سه‌شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۵ | ۱۲:۱۱
مدیرکل اجتماعی البرز: ثبت طلاق افراد غیرساکن، یکی از چالش‌های استان است

مدیرکل اجتماعی البرز: ثبت طلاق افراد غیرساکن، یکی از چالش‌های استان است

البرز (ایسنا) - مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری البرز با تأکید بر ضرورت یکپارچه‌سازی ظرفیت مراکز مشاوره استان، خواستار توسعه خدمات تخصصی پیش از ازدواج و پیش از طلاق، جلوگیری از تسریع فرآیند طلاق پیش از طی مراحل مشاوره و اتخاذ تدابیر ویژه برای ساماندهی ثبت طلاق افراد غیربومی شد.

محمدجواد کاظمینی روز سه‌شنبه ۱۲ آبان، در بازدید از مرکز «مشاوره حامی خانواده البرز» و مرکز «مهر خانواده» شهرستان کرج، بر ضرورت توسعه خدمات تخصصی مشاوره، پیشگیری از طلاق و حمایت از خانواده‌ها و کودکان آسیب‌دیده از طلاق تأکید کرد.

کاظمینی در این بازدید، ضمن بررسی روند فعالیت مرکز حامی خانواده که با هدف ارائه خدمات تخصصی مشاوره به زوجین در معرض طلاق فعالیت می‌کند، از مرکز مهر خانواده نیز بازدید کرد و از نزدیک در جریان خدمات حمایتی و تخصصی ارائه‌شده به خانواده‌ها و کودکان قرار گرفت.

وی با اشاره به اهمیت مشاوره‌های تخصصی فردی و گروهی، آموزش مهارت‌های زندگی و ارتقای توانمندی زوجین اظهار داشت: ارائه خدمات مشاوره‌ای مؤثر و به‌موقع از مهمترین راهکارهای پیشگیری از طلاق و کاهش آسیب‌های اجتماعی ناشی از آن است و باید زمینه دسترسی گسترده‌تر خانواده‌ها به این خدمات در سراسر استان فراهم شود.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری البرز با اشاره به افزایش چندبرابری تعداد مراکز مشاوره خانواده و پیشگیری از طلاق در استان طی سال‌های گذشته، بر ضرورت ایجاد نظام ارجاع مشخص و هدفمند تأکید کرد و افزود: باید ظرفیت تمامی مراکز و مجموعه‌های فعال در حوزه مشاوره و خانواده در قالب برنامه‌ای منسجم و یکپارچه به کار گرفته شود تا خدمات تخصصی به زوجین متقاضی ازدواج و خانواده‌های در معرض آسیب به‌صورت نظام‌مند ارائه شود.

وی همچنین بر ضرورت جلوگیری از تسریع در تکمیل فرآیند طلاق پیش از طی مراحل تخصصی مشاوره تأکید کرد و گفت: باید سازوکارهای لازم به‌گونه‌ای پیش‌بینی شود که زوجین متقاضی طلاق، پیش از تکمیل فرآیند قانونی، فرصت بهره‌مندی از مشاوره‌های تخصصی و مداخلات مؤثر برای حل اختلافات و حفظ بنیان خانواده را داشته باشند و از فروپاشی خانواده تا حد امکان پیشگیری شود.

کاظمینی از برنامه‌ریزی برای اجرای طرح مشاوره تخصصی پیش از ازدواج در استان البرز خبر داد و افزود: این طرح با بهره‌گیری از ظرفیت‌های سازمان امور اجتماعی کشور و با مشارکت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری اجرایی خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه این طرح سال گذشته تدوین و در شورای برنامه‌ریزی استان و شورای پیشگیری از وقوع جرم به تصویب رسیده است، تصریح کرد: بر اساس این برنامه، زوجین متقاضی ازدواج از طریق نظام ارجاع مشخص به مراکز مشاوره تخصصی هدایت می‌شوند تا پیش از ورود به زندگی مشترک، از آموزش‌ها و خدمات مشاوره‌ای لازم بهره‌مند شوند و با شناخت دقیق‌تر از شرایط یکدیگر، مهارت‌های موردنیاز برای تشکیل زندگی مشترک آسان و پایدار را کسب کنند.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری البرز یکی از چالش‌های استان در حوزه ثبت طلاق را ثبت طلاق افراد غیرساکن و خارج از استان عنوان کرد و گفت: این موضوع در سال جاری با افزایش قابل توجهی همراه بوده و ضرورت دارد برای ساماندهی این وضعیت، بررسی دقیق ابعاد موضوع و اتخاذ تدابیر ویژه در سطح استان در دستور کار قرار گیرد.

وی با تأکید بر اینکه مدیریت آسیب‌های اجتماعی نیازمند همکاری و مسئولیت‌پذیری همه دستگاه‌های مرتبط است، خواستار مشارکت جدی سازمان بهزیستی، اداره کل ورزش و جوانان، دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره و سایر دستگاه‌های مسئول در اجرای برنامه‌های حوزه ازدواج، تحکیم خانواده و پیشگیری از طلاق شد.

کاظمینی همچنین از معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری به دلیل ارائه خدمات تخصصی در مراکز مورد بازدید قدردانی کرد و بر استمرار همکاری‌های بین‌بخشی برای توسعه و ارتقای کیفیت خدمات مشاوره‌ای تأکید کرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با توسعه مراکز مشاوره پیش از ازدواج و پیش از طلاق، ایجاد نظام ارجاع یکپارچه، جلوگیری از شتاب‌زدگی در فرآیندهای منتهی به طلاق و مشارکت مؤثر دستگاه‌های مسئول، می‌توان گام‌های مؤثری در کاهش آسیب‌های اجتماعی، تحکیم بنیان خانواده و شکل‌گیری ازدواج‌های پایدار در استان البرز برداشت.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها