پيروزي كانديداي اخوانالمسلمين در دور دوم انتخابات رياستجمهوري مصر شادي هواداران وی در داخل و خارج از اين كشور را در پي داشت.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، پس از اعلام رسمي نتايج انتخابات مصر از سوي كميته عالي انتخابات رياستجمهوري مصر، موجي از شادي سراسر اين كشور را فرا گرفت.
مردم مصر علاوه بر حضور در ميدان التحرير قاهره، در ميادين ساير استانهاي اين كشور نيز تجمعهاي مشابهي برگزار كرده و به دنبال پيروزي محمد مرسي، كانديداي اخوانالمسلمين در دور دوم انتخابات رياستجمهوري به شادماني پرداختند.
با پيروزي محمد المرسي در انتخابات رياستجمهوري مصر، وزارت امور خارجه كشورمان با انتشار بيانيهاي پيروزي وي و برگزاري اين انتخابات را به رهبر منتخب اين كشور تبريك گفت.
به گزارش ايسنا، در اين بيانيه آمده است: ملت تاريخساز مصر با حضور مسئولانه خود در انتخابات سرنوشتساز بار ديگر عزم خود را براي تحقق آرمانهاي والاي عدالتخواهانه انقلاب بزرگ مصر با نمايش شكوهمند مردمسالاري به اثبات رساندند.
وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران در اين بيانيه اعلام كرد كه تهران به سعادت و پيشرفت و موفقيتهاي روزافزون مردم مصر در سايه تداوم و حضور پرشور در صحنههاي سياسي و اجتماعي اميد واثق دارد.
در عين حال، خبرگزاري شينهوا گزارش داد كه كاخ سفيد ضمن تبريك پيروزي مرسي در انتخابات رياستجمهوري مصر، از وي خواست تا براي ارتقاي اتحاد ملي در اين كشور گام بردارد.
جي كارني، سخنگوي كاخ سفيد انتخابات مصر را نقطه عطفي در حركت اين كشور به سوي دموكراسي خواند و گفت: ما چشمانتظار همكاري با مرسي و دولت وي بر پايه احترام متقابل هستيم تا از اين طريق منافع مشترك ميان قاهره و واشنگتن گسترش يابد.

كارني در بيانيهاي خاطرنشان كرد: بر اين عقيده هستيم كه در اين مقطع تاريخي، بسيار مهم است كه مرسي در تشكيل دولت جديد با تمامي احزاب رايزني كند تا از اين طريق اتحاد ملي افزايش يابد.
سخنگوي كاخ سفيد ضمن اميدواري براي تشكيل هر چه سريعتر دولتي دموكراتيك در مصر تصريح كرد: معتقديم لازم است دولت مصر همچنان نقش خود را به عنوان قطبي در برقراري صلح، ثبات و امنيت در منطقه ايفا كند.
در همين حال، حماس با صدور بیانیهای ابراز اميدواری كرد كه مرسی در مسير پيشبرد و ترقی مصر و تحقق آرمانهای ملت مصر در زمينه نهضت و آزادی و عدالت و توسعه و شكوفايی موفق باشد و بتواند جايگاه پيشگامانه مصر را به منظور حمايت از مسائل امت عربی و اسلامی و در راس آن مساله فلسطين بازيابد.
خالد مشعل، رئيس دفتر سياسی جنبش حماس و اسماعيل هنيه، نخستوزير دولت مردمی فلسطين در تماسی تلفنی با محمد مرسی پیروزی وی را در انتخابات رياستجمهوری مصر تبريك گفتند.
به گزارش مركز اطلاع رسانی فلسطين به نقل از منابع آگاه در جنبش حماس، مشعل طی تماس تلفنی با رئيسجمهوري منتخب ملت مصر، پيروزی وی در انتخابات، اعتماد ملت مصر به وی و اين جشن دموكراتيك را تبريك گفت و ابراز اميدواری كرد كه مرسي بتواند امنيت و آسايش و پيشرفت و شكوفايی را برای ملت مصر به ارمغان بياورد و خدمات ارزندهای را به ملت مصر و امت عربی و اسلامی ارائه دهد.
همچنين اسماعيل هنيه طی تماسی تلفنی، انتخاب مرسی به عنوان رئيسجمهوري مصر را به وی تبريك گفت.
محمود الزهار، از رهبران ارشد جنبش مقاومت اسلامي فلسطين، پيروزي محمد مرسي را لحظه تاريخي و پيروزي بزرگ توصيف كرد و گفت اين لحظه شكست طرح عاديسازي با رژيم صهيونيستي و همكاري امنيتي با اسرائيل است.
همزمان با اعلام رسمي نتايج انتخابات رياستجمهوري مصر و پيروزي محمد مرسي در اين انتخابات، فلسطينيها در نوار غزه به جشن و شادي پرداختند.
همچنين صائب عریقات، از مقامهاي ارشد تشکیلات خودگردان فلسطین از پیروزی محمد مرسی در انتخابات ریاستجمهوری مصر استقبال کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبری العالم، در پی اعلام پیروزی محمد مرسی به عنوان رئیسجمهوري منتخب مصر، دفتر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد كه تلآویو انتظار دارد همکاری با دولت مصر براساس معاهده صلح ادامه داشته باشد.
پیش از این موشه یعالون، معاون نخستوزیر اسرائیل، از کابینه خواسته بود در صورت پیروزی محمد مرسی در روابط با مصر تجدید نظر کند.
رژیم صهیونیستی در اولین واکنش، پیروزی مرسی را صفحه سیاهی برای اسرائیل توصیف کرده بود.
از سوي ديگر، خبرنگار «یدیعوت آحارانوت» زمان اعلام پيروزي محمد مرسي در انتخابات رياستجمهوري مصر را آخرين لحظات قبل از تبديل شدن مصر به جمهورياسلامي توصيف كرد.
روزنامه هاآرتص نيز در گزارشی نوشت، رئیسجمهوري مصر از جنبش مقاومت اسلامی فلسطین علیه اسرائیل حمایت خواهد کرد.
در همين حال، ستاد انتخابات محمد مرسي از ادامه تحصن مردم در ميدان التحرير تا زمان لغو تصميمهاي شوراي نظامي خبر داد و اعلام كرد: پيروزي محمد مرسي در انتخابات گامي در جهت كامل كردن مسير انقلاب به شمار ميرود.
انتهاي پيام
نظرات