• سه‌شنبه / ۲۲ دی ۱۳۸۸ / ۱۱:۰۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد مطلب: 8810-11123
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

*ادامه‌ي محكوميت جهاني ساخت ديوار فولادي مصر در مرز غزه* سفير فلسطين در قاهره: ساخت ديوار موضوعي مصري است!

*ادامه‌ي محكوميت جهاني ساخت ديوار فولادي مصر در مرز غزه*
سفير فلسطين در قاهره:
ساخت ديوار موضوعي مصري است!

دهها تن از طرفداران احزاب مخالف مصر با برپايي تظاهراتي مقابل كانون وكلاي مصر، ساخت ديوار فولادي را در مرزهاي اين كشور با غزه محكوم كردند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، تظاهر كنندگان كه از طرفداران احزاب مخالف مصر بودند، با در دست داشتن عكس جمال عبدالناصر رييس جمهور سابق مصر و پلاكاردهايي كه روي آنها مطالبي در خصوص توقف ساخت ديوار فولادي نوشته شده بود و آمريكا و رژيم صهيونيستي را به دست داشتن در اين اقدام دولت مصر متهم كرده بود، مخالفت خود را با اين اقدام مقامات مصري اعلام كردند.

تظاهركنندگان تاكيد كردند، ساخت ديوار فولادي به اثبات اشغالگري‌هاي رژيم صهيونيستي در اراضي فلسطيني و ممانعت از ياري رساندن به مردم غزه كمك مي‌كند.

تظاهركنندگان مصري از كشورهاي عربي خواستند تا با ساكنان نوار غزه براي پايان دادن به اشغالگري‌هاي رژيم صهيونيستي همكاري كنند.

به نوشته روزنامه اردني الراي، از سوي ديگر بركات الفرا، سفير فلسطين در قاهره و نماينده فلسطين در اتحاديه عرب نيز تاكيد كرد: ساخت ديوار فولادي در مرزهاي مصر، بر مساله فلسطين تاثير منفي نمي‌گذارد.

وي گفت: اين ديوار يك موضوع مصري است و حق حاكميت مصر براي حمايت از امنيت در مرزهايش محسوب مي‌شود.

وي طي اظهاراتي در جمع خبرنگاران، هر گونه ارتباط بين ساخت اين ديوار و موضوع گذرگاه رفح را رد كرد و افزود: اين گذرگاه در صورت تحقق آشتي ملي فلسطين و بازگشت نيروهاي امنيتي تشكيلات خودگردان به اين منطقه، بازگشايي خواهد شد.

اين در حالي است كه سازمان حقوق بشر عربي در انگليس نيز در گزارشي تدابير امنيتي مصر را در مرزهايش با نوار غزه محكوم كرد.

در اين گزارش تاكيد شده كه نيروهاي امنيتي مصر به دور از چشم جامعه جهاني، در تونل‌هاي زيرزميني مصر و غزه اقدام به قتل عمد مي‌نمايند.

گزارش مذكور به ثبت 54 مورد فوت به دليل استنشاق گازي كه نيروهاي مصري در داخل اين تونل‌ها منتشر كردند، اشاره كرده است.

گزارش سازمان حقوق بشر عربي هم چنين به منفجر كردن اين تونل‌ها جهت از بين بردن آنها اشاره كرده كه به ريختن تونل‌ها بر سر كارگراني منجر شد كه در داخل تونل مشغول كار بودند.

در اين گزارش آمده است: آنچه كه دولت مصر به اسم حاكميت و امنيت ملي انجام مي‌دهد، مخالف قوانين بين‌المللي است و تحت نظارت كامل آمريكا و اسراييل صورت مي‌گيرد.

اين گزارش تاكيد كرده كه دولت مصر سازمان‌هاي امنيتي خود را به ابزارهاي كشنده براي اجراي توافقنامه‌هاي امنيتي تبديل كرده كه طي آن قوانين بين‌المللي ناديده گرفته مي‌شود.

پايگاه المحيط نيز گزارش داد: گروه اسلامي پاكستان، تظاهراتي را در اعتراض به ديوار فولادي در مرزهاي مصر ونوار غزه در شهر لاهور برگزار كرد.

تظاهر كنندگان از مصر خواستند تا فورا ساخت ديوار را متوقف كند. همچنين تظاهر كنندگان از مسوولان جهان اسلام خواستند در زمينه پايان تحريم نوار غزه بر رژيم صهيونيستي فشار وارد كنند.

اين تظاهر كنندگان در همين حال از معيارهاي دوگانه غرب كه به رژيم صهيونيستي در گرسنه نگه داشتن ملت فلسطين كمك مي‌كند، انتقاد كردند.

علماي‌ برجسته پاكستان نيز با محكوم كردن اقدام قاهره در ساخت ديوار فولادي‌ در مرز ميان نوار غزه و مصر، به همتايان خود در جهان اسلام پيوستند و تاكيد كردند كه ساخت اين ديوار موجب تنگ‌تر شدن حلقه محاصره نوار غزه و جان باختن ساكنان اين منطقه مي‌شود.

به گزارش مركز اطلاع‌رساني‌ فلسطين، تعدادي‌ از علماي‌ پاكستان از مكاتب فقهي‌ مختلف‌ ضمن انتقاد شديد از قاهره به خاطر ساخت ديوار فولادي،‌ اعلام كردند كه مصر به آلت دست آمريكا و اسرائيل مبدل گشته است.

اين علما تمامي‌ امت اسلام را به واكنشي‌ متناسب با ساخت اين ديوار تشويق كردند و خواستار حمايت فوري‌ از ساكنان مظلوم نوار غزه از دريچه برادري‌ و مباني‌ اسلامي‌ شدند.

قرار است تعدادي‌ از گروه‌هاي‌ ديني‌ و علماي‌ پاكستان طي‌ چند روز آينده در واكنش به ساخت ديوار فولادي‌ دست به اقدامات اعتراض آميز بزنند و اين اقدام در حالي‌ صورت مي‌گيرد كه چندين نهاد‌ علمي‌ و اسلامي‌ عمده پاكستان نظير "الجامعه الاشرفيه" شهر لاهور عملا سلسله نشست‌هايي‌ را به منظور محكوم كردن اقدام قاهره برپا كرده‌اند و ساخت ديوار فولادي‌ را مغاير با آموزه‌هاي‌ دين مبين اسلام خوانده و خواستار توقف ساخت آن شده‌اند.

قاهره عملا مرحله نخست ساخت اين ديوار را به پايان رسانده است كه طول آن به 10 كيلومتر مي‌رسد و عمق آن بين 50 تا 60 سانتي‌ متر است و هدف از ساخت اين ديوار مسدود كردن تونل‌هايي‌ است كه اسرائيل، فلسطينيان را به استفاده از آنها در زمينه قاچاق اسلحه و مواد غذايي‌ به نوار غزه متهم مي‌كند، حال آنكه قاهره تمامي‌ گذرگاههاي‌ مرزي‌ با نوار غزه محاصره شده را بنا به درخواست تل آويو بسته است.

مرز ميان نوار غزه و مصر تنها راه ارتباطي ساكنان نوار غزه با جهان خارج از زمان ساخت ديوار حايل در مرزهاي نوار غزه با اراضي‌ اشغالي‌ به شمار مي‌رود؛ مسئله‌اي‌ كه نوار غزه را به يك بازداشتگاه مبدل كرده است.

از سوي‌ ديگر، ‌مفتي‌ منيب الرحمن، از علماي‌ برجسته پاكستان و رئيس كميته "رويت هلال" گفت كه اين اقدام مصر، رژيم صهيونيستي‌ را به تشديد نسل كشي‌ در فلسطين تشويق مي‌كند و احتمال دارد به نابودي‌ فلسطينيان در سرزمينشان بينجامد و زمينه ساز سيطره كامل اسرائيل بر خاك فلسطين گردد.

وي‌ ‌تصريح كرد كه پيامدهاي‌ ساخت ديوار فولادي‌ شايد بدتر از پيامدهاي‌ ديوار حايل و ديوار برلين باشد و امكان دارد كه بافت جغرافيايي‌ جهان را در مقياسي‌ وسيع دگرگون سازد.

اين چهره ديني‌ پاكستان يادآور شد كه ساخت ديوار فولادي با اصول و موازين برادري اسلامي‌ و حمايت از مظلومان تضاد آشكار دارد.

وي‌ از اقدام قاهره در توجيه ساخت اين ديوار با مستمسك قرار دادن امنيت ملي‌ و ساخت زنداني‌ براي‌ يك ميليون و پانصد هزار فلسطيني مسلمان ابراز تعجب كرد.

اين مفتي‌ كه رياست اتحاديه مدارس ديني‌ پاكستان را بر عهده دارد، گفت كه مصر از زمان امضاي‌ توافقنامه "كمپ ديويد" همچنان در گردونه سياست‌هاي‌ آمريكا حركت و برنامه‌ها و طرح‌هاي واشنگتن را در منطقه پياده مي‌كند.

منيب عبدالرحمن گفت كه ساكنان محاصره شده نوار غزه با قاچاق مقادير ناچيز‌ مواد غذايي و شير و دارو از طريق نوار مرزي‌ به مصر هيچ تهديدي‌ عليه امنيت مصر به شمار نمي‌روند، زيرا آنان از اين طريق مي‌كوشند تا كمبودهايي‌ غذايي‌ و دارويي‌ خود را جبران كنند.

از سوي‌ ديگر، حافظ فضل الرحيم رئيس "الجامعه الاشرفيه" شهر لاهور، در مصاحبه با مركز اطلاع‌رساني‌ فلسطين تاكيد كرد: اقدام مصر در ساخت ديواري شبيه ديوار حايل، دل امت اسلام را خون كرد و ما در پاكستان از اين مسئله عميقا احساس تالم خاطر مي‌كنيم و واژه‌هاي‌ مناسبي‌ براي‌ محكوم كردن دولت حسني‌ مبارك نداريم.

وي‌ خاطر نشان ساخت: قاهره فقط به برادران مسلمان خود پشت نكرد، بلكه با چشم پوشي‌ از نخستين قبله گاه مسلمانان در مقابل دشمنان اسلام‌ به جاي‌ اعلام جهاد در جهت آزاد سازي‌ مسجد الاقصي، به خداوند سبحان نيز خيانت كرد.

از سوي‌ ديگر، مولانا عبدالمالك از علماي‌ برجسته پاكستان و رئيس اتحاديه علما، ساخت ديوار فولادي‌ در مرز ميان نوار غزه و مصر را اقدامي‌ ضد اسلامي و ضد بشريت خواند و گفت كه ساخت اين ديوار با تمامي‌ حقوق تعريف شده در آموزه‌هاي‌ اسلام تضاد دارد و به مثابه نقض حقوق بشر است.

وي‌ ياد‌آور شد: اين اقدام مصر كه زمينه ساز قتل عام دسته جمعي‌ مسلمانان توسط دشمنان اسلام مي‌شود، محكوم است و بايد امت اسلام عليه اين ديوار قيام كنند.

اين چهره ديني‌ پاكستان اقدام مصر در ساخت ديوار فولادي‌ و اقدام پاكستان در تغيير سياست‌هاي‌ خود در قبال افغانستان و حمايت از نيروهاي‌ آمريكا در جهت بر اندازي‌ حكومت طالبان در افغانستان پس از حوادث 11 سپتامر را يكسان خواند و گفت: اقدام حسني‌ مبارك با حمايت لجستيكي‌ ژنرال پرويز مشرف از نيروهاي‌ متجاوز آمريكا به افغانستان، شباهت دارد و در پرتو حمايت‌هاي‌ مشرف بيش از يك ميليون مسلمان به خاك و خون كشيده شدند.

عبدالمالك‌ ضمن انتقاد از فتواي‌ الازهر كه ساخت اين ديوار را با بهانه‌هايي‌ چون حفاظت از امنيت ملي‌ توجيه مي‌كند، گفت: هر فتوايي‌ كه با نص صريح قرآن و سنت نبوي‌ و اصول برادري‌ اسلامي‌ و حقوق بشر تضاد داشته باشد، باطل و در نزد علماي‌ مسلمان فاقد ارزش و اعتبار است.

از سوي‌ ديگر، علامه عبدالجليل نقوي‌ از مراجع شيعه گفت: بستر سازي‌ قاهره براي‌ كشتار ميليون‌ها فلسطيني‌ لكه ننگي‌ براي‌ همه امت به شمار مي‌رود.

وي‌ كه رياست بزرگ ترين حزب سياسي‌ شيعه پاكستان را برعهده دارد، در مصاحبه با مركز اطلاع رساني‌ فلسطين، يادآور شد كه مصر در زمينه كشتار فلسطينيان همواره شريك اسرائيل و آمريكا بوده است.

وي‌ اقدام مصر را در ساخت ديواري‌ شبيه ديوار حايل يك اسلام ستيزي‌ محض خواند.

علامه يوسف قرضاوي، رئيس اتحاديه جهاني‌ علماي‌ مسلمان نيز پيشتر اقدام قاهره را در ساخت ديوار فولادي‌ در مرز ميان نوار غزه و مصر به مثابه "قتل بالترك" ساكنان نوار غزه دانسته بود.

علامه دكتر يوسف قرضاوي گفت كه قتل بالترك يعني‌ اينكه يك نفر را در خانه‌اي‌ حبس كني‌ و او را به مدت چند روز تنها بگذاري‌، سپس برگردي‌ و ببيني‌ كه اين فرد به خاطر محروميتش از نيازهاي‌ ضروري فوت كرده است.

انتهاي پيام