دوشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۵ | ۱۰:۰۹
منبع: نمایندگی همدان
تخصیص ۶۲ میلیارد اعتبار برای ساماندهی مسیل نهاوند

شهردار خبر داد

تخصیص ۶۲ میلیارد اعتبار برای ساماندهی مسیل نهاوند

همدان (ایسنا) - شهردار نهاوند از تخصیص ۶۲ میلیارد تومان اعتبار برای ساماندهی مسیل شهر خبر داد و گفت: اجرای این پروژه از مطالبات چندین ساله مردم نهاوند است.

مجید یوسفی‌نوید در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: مسیل ۳و نیم کیلومتری شهر نهاوند سازه‌ای قدیمی ‌با چالش‌های زیست‌محیطی بالاخره در قالب پروژه‌ای مهم و اصولی در حال اجراست و بخش عمده آن با جذب و رایزنی برای اعتبارات پیش رفته و اجرایی شده است.

وی تصریح کرد: ساماندهی مسیل نهاوند با طول تقریبی ۳ونیم کیلومتر با هدف هدایت آب‌های سطحی شهر و رواناب‌های ناشی از ارتفاعات اطراف ایجاد شده است.

یوسفی‌نوید افزود: این سازه قدیمی‌در دهه‌های گذشته نقش مهمی‌در مدیریت رواناب‌ها ایفا کرده است اما گذشت زمان و مشکلات موجود ضرورت بازنگری در وضعیت فنی و زیست‌محیطی آن را دوچندان کرده است.

شهردار نهاوند از مهم‌ترین چالش‌های مسیل را نبود جداسازی مناسب، کیفیت و نوع مصالح به‌کار رفته، ضعف‌های طراحی و اتصال فاضلاب‌های خانگی به مسیر مسیل همچنین تصرف‌های ساخت و سازهای غیرمجاز در بستر مسیل اشاره کرد.

وی تاکید کرد: این مسائل می‌توانند زمینه‌ساز آلودگی محیط‌زیست، ایجاد بوی نامطبوع و افزایش مشکلات بهداشتی در محدوده شهری شوند و همچنین وجود جوندگان و تبدیل برخی نقاط به محل تجمع موش‌ها، از دیگر نگرانی‌های مرتبط با وضعیت فعلی این مسیل است.

یوسفی‌نوید تاکید کرد: حالا هدف این است تا تمام آب‌های سطحی شهر نهاوند و حاصل از بارندگی که به داخل این مسیل ورود می‌کند، از اینجا  به خارج شهر هدایت شود تا به بافت و موقعیت مسکونی شهر آسیبی وارد نشود و از طرفی هم فاضلاب‌های خانگی که به داخل مسیل سرریز می‌شود دیگر مسیر نهایی شان مسیل نخواهد بود.

شهردار نهاوند در ادامه از پیگیری و حمایت علیرضا نثاری نماینده نهاوند در مجلس برای جذب بخشی از اعتبارات مورد نیاز برای ادامه پروژه ساماندهی مسیل گفت و افزود: تاکنون با اجرای ۶۲۰ متر حدود ۱۸ درصد پیشرفت فیزیکی و بالغ بر ۶۲ میلیارد تومان هزینه شده است.

وی از اجرای عملیات ساماندهی مسیل با ایجاد دیواره در قالب فازهای نخست، دوم و سوم خبر می‌دهد و اینکه این اقدامات با هدف بهسازی مسیر و مدیریت بهتر جریان آب انجام شده است.

یوسفی‌نوید خاطرنشان کرد: موضوع مهم دیگر هم اینکه با توجه به اینکه پیش از این، کف مسیل محل لجن‌زار و نیزار در سال‌های گذشته بوده که ساماندهی و کف‌سازی این موضوع نیر در طرح پیش‌بینی و بخشی از آن اجرایی شده است.

شهردار نهاوند اضافه کرد: ساماندهی اصولی مسیل نهاوند فراتر از ایجاد دیواره به اصلاح زیرساخت‌ها، جلوگیری از ورود فاضلاب‌های خانگی، بهبود شرایط دفع و هدایت آب‌های سطحی و ارتقای کیفیت محیط شهری نیاز دارد.

وی بیان کرد: تحقق این اهداف می‌تواند گامی ‌مؤثر در کاهش مخاطرات زیست‌محیطی و بهبود شرایط زندگی شهروندان نهاوند باشد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها