• دوشنبه / ۱۴ آذر ۱۳۸۴ / ۱۷:۵۸
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 8409-07906
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

كامل/لاريجاني: *حداقل نگاه ما به مذاكرات بازي برد-برداست *موضوع اصلي مذاكره داشتن چرخه سوخت دركشور است *ازهرطرحي كه غني‌سازي درداخل رامحقق كنداستقبال‌مي‌كنيم

كامل/لاريجاني:
*حداقل نگاه ما به مذاكرات بازي برد-برداست
*موضوع اصلي مذاكره داشتن چرخه سوخت دركشور است
*ازهرطرحي كه غني‌سازي درداخل رامحقق كنداستقبال‌مي‌كنيم

دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان با بيان اين كه مذاكرات در فضاي بدون شرط، خواست ما بوده است و هرگونه شرط گذاري محدوده‌ي كار را به هم مي‌ريزد، گفت:« تصور نمي‌كنم دو طرف بخواهند براي ادامه‌ي مذاكرات شرطي را مطرح كنند.»

به گزارش خبرنگار انرژي هسته‌يي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر علي لاريجاني بعدازظهر روز دوشنبه در جلسه‌ي پرسش و پاسخ خود با خبرنگاران داخلي و خارجي با بيان اين كه همكاري‌هاي ما با آژانس طي يكي دو ماه گذشته تنگاتنگ و صميمانه بوده است، اظهار داشت:« تلاش كرديم در نشست اخير آژانس سوالاتي كه باقي مانده بود را در چارچوب مقررات بين‌المللي پاسخ دهيم تا از صلح‌آميز بودن مسير برنامه‌هاي هسته‌يي ايران اطمينان حاصل شود.»

وي گفت:« از اين كه كشورهاي اروپايي نظير روسيه، چين و غير متعهدها همكاري‌ خود را براي مذاكره اعلام كرده‌اند خرسند هستيم. در دو ملاقاتي كه سفراي سه كشور اروپايي با معاون شوراي عالي امنيت ملي داشته‌اند پاسخ نامه‌ي اين جانب و نيز اعلام آمادگي اروپا براي انجام مذاكره اعلام شد.»

لاريجاني گفت:« ما اين گام را مثبت ارزيابي مي‌كنيم و سعي مي‌كنيم گفتگوها با سه كشور اروپايي سازنده و در عين حال جدي صورت گيرد.»

وي خاطرنشان كرد:« مذاكرات براي رسيدن به يك راه‌حل معقول و دست يافتني ادامه پيدا مي‌كند.»

دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان تاكيد كرد كه مذاكرات روي مسئله‌ي اصلي و محل منازعه كه عدم انحراف در پروسه‌ي سوخت هسته‌يي و داشتن چرخه‌ي سوخت در داخل خاك كشور است، صورت مي‌گيرد و ساير امور جزو موضوعات مذاكره نيست و مسائلي حاشيه‌اي محسوب مي‌شود.

وي همچنين اظهار اميدواري كرد ظرف دو هفته‌ي آينده مذاكرات در سطح كارشناسي انجام شود و افزود:« حداقل نگاه ايران به مذاكرات آينده بازي برد - برد است.»

وي با اشاره به زمان و مكان مذاكرات آينده اظهار داشت:« بحث زمان و مكان خيلي مهم نيست؛ در عين حال هنوز در اين باره نتيجه نهايي مشخص نشده است.»

لاريجاني در پاسخ به اين پرسش كه رژيم صهيونيستي اخيرا مواضع تهديدآميزي را براي حمله نظامي به ايران مطرح كرده است گفت:« توصيه مي‌كنم اين مسايل را خيلي جدي نگيريد؛ چون ايران كشوري قدرتمند و هدفي سخت است و كمتر كشوري مي‌تواند با كشوري در اين سطح از نيروهاي قوي رو به رو شود؛ در عين حال اين اولين باري نيست كه اين گونه صحبت‌ها از شخصيت‌هاي رژيم صهيونيستي مطرح مي‌شود كه البته هيچ وقت از سوي ايران جدي گرفته نشده است.»

دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران در پاسخ به اين سوال كه «اين كه ايران تاكيد مي‌كند غني سازي را در خارج از خاك خود نمي‌پذيرد نوعي پيش شرط براي مذاكرات نيست؟»، گفت:« اين مسئله شرط نيست؛ بلكه موضوع مذاكره است. محل بحث ما در مذاكرات هسته‌يي غني‌سازي در ايران است؛ براي هر گونه غني‌سازي در كشوري ديگر بايد با آن كشور خاص گفتگو شود.»

وي درباره‌ي زمان‌بندي مذاكرات نيز اظهار داشت:« مسئله‌ي هسته‌يي خيلي فرمول پيچيده‌اي نيست، اگر همه تلاش كنيم كه به راه حل منطقي برسيم مي‌توانيم ظرف چند ماه به نتيجه مطلوب نظر دست پيدا كنيم. ما به دنبال يك مذاكره منطقي هستيم و فكر مي‌كنيم براي اين بحث چند ماه بيشتر فرصت نياز نداريم.»

وي در خصوص فروش تسليحات نظامي روسيه به ايران نيز گفت:« روسيه كشور دوست و همسايه‌ي ماست و از گذشته مراودات نزديك سياسي، اقتصادي و تسليحاتي داشته‌ايم و اين مسئله چيز جديدي نيست؛ بنابراين نبايد اين موضوع را خيلي پر هيجان نشان داد كه ايران تسليحات جديدي را در زمينه‌ي دفاع هوايي تهيه كرده است.مذاكرات در مورد اين مسئله از سال‌هاي گذشته در جريان بوده است.»

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان ادامه داد:« ايران از تكنولوژي‌هاي مدرن استفاده مي‌كند. در زمينه‌ي خريد تسليحات نظامي ايران به دنبال آن است كه يك سيستم دفاعي مدرن داشته باشد و اين امر مهمي بود كه انجام شده است.»

لاريجاني در پاسخ به سوال ديگري گفت:« يكي از نكات ممتاز كار ديپلماتيك تيم هسته‌يي اين بود كه از يك استراتژي هسته‌يي مدون برخوردار بود، همچنين ديپلماسي ما منحصر به سه كشور اروپايي نبود؛ بلكه فعاليت‌هاي مذاكراتي با كشورهاي چين، روسيه و غير متعهدها به طور جدي دنبال مي‌شود؛ از آن جهت كه بعد از يك فاصله زماني مذاكرات با اروپا قطع شده بود؛ لذا تلاش كرديم مسير مذاكراتي ديگري نيز باز شود. البته مذاكرات با كشورهاي غيراروپايي به معني نفي ساير مسيرهاي مذاكراتي نيست.»

وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه اگر در مذاكرات آينده از ايران خواسته شود به فرايند تعليق ادامه دهد چه واكنشي نشان مي‌دهيد؟ گفت:« هر پيشنهادي بايد يك بستر معقول داشته باشد؛ ما به اميال و تصورات ديگران كاري نداريم؛ هر گونه تعليقي بايد از يك وجهه عقلاني برخوردار باشد. ما معتقديم حقوقي كه براي كشورهايي مثل ژاپن، هند و غيره در زمينه استفاده از فن‌آوري صلح‌آميز هسته‌يي به رسميت شناخته شده است بايد براي ايران نيز شناخته شود.»

لاريجاني درباره‌ي ادامه‌ي تعليق در بخش‌هاي دانشگاهي و تحقيقاتي نيز گفت:« تعليق در اين امور بايد وجهه عقلايي داشته باشد، تعليق در اين مسيرها مورد توافق ما نيست.»

دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان در پاسخ به سوال ديگري درخصوص اظهارات وزير امور خارجه‌ي انگليس كه به سند ارايه شده از ايران به آژانس در همكاري‌هاي اخير اشاره دارد، گفت:« اين كه برخي كشورها از همكاري‌هاي ما استنباط‌هايي دوگانه دارند درست نيست، ما با هدف شفاف‌سازي در روابط با آژانس اين سند را از گذشته در اختيار اين نهاد قرار داديم و فكر مي‌كنم به اندازه كافي دليل و مدرك وجود دارد كه نشان دهد اين سند از گذشته در اختيار آژانس بوده است. اما درعين حال در عالم سياست اين نوع سوء استفاده‌ها وجود دارد و ما هر از گاهي با يكي از اين موضوعات در گذشته مواجه بوده‌ايم.»

لاريجاني تاكيد كرد:« ترديد نداشته باشيد كه ايران راه مستقيمي را در اين مسير انتخاب كرده و بر آن پافشاري مي‌كند.»

وي در خصوص اين كه آيا سناريوي محتملي در صورت عدم توافق بر روي طرح مشاركت رييس جمهور و يا ايده پيشنهادي رييس جمهور در دست داريد؟ گفت:« طرح رييس جمهور طرح خوبي است كه علاوه بر مقررات آژانس شرايطي را براي اطمينان بيشتر از مسير مسالمت‌آميز فعاليت‌هاي هسته‌يي ايران فراهم مي‌كند. اين طرح قطعا ظرفيت بسيار بالايي در ايجاد اطمينان و امنيت ايجاد مي‌كند. همچنين درباره‌ي اين كه ايده روسيه چيست اطلاعي دقيقي ندارم؛ اما از هر طرحي كه بتواند مسئله غني سازي را براي توليد سوخت هسته‌يي در ايران محقق كند، استقبال مي‌كنيم.»

به گزارش ايسنا، دكتر لاريجاني در ادامه پرسش و پاسخ با خبرنگاران داخلي و خارجي در پاسخ به يك پرسش خبرنگار خارجي مبني بر اينكه آيا در زمينه تحقيقات هسته‌يي و يا توليد قطعات و دستگاه‌هاي سانتريفيوژ در مذاكرات بحث خواهد شد؟ گفت:« اين مسايل مربوط به مذاكرات نمي‌شود. محل بحث ما صرفا بر روي عدم انحراف در ماده غني شده است. لذا تحقيقات دانشگاهي در سطوح مختلف مشمول موضوع مذاكره نيست. در عين حال كه ما نمي‌توانيم ممنوعيتي براي پيشرفت دانش هسته‌يي در كشور داشته باشيم.»

وي در پاسخ به سوال ديگري در خصوص ايده روسيه نيز گفت:« با توجه به تاريخ مراودات روسيه و جايگاه اين كشور در منطقه و جهان مي‌بينيم كه روس‌ها بايد هوشمندتر از اين باشند كه خود را در ميداني تنگ محصور كنند. روسيه به لحاظ امنيت در منطقه از قدرت مانور بالايي برخوردار است.معتقديم روسيه نسبت به دوستي و مراوده خود با ايران حتما حساب خوبي باز خواهد كرد.»

وي با بيان اينكه «اساسا نمي‌دانم چه دليلي دارد بر روي طرحي سوال شود كه ما آن را نديده‌ايم، اما در عين حال مجبور به پاسخگويي درباره آن هستيم» افزود:« در مذاكرات با روسيه ما بحث‌هاي زيادي داشته‌ايم؛ اما طرحي مدون به ايران ارايه نشده است.»

دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان درباره ارايه سهام هسته‌يي به مردم نيز اظهار داشت:« در اين باره طرحي پس از مطرح شدن طرح رييس جمهور آماده شد كه سرمايه‌گذاري براي مساله هسته‌يي ايران محاسبه شده و سازمان انرژي اتمي مطالعه بر روي آن را آغاز كرده است. در اين بحث شرايط براي واگذاري سهام آماده مي‌شود. همچنين براي كشورهاي جهان تقسيم‌بندي شد تا بتواند بخش‌هاي خصوصي و دولتي‌شان در اين طرح شركت كنند.»

وي تاكيد كرد:« اين طرح نهايت شفاف سازي در كار اتمي ايران است.»

لاريجاني در خصوص چگونگي ازسرگيري فعاليت‌هاي نطنز نيز گفت:« اگر موضوع مذاكرات به طور جدي دنبال شود ترجيح ما اين است كه توليد سوخت هسته‌يي در فعاليت‌هاي مربوط به تاسيسات نطنز در درون مذاكرات تحقق پيدا مي‌كند.»

به گزارش ايسنا، لاريجاني در خصوص مذاكرات با آمريكا در درون مذاكرات با اروپا نيز تصريح كرد:« در اين مساله صورت خوشي نمي‌بينم كه اروپا زبان كشور ديگري باشد. درباره مذاكره با آمريكا در رسانه‌ها مسايلي را ديدم كه صحبت‌هايي شده است، اما سياست‌مداران بيشتر به گام‌هاي عملي توجه دارند نه تبليغاتي.»

لاريجاني در خصوص سوالي مبني بر اينكه گفته مي‌شود ايران در توافقاتي پشت پرده پذيرفته است كه غني‌سازي را به مدت محدودي به خارج از كشور منتقل كند، گفت:« اين مساله را جدا تكذيب مي‌كنم. هيچ پشت پرده‌اي وجود نداشته است. معتقدم درباره موضوع هسته‌يي ايران پشت و روي مساله يك چيز است و آن اينكه اصرار داريم حقوق ايرانيان در دستيابي به فناوري صلح آميز هسته‌يي استيفا شود.»

وي در خصوص اينكه برخي كشورها و مقامات آژانس بين‌المللي انرژي اتمي از ايده روسيه استقبال كردند گفت:« در اينكه برخي كشورها در اين زمينه ابراز خرسندي كردند بايد گفت كه نمي‌توان جلوي اظهارنظر ديگران را گرفت. طرح روسيه در حد يك ايده مطرح بوده و همان موقع كه اين ايده مطرح شد گفتيم كه اين پيشنهاد مشكل دارد. ما معتقديم ايده خوب بايد شمول مناسبي داشته باشد.»

لاريجاني در پاسخ به سوالي اظهار داشت:« خواسته اصلي ايران اين است كه يك فعاليت هسته‌يي كه عدم انحراف دارد را تحقق بخشد. لذا در اين مسير تمهيدات لازم از طريق مذاكره و طرق ديگر انديشيده شده است.»

دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان در خصوص مصوبه هيات دولت مبني بر ساخت نيروگاه هسته‌يي در خوزستان نيز گفت:« ما در برنامه‌اي كه مجلس شوراي اسلامي براي توليد برق از طريق انرژي هسته‌يي تدوين كرده است بايد 20 هزار مگاوات برق هسته‌يي توليد كنيم و امسال برنامه‌ كشور اين است كه دو نيروگاه 1000 مگاواتي را تحقق بخشيم. اين برنامه از طريق مناقصه صورت مي‌گيرد و چيز پنهاني نيست. چرا كه بحث غني سازي اورانيوم جهت سوخت نيروگاه‌هاست نه ساخت نيروگاه‌ها و محل بحث مذاكره‌ي ايران و اروپا نيروگاه‌هاي هسته‌يي نيست.»

دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان در خصوص سوال خبرنگار يك روزنامه‌ي انگليسي مبني بر اينكه ايران و اروپا در مواضع قبلي خودشان هستند و عقب نشيني نكردند؛ بنابراين آيا ديدتان به مذاكرات آينده مثبت است؟ گفت:« موضوع بحث عقب نشيني نيست؛ بايد بپذيريم كه در دنيايي زندگي مي‌كنيم كه بايد با ساير كشورها تعامل و تفاهم داشته باشيم. ما و طرفهاي مذاكره در اينكه حل مساله هسته‌يي از دالان مذاكره مي‌گذرد ترديدي نداريم.»

وي افزود:« ما قطعا ديدمان به مذاكرات مثبت است؛ اگر اين گونه نبود براي آن وقت تلف نمي‌كرديم و با اين صحبت‌ها تصور نمي‌كنم نه ايران و نه اروپا موضع‌شان براي ادامه مذاكرات تلف شود. »

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، دبير شوراي عالي امنيت ملي در پاسخ به اينكه كمال خرازي، وزير خارجه سابق كشورمان يك سال پيش اعلام كرده بود كه 25 نيروي القاعده را ايران دستگير و سپس تحويل داده است گفت:« صحبت من با آقاي خرازي تفاوتي ندارد، ما نمي‌پسنديم كه در دنيا امنيت جهاني در خطر افتد. موضع‌ ما از ابتدا در رابطه با ورود نيروهاي القاعده به ايران اين بود كه ايران محلي براي اين افراد نخواهد بود و اگر وارد خاك ايران شوند آنها را به عقب رانده و يا دستگير كرده و باز مي‌گردانيم.»

لاريجاني در پاسخ به اين سوال كه در اظهارات اخيرتان گفته بوديد كه صبرمان نسبت به ادامه و طولاني شدن مذاكرات تمام شده است گفت:« بايد بپذيريم كه هر مساله سياسي در دنياي امروز يك زمان خاصي براي حل و فصل دارد، چه اين مساله هسته‌يي باشد يا غير هسته‌يي؛ نمي‌توان آن را در لازمان رها كرد.قبول كنيد كه ما براي موضوع هسته‌يي مدت زمان زيادي را صرف كرده‌ايم، لذا بايد به ايران حق داد كه انتظار داشته باشد مساله هسته‌يي‌اش زودتر حل شود. ما به خوبي مرز فرصت‌ سوزي و تلاش براي حل نهايي مساله را مي‌دانيم؛ در عين حال كه ايران براي حل مساله هسته‌يي‌اش صبور است.»

وي همچنين درباره همكاري‌هاي امنيتي ايران و عراق گفت:« عراق متحد طبيعي ماست و هر چه عراق باثبات‌تر باشد شرايط براي زندگي راحت‌تر در منطقه فراهم خواهد شد. قطعا تحقق صحيح و مناسب انتخابات مجلس شوراي اسلامي و استقرار دولت منتخب درعراق مورد توجه ايران است.»

وي درپاسخ به اين پرسش البرادعي اظهار كرده است كه اگر ايران اقدام به ازسرگيري فعاليت‌هاي نطنز كند تا ساخت بمب اتمي دو ماه فاصله دارد گفت:« اينكه ايران فعاليت هسته‌يي مطابق NPT داشته باشد حق ايران است؛ بنابراين نبايد آقاي البرادعي و ديگران دنبال نيت‌خواني ايران باشند؛ بلكه بايد فعل و عملكرد يك كشور را مورد توجه قرار دهند. درعين حال ما براي رسيدن به نتيجه قطعي به همكاري‌هاي خود ادامه مي‌دهيم؛ اما با اينگونه صحبت‌ها نبايد حقوق ايرانيان را ناديده بگيرند.»

به گزارش ايسنا، دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان درباره موارد مطرح شده در زمينه ركود اقتصادي اخير در ايران و تاثير مساله هسته‌يي كشورمان بر آن گفت:« ركود از حدود يك سال پيش در ايران آغاز شد. اگر منحني رفتار بورس را در يك سال گذشته نگاه كنيم مي‌بينيم كه اين ركود ادامه داشته است. البته نفي نمي‌كنم موارد هسته‌يي بر اين مساله تاثيرگذار بوده است. درعين حال دلايل مختلف ديگري نيز در اين موضوع وجود دارد، اما شوراي عالي امنيت ملي قطعا به اين موضوع توجه دارد.»

وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه ايران بر انجام غني سازي در خاك خود اصرار دارد؛ بنابراين اگر درپي اين مساله هستيد اينكار را چه وقت انجام خواهيد داد و تا امروز چه چيز مانع آن بوده است؟ گفت:« چيزي ما را نگه نداشته است و قطعا غني سازي در ايران رخ خواهد داد. اما در اين مسير مشاهده كرديم كه برخي كشورها بر لزوم اعتمادسازي و شفاف سازي برنامه‌هاي هسته‌يي ايران تصريح دارند. لذا ترجيح‌مان اين بود كه مدت زماني را در مسير مذاكرات به رفع ابهامات و نگراني‌هاي اين كشورها بپردازيم.»

لاريجاني درپاسخ به سوال خبرنگار يك خبرگزاري فرانسوي مبني براينكه ايران در يك پروسه‌اي تعليق درفعاليت‌هاي هسته‌يي‌اش را در تمام سطوح پذيرفته است،اگر امروز بنا به نظر شما موضوع مذاكره فقط غني سازي و عدم انصراف از اين مسير است پس ديگر فعاليت‌ها از تعليق در خواهد آمد؟ گفت:« اصولا آنچه دغدغه اروپا بوده، اين است كه آنها مي‌خواهند از عدم انحراف فعاليت‌هاي هسته‌يي ايران مطمئن شوند، اما اين اطمينان در چه چيز بايد باشد؟ ما اين مساله را به موضوع غني سازي محسوب كرده‌ايم و نبايد دامنه اين بحث را به مسايل تحقيقاتي كشاند.»

لاريجاني گفت:« تحقيقات جزو موضوع مذاكره نيست.»

به گزارش ايسنا، لاريجاني درپاسخ به سوال ديگري مبني براينكه اگر به ايران پيشنهاد شود غني سازي را در يك مدت محدود در خارج از خاكش انجام دهد و بعد به داخل ايران منتقل كند گفت:« اصولا اگر به فرآيند غني‌سازي آشنا باشيم، مي‌دانيم كه اين فرآيند چيزي نيست كه بتوان در مدت كوتاه در خارج از كشور براي آن سرمايه‌گذاري كرد؛ لذا ما چنين ضرورتي نمي‌بينيم كاري كه چند سال آينده مي‌خواهيم انجام دهيم را هم‌اكنون انجام ندهيم.»

وي هم چنين در خصوص مسايلي مربوط به تعميرات تاسيسات UCF اصفهان گفت كه تعليق فعاليت‌هاي اين مركز صورت نگرفته است و تعميرات چون فازهاي مختلفي داشت، همزمان و در حين فعاليت‌ها صورت گرفت.

لاريجاني درخصوص ارتباط ايران و آمريكا در موضوع عراق گفت:« اين رفتار آمريكاست كه براي ما ملاك است؛ متاسفانه آمريكا رفتاري دردسرساز را در منطقه دنبال مي‌كند، لذا براي انجام هرگونه تعامل بين دوطرف بايد پيش از هر چيز اين تغيير رفتار صورت گيرد.هم چنين ايرانيان در قبل و بعد از انقلاب اسلامي با رفتارهاي ناهنجار آمريكا در منطقه مواجه بوده‌اند؛ لذا براي ايجاد ارتباط متقابل بايد گام‌هاي جدي برداشته شود تا مشخص شود آمريكا دست از دردسرسازي نسبت به منافع ايران برداشته است.»

وي يكبار ديگر خاطرنشان كرد:« ما براي ارايه راه‌حل جهت مساله هسته‌يي ايران مشكل نداريم، مهم اين است كه طرح‌هاي مورد نظر بتوانند مشكل را حل كنند؛ وگرنه راه‌حل‌هاي ديگري وجود دارد كه در اين مسير قابل بررسي است.»

دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان با اشاره به اين كه اجازه بازرسي از سايت لويزان و شيان داده شده است، گفت: «هرگونه همكاري‌ ما با آژانس در چارچوب ان.پي.تي و پادمان هسته‌يي است.آنجايي كه اجازه بازرسي‌هاي بيشتر را داده‌ايم به دليل توافقات با مديركل آژانس در راستاي شفاف سازي بوده استد.»

لاريجاني گفت:« اين روند و مسير قابل قبولي براي انجام بازرسي‌ها و همكاري‌هاي حقوقي و فني آژانس با ايران نيست.»

لاريجاني در پاسخ به اين سوال كه چرا ايران از مذاكره با آمريكا در بحث عراق استقبال نمي‌كند؟ گفت:« در بحث مذاكرات ايران با آمريكا در موضوع عراق چند نكته مطرح است؛ اينكه ايران قطعا در امنيت منطقه نقش آفرين است و نمي‌توان از نقش اين كشور غافل شد، همچنين ايران وزنه سنگيني در ثبات و امنيت منطقه است. ما از هر حركت معقولي كه بتواند از اين ظرفيت‌ها استفاده كند، استقبال مي‌كنيم.»

لاريجاني با بيان اينكه متاسفانه همزمان با اين صحبت‌ها شاهد بوديم كه حرف‌هاي تهديدآميزي نسبت به ايران از سوي آمريكا مطرح مي‌شود، گفت:« چگونه مي‌توان به صدق اين گفتار اطمينان كرد؟ عدم اطمينان به رفتار آمريكا نكته‌اي است كه بايد آمريكايي‌ها نسبت به آن شفاف‌سازي كنند. اينكه ايراني‌ها نسبت به آمريكا برداشتي دردسرساز دارند، امري واقعي است. در عين حال اگر زماني چنين مساله‌اي بخواهد مطرح شود به لحاظ اهميت در شوراي عالي امنيت ملي بررسي خواهد شد.»

به گزارش ايسنا، دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان درپاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اينكه شما در گذشته نسبت به مذاكرات هسته‌يي گفته بوديد ايران يك چيزي را گرفته و چيز ديگري را داده است (لاريجاني پيشتر گفته بود ايران پس از توافقنامه پاريس مرواريد غلتان داد آب نبات گرفت) توضيخ داد:« اينكه در هر مذاكره و تعاملي يك چيزي را بدهيم و يك چيزي را بگيريم امري ابطال ناپذير است؛ قاعدتا همانگونه است كه يك چيزي را بايد داد و يك چيزي را گرفت. ما گام‌هايمان را با طراحي دقيقي بر مي‌داريم؛ اما اينكه آيا ما سياست‌هايمان عوض شده باشد خيلي فرق نمي‌كند؛ چون كه متعاقبا در عالم بيرون همه چيز درحال تغيير و تحول است. سياستي كه در گذشته مطرح مي‌كردم اين بود كه ايرانيها حق دارند مثل ساير كشورها از حق خود در استفاده از فناوري هسته‌يي استفاده كنند.»

لاريجاني گفت:« معتقدم شرايط گذشته مربوط به گذشته است. شرايط امروز اقتضا مي‌كند با مباني دقيق‌تري در مسير مذاكرات گام برداريم. اگر شرايط گذشته كارايي داشت بايد محصولش را مي‌ديديم. بنابراين نبايد به گذشته زياد توجه كرد. من نمي‌خواهم نسبت به گفتگوهاي آينده تفعل بدي بزنم، بنابراين به شما هم مي‌گويم در اين زمينه خيرانديش باشيد.»

وي افزود:« اگر از اين مذاكرات نتيجه‌ي معقولي نبينيم راه براي ادامه كار ايران باز است؛ كسي نمي‌تواند ايرانيان را به يك شرايط از پيش تعيين شده‌اي محدود كند.»

وي در پاسخ به اين سوال كه در حال حاضر شما اعلام مي‌كنيد بحث مذاكرات بر سر عدم انحراف ايران از غني سازي اورانيوم است، اما در قبل بر گسترش همه جانبه همكاري‌هاي هسته‌يي با اروپا تاكيد مي‌شد؛ بنابراين آيا تغيير استراتژي در بحث اتمي ايران صورت گرفته است؟ گفت:« در اينكه ايران تلاش دارد همكاري‌هايش با اروپا گسترش يابد ترديدي نيست؛ اما بحث من در رابطه با موضوع هسته‌يي اين است كه محل مذاكره غني سازي است و در اينجاست كه معتقدم وارد كردن مسايل ديگر مثل مسايل اقتصادي و امنيتي مطرح نيست بلكه اينها در اين بخش موضوعي حاشيه‌اي هستند.»

وي در پاسخ به اينكه اگر نتيجه مذاكرات اوليه مورد نظر و توافق نباشد چه تصميمي اتخاذ مي‌شود گفت:« مذاكرات اوليه درباره موضوع و روش انجام مذاكرات است؛ لذا تنظيم كردن مدل مذاكره هدف گفتگوهاي آينده است.»

اين دومين كنفرانس خبري بود كه دكتر علي لاريجاني، دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان پس از تصدي اين سمت برگزار ‌كرد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha