که با ایران توافق‌نامه‌های تجاری دارند، حضوری گسترده‌تر و موثرتر داشته باشند.

توافق برای جلوگیری از توقف صادرات به دلیل مسائل استاندارد

اتابک به موضوع استاندارد و موانع مرتبط با آن اشاره کرد و گفت: در مذاکرات انجام‌شده با مسئولان مربوطه در اتاق بازرگانی، توافقاتی برای جلوگیری از توقف فرایند صادرات به دلیل مسائل استاندارد صورت گرفته است. بر اساس این توافقات، مقرر شده است امکان استفاده از استانداردهای رایج کشور همراه با گواهی مبدا فراهم شود تا فرایند صادرات و امور مرتبط با استاندارد بدون وقفه ادامه یابد.

انتهای پیام 

# اقتصادی

آخرین اخبار اقتصادی