دوشنبه ۴ آبان ۱۴۰۵ | ۱۲:۴۶
تشریح برنامه‌های هفته بسیج دانش‌آموزی توسط سردار مسلمی

تشریح برنامه‌های هفته بسیج دانش‌آموزی توسط سردار مسلمی

رئیس سازمان بسیج دانش‌آموزی با تشریح برنامه‌های هفته بسیج دانش‌آموزی، گفت: شعار محوری امسال «می‌فهمیم، می‌سازیم و می‌ایستیم» است و برنامه‌ها با تأکید بر مدرسه‌محوری، دانش‌آموزمحوری، خدمت‌رسانی و امیدآفرینی برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، سردار سیاوش مسلمی، رئیس سازمان بسیج دانش‌آموزی صبح دوشنبه ۴ آبان ۱۴۰۵ در نشست خبری با اشاره به فرارسیدن سالروز شهادت محمدحسین فهمیده و آغاز هفته بسیج دانش‌آموزی، اظهار کرد: این هفته از ۸ آبان آغاز می‌شود و تا ۱۴ آبان ادامه دارد. این مناسبت فرصتی برای بازخوانی ارزش‌ها، آرمان‌ها و دستاوردهای نسل دانش‌آموز و بستری برای بروز استعدادها، خلاقیت‌ها و توانمندی‌های آنان در عرصه‌های مختلف است.

وی با بیان اینکه «بیش از ۱۶ میلیون و ۴۰۰ هزار دانش‌آموز در کشور تحصیل می‌کنند»، افزود: دانش‌آموزان سرمایه انسانی کشور و سازندگان آینده ایران هستند و توجه به تربیت، توانمندسازی و پرورش استعدادهای این قشر، اهمیتی اساسی دارد. دشمن با استفاده از ابزارهای رسانه‌ای به دنبال تأثیرگذاری بر نسل جوان است و باید در زمینه حضور مؤثر در محیط زندگی دانش‌آموزان و تربیت آنان مبتنی بر آرمان‌های انقلاب اسلامی، برنامه‌ریزی دقیق‌تری صورت گیرد.

رئیس سازمان بسیج دانش‌آموزی با اشاره به فعالیت بسیج دانش‌آموزی در حوزه‌های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، ورزشی، علمی و اعتقادی، گفت: این مجموعه تلاش می‌کند متناسب با ظرفیت‌های خود در حوزه تربیت نسل آگاه، مؤمن، متعهد و انقلابی نقش‌آفرینی کند و دانش‌آموزان را در عرصه‌های علمی، فرهنگی، ورزشی، سازندگی و دفاعی به میدان بیاورد.

سردار مسلمی با تشریح شعار محوری و روزشمار این هفته گفت: شعار محوری هفته بسیج دانش‌آموزی «می‌فهمیم، می‌سازیم و می‌ایستیم» تعیین شده است و برنامه‌های این هفته بر اساس محورهای موضوعی هر روز و با مشارکت دانش‌آموزان اجرا می‌شود.

وی روزشمار هفته بسیج دانش‌آموزی را تشریح و عنوان کرد: هشتم آبان با محوریت تعلیم و تربیت و شعار «می‌آموزیم، می‌رویم و می‌سازیم»، نهم آبان با محوریت سازندگی و خدمت و شعار «می‌بینیم، می‌آییم و می‌سازیم» و دهم آبان با محوریت آمادگی دفاعی و شعار «می‌شناسیم، آماده‌ایم و می‌ایستیم» نام‌گذاری شده است.

رئیس سازمان بسیج دانش‌آموزی افزود: یازدهم آبان با محوریت فرهنگ و جهاد تبیین و شعار «می‌خوانیم، می‌فهمیم و می‌گوییم»، دوازدهم آبان با محوریت علم و فناوری و شعار «می‌پرسیم، می‌یابیم و می‌سازیم»، سیزدهم آبان با محوریت شهدا و هویت و شعار «می‌شناسیم، عهدی می‌بندیم و ادامه می‌دهیم» و چهاردهم آبان با محوریت ورزش و نشاط و شعار «می‌کوشیم، قوی می‌شویم و می‌مانیم» در نظر گرفته شده است.

سردار مسلمی با تأکید بر اینکه برنامه‌های این هفته با تغییر رویکرد نسبت به سال‌های گذشته طراحی شده‌اند، گفت: مدرسه، میدان اصلی فعالیت‌ها و دانش‌آموز، کنشگر اصلی برنامه‌هاست. همچنین خدمت‌رسانی دانش‌آموزان به خود، هم‌نوعان و محیط مدرسه و محله، از نتایج مورد انتظار این برنامه‌هاست و روایت رسانه‌ای موفقیت‌ها نیز با هدف امیدآفرینی دنبال می‌شود.

وی با اشاره به اصول محوری برنامه‌های هفته بسیج دانش‌آموزی، اظهار کرد: مدرسه‌محوری، دانش‌آموزمحوری، امیدآفرینی، روایتگری رسانه‌ای و تنوع برنامه‌ها در حوزه‌های ورزشی، هنری، علمی، رسانه‌ای، خدماتی، فرهنگی و هویتی، از مهم‌ترین رویکردهای امسال است.

رئیس سازمان بسیج دانش‌آموزی افزود: در این رویکرد، تلاش شده است که آموزش‌وپرورش از جایگاه مهمان برنامه‌ها خارج شود و به‌عنوان شریک اجرایی در برگزاری آن‌ها مشارکت داشته باشد. بر همین اساس، با هماهنگی وزیر آموزش‌وپرورش، معاونان وزیر در برنامه‌های ملی و استانی حضور پیدا می‌کنند و مدیران و معاونان ادارات آموزش‌وپرورش نیز در سطح استان‌ها و شهرستان‌ها مشارکت خواهند داشت.

سردار مسلمی با بیان اینکه معرفی نخبگان و دانش‌آموزان موفق نیز در دستور کار قرار دارد، گفت: دانش‌آموزان برگزیده المپیادهای علمی و ورزشی، هنرمندان و دیگر دانش‌آموزان موفق باید به‌عنوان الگوهای جامعه معرفی شوند و از آنان تجلیل شود. از نگاه ما، هر دانش‌آموزی که به کشور و میهن خود علاقه‌مند و دل‌بسته آرمان‌های انقلاب اسلامی باشد، می‌تواند در این مسیر نقش‌آفرینی کند؛ فارغ از اینکه پرونده عضویت در بسیج داشته باشد یا نداشته باشد.

وی همچنین با اشاره به انتخاب دو شهید شاخص ملی بسیج دانش‌آموزی در سال تحصیلی جدید، شهید ایلیا علیخانی و شهیده ریحانه‌سادات ساداتی را از الگوهایی دانست که معرفی ویژگی‌ها و سیره آنان در برنامه‌های این مجموعه دنبال می‌شود.

رئیس سازمان بسیج دانش‌آموزی، تبیین گفتمان بسیج، مقاومت، استکبارستیزی و خودباوری را از اهداف برنامه‌های این هفته برشمرد و عنوان کرد: با توجه به تقارن این مناسبت با هفته استکبارستیزی و ۱۳ آبان، برنامه‌هایی برای تبیین این موضوعات و مشارکت دانش‌آموزان در فعالیت‌های مرتبط پیش‌بینی شده است.

سردار مسلمی گرامیداشت یاد شهدای دانش‌آموز و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را از دیگر محورهای این برنامه‌ها عنوان کرد و افزود: در جریان جنگ ۱۲روزه و جنگ رمضان نیز تعدادی از دانش‌آموزان به شهادت رسیدند که شهدای میناب از جمله آنان هستند. بسیاری از ابعاد زندگی و ویژگی‌های این شهدا هنوز روایت نشده است و باید با استفاده از روایت خانواده‌ها و نزدیکانشان، ابعاد بیشتری از زندگی آنان برای جامعه، به‌ویژه نسل دانش‌آموز، بازگو شود.

وی با اشاره به ضرورت تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی برای دانش‌آموزان، اظهار کرد: تقویت هویت فردی، دینی، ملی و انقلابی نسل جوان نیز از موضوعات مهمی است که در برنامه‌های این هفته مورد توجه قرار می‌گیرد. دانش‌آموزان باید نسبت به هویت خود و نقشی که می‌توانند در آینده کشور ایفا کنند، شناخت بیشتری پیدا کنند.

رئیس سازمان بسیج دانش‌آموزی از طراحی سه کنش اصلی برای مشارکت دانش‌آموزان در برنامه‌های این هفته خبر داد و گفت: یکی از این برنامه‌ها پویش «هر مدرسه یک خدمت» است که بر اساس آن، دانش‌آموزان با شناسایی مسائل مدرسه یا محله خود، اقدامی هرچند کوچک اما واقعی برای حل آن انجام می‌دهند؛ کاشت نهال به نام یک شهید، تهیه بسته‌های نوشت‌افزار برای دانش‌آموزان نیازمند، رنگ‌آمیزی و شاداب‌سازی فضای مدرسه، دیدار با خانواده شهدای محله و برگزاری کلاس‌های آموزشی از جمله مصادیق این پویش هستند.

سردار مسلمی «هر مدرسه یک روایت» را از دومین کنش پیش‌بینی‌شده عنوان کرد و افزود: دانش‌آموزان در قالب این برنامه، ظرفیت‌ها و موفقیت‌های مدرسه خود را روایت می‌کنند. معرفی دانش‌آموزان نخبه، معلمان فداکار، شهدای شاخص، دستاوردهای مدرسه و فعالیت‌های هنری و لحظه‌های مثبت و نشاط‌آفرین محیط مدرسه از جمله موضوعاتی است که در این بخش مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی برای توسعه فعالیت‌های رسانه‌ای دانش‌آموزان، از راه‌اندازی خبرگزاری دانش‌آموزی «نوبیان» با رویکرد «هر مدرسه یک رسانه» خبر داد و گفت: تاکنون حدود ۱۰ هزار خبرنگار دانش‌آموز در سراسر کشور آموزش‌های مقدماتی و در برخی موارد آموزش‌های تکمیلی را گذرانده‌اند. با رونمایی از اپلیکیشن و وب‌سایت این خبرگزاری، دانش‌آموزان می‌توانند در محیط مدرسه خود به فعالیت رسانه‌ای بپردازند و مسائل، چالش‌ها، ظرفیت‌ها و موفقیت‌های مدرسه را روایت کنند. این فعالیت از مدیر و کادر مدرسه تا دانش‌آموزان را دربرمی‌گیرد و مطالبه‌گری برای اصلاح مسائل مدرسه نیز از اهداف آن است.

رئیس سازمان بسیج دانش‌آموزی با بیان اینکه «فعالیت این رسانه بر محیط مدرسه و مسائل مرتبط با دانش‌آموزان متمرکز خواهد بود»، اظهار کرد: در این طرح، آثار و فعالیت‌های برتر ابتدا در سطح شهرستان و سپس در سطح استان و کشور ارزیابی و معرفی می‌شوند تا زمینه رقابت مثبت میان مدارس فراهم شود.

سردار مسلمی همچنین از برگزاری مراسم بزرگداشت شهید محمدحسین فهمیده و روز بسیج دانش‌آموزی در هفتم آبان خبر داد و گفت: این مراسم ساعت ۹ صبح در سالن دعای ندبه بهشت زهرا برگزار می‌شود و شخصیت‌های ملی در آن حضور خواهند داشت.

وی با اشاره به تغییر رویکرد این مراسم نسبت به سال گذشته، افزود: در سال‌های گذشته تعدادی از دانش‌آموزان به نمایندگی از سایر دانش‌آموزان در این برنامه شرکت می‌کردند، اما امسال فرماندهان واحدهای بسیج دانش‌آموزی به نمایندگی از حدود ۱۴ هزار و ۵۰۰ فرمانده واحد در کشور حضور خواهند داشت. رئیس سازمان بسیج و وزیر آموزش‌وپرورش از سخنرانان این مراسم خواهند بود و فرماندهان واحدهای دانش‌آموزی نیز فرصت خواهند داشت انتظارات خود را از مسئولان این دو مجموعه مطرح کنند. در پایان نیز جمعی از دانش‌آموزان با حضور در مرقد امام خمینی(ره)، با آرمان‌های امام و انقلاب تجدید بیعت خواهند کرد.

رئیس سازمان بسیج دانش‌آموزی با اشاره به برنامه‌های ملی هفته بسیج دانش‌آموزی، از برگزاری مجمع عالی علوی و فاطمی بسیج دانش‌آموزی در تهران خبر داد و گفت: این مجمع با حضور نمایندگان منتخب دانش‌آموزان در سطح شهرستان‌ها و استان‌ها برگزار می‌شود و منتخبان آن در سطح ملی نیز انتخاب خواهند شد. بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، قرار است منتخبان این مجامع به‌عنوان مشاوران جوان در سازمان بسیج دانش‌آموزی، سازمان بسیج مستضعفین و وزارت آموزش‌وپرورش ایفای نقش کنند.

سردار مسلمی همچنین از برگزاری لیگ علمی نوپایا خبر داد و گفت: در این رویداد، ۷۰۰ نفر از برگزیدگان، شامل ۳۵۰ دانش‌آموز دختر و ۳۵۰ دانش‌آموز پسر، در تهران گرد هم می‌آیند. این برنامه با هدف توجه به ظرفیت‌های علمی دانش‌آموزان و فراهم کردن زمینه بروز استعدادهای آنان برگزار می‌شود.

وی در ادامه از برگزاری برنامه ملی ۵۰ هزار نفری دانش‌آموزان گردان‌های شهید فهمیده در استان فارس خبر داد و گفت: دانش‌آموزان سازماندهی‌شده در این گردان‌ها در قالب برنامه‌ای ملی حضور خواهند یافت. برگزاری اختتامیه طرح ملی شهید عجمیان در همدان از دیگر برنامه‌ها این هفته است؛ طرح شهید عجمیان با همکاری بسیج دانش‌آموزی و مجموعه نوسازی مدارس، در زمینه مرمت، بازسازی، رنگ‌آمیزی و زیباسازی مدارس اجرا می‌شود. برگزاری یک مسابقه ملی دوچرخه‌سواری در کرمانشاه و رزمایش‌ها و تجمعات چند هزار نفری دانش‌آموزی در استان‌هایی از جمله اصفهان و بوشهر، برگزاری اجلاسیه شهدای دانش‌آموز در استان‌های مختلف، از جمله گلستان، کردستان و سیستان‌وبلوچستان و اختتامیه جشنواره فرهنگی و هنری بسیج دانش‌آموزی در گیلان نیز در دستور کار قرار دارد.

رئیس سازمان بسیج دانش‌آموزی با اشاره به آغاز برنامه‌های راهیان نور دانش‌آموزی در آبان و آذر، اظهار کرد: هر سال حدود ۲۵۰ هزار دانش‌آموز دختر و پسر در قالب این اردوها به مناطق عملیاتی جنوب کشور اعزام می‌شوند. افتتاحیه این رویداد نیز برای ۱۱ آبان در یادمان شرهانی در استان ایلام پیش‌بینی شده است.

سردار مسلمی همچنین از برگزاری برنامه «میقات صالحین» در نمازهای جمعه سراسر کشور خبر داد و گفت: در این برنامه، اعضای شبکه‌های تربیتی، گروه‌های جهادی و گردان‌های سایبری و شهید فهمیده حضور پیدا می‌کنند و از خانواده شهدای دانش‌آموز نیز تجلیل خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به پیش‌بینی اعزام ۲۵۰ هزار دانش‌آموز به اردوهای راهیان نور در مناطق جنوب، غرب و شمال‌غرب کشور، از تغییر در شیوه اجرای این اردوها خبر داد و عنوان کرد: با توجه به شرایط کشور، برنامه‌ریزی امسال با سال‌های گذشته متفاوت است و تلاش شده است دانش‌آموزان در کنار بازدید از یادمان‌های دفاع مقدس، با روایت‌های مرتبط با جنگ ۱۲روزه و جنگ رمضان و همچنین جلوه‌های پیشرفت کشور آشنا شوند.

رئیس سازمان بسیج دانش‌آموزی افزود: امسال محل بدرقه کاروان‌ها در استان‌هایی که مورد اصابت قرار گرفته‌اند، به‌گونه‌ای پیش‌بینی شده است که راویان، رویدادهای جنگ ۱۲روزه و جنگ رمضان را برای دانش‌آموزان روایت کنند. همچنین مسیر حرکت کاروان‌ها، زمان‌بندی اعزام و بازدید از مراکز مرتبط با پیشرفت کشور مشخص شده است تا دانش‌آموزان پیش از حضور در مناطق عملیاتی، از برخی مراکز صنعتی و نمادهای پیشرفت ایران بازدید کنند.

سردار مسلمی با اشاره به تعیین سه یادمان شلمچه، هویزه و فتح‌المبین به‌عنوان محورهای اصلی برنامه‌های امسال، گفت: برای این یادمان‌ها راویان ملی در نظر گرفته شده‌اند تا علاوه بر روایت رویدادهای دفاع مقدس، ابعاد مختلف این حوادث را برای دانش‌آموزان تشریح کنند. همچنین در یادمان شلمچه، برنامه‌ای با عنوان «روایت اقتدار» پیش‌بینی شده است که در آن، دستاوردها و پیشرفت‌های ایران با استناد به اسناد و اطلاعات داخلی برای دانش‌آموزان تبیین می‌شود.

وی ادامه داد: در یادمان هویزه نیز برنامه‌هایی برای روایت زندگی و شهادت دانش‌آموزان شهید، از جمله شهدای میناب، پیش‌بینی شده است. بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، کاروان‌ها ابتدا از سه یادمان اصلی بازدید می‌کنند و پس از آن، در صورت وجود فرصت، می‌توانند از یادمان‌های مرتبط با یگان‌ها و مناطق استان خود نیز بازدید داشته باشند.

رئیس سازمان بسیج دانش‌آموزی از برگزاری دوره آموزشی برای حدود ۳۰۰ راوی اردوهای راهیان نور خبر داد و گفت: این افراد در دوره‌ای سه‌روزه برای روایتگری در اتوبوس‌ها آموزش دیده‌اند و محتوای موردنیاز نیز از طریق یک اپلیکیشن در اختیار آنان قرار گرفته است. همچنین کتابی ویژه راویان با محوریت جنگ تحمیلی هشت‌ساله، جنگ ۱۲روزه و جنگ رمضان تهیه شده که قرار است در هفته بسیج دانش‌آموزی رونمایی و در اختیار راویان قرار گیرد.

سردار مسلمی با اشاره به زمان آغاز این اردوها اظهار کرد: افتتاحیه برنامه راهیان نور دانش‌آموزی ۱۱ آبان در استان ایلام برگزار می‌شود و اعزام رسمی کاروان‌ها از ۱۴ آبان آغاز خواهد شد. برنامه‌ریزی شده است در ۲۰ روز نخست، دانش‌آموزان دختر و در ۲۰ روز بعدی، دانش‌آموزان پسر به این اردوها اعزام شوند.

وی با اشاره به برنامه‌های پیش‌بینی‌شده برای مراسم ۱۳ آبان، روز ملی مبارزه با استکبار جهانی نیز اظهار کرد: دانش‌آموزان همواره یکی از گروه‌های اصلی شرکت‌کننده در این مراسم بوده‌اند و امسال نیز با تأکید وزیر آموزش‌وپرورش، برنامه‌ریزی شده است حضور سازمان‌یافته و گسترده دانش‌آموزان در این مراسم با عنوان

«جان‌فدای دانش‌آموزی» دنبال شود. برای برگزاری مراسم امسال، بسته‌ای محتوایی و اجرایی در قالب ابلاغیه ویژه ۱۳ آبان به استان‌ها ارسال شده است که در آن، محورهای فعالیت، اهداف و برنامه‌های پیشنهادی برای مشارکت دانش‌آموزان مشخص شده است. این برنامه‌ها با هدف تقویت شناخت و تبیین، افزایش خلاقیت و مشارکت دانش‌آموزان و فراهم کردن زمینه نقش‌آفرینی آنان در مراسم طراحی شده‌اند.

رئیس سازمان بسیج دانش‌آموزی گفت: تهیه و نمایش دست‌نوشته‌ها، طراحی یک قاب برای ایران از سوی هر دانش‌آموز، حضور با پلاکاردهای دانش‌آموزی و مشارکت در روایت رسانه‌ای مراسم از جمله برنامه‌هایی است که برای این روز در نظر گرفته شده است. هدف این است که دانش‌آموزان علاوه بر حضور در مراسم، بتوانند دیدگاه‌ها و پیام‌های خود را نیز بیان کنند و در روایت رویدادهای این روز نقش داشته باشند.

سردار مسلمی در پایان با قدردانی از فعالان رسانه‌ای، خبرنگاران را از کنش‌گران مهم و کمتر دیده‌شده در عرصه جنگ شناختی دانست و بر نقش رسانه‌ها در روایت رویدادها و تبیین مسائل برای افکار عمومی تأکید کرد.

انتهای پیام

# سیاسی

آخرین اخبار سیاسی