یکشنبه ۸ آذر ۱۳۹۴ | ۱۶:۳۴
هشداری که غرب باید بازخوانی‌ کند

نامه رهبری به جوانان اروپا و آمریکای شمالی؛

هشداری که غرب باید بازخوانی‌ کند

نزدیک 10ماه است که از انتشار نامه مقام معظم رهبری خطاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی پس از حوادث تروریستی فرانسه می‌گذرد. نامه‌ای که در آن زمان برای مقابله با اسلام‌هراسی و سیاه‌نمایی علیه اسلام به صورت صریح و صمیمانه خطاب به جوانان غربی نوشته شد.

نزدیک 10ماه است که از انتشار نامه مقام معظم رهبری خطاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی پس از حوادث تروریستی فرانسه می‌گذرد. نامه‌ای که در آن زمان برای مقابله با اسلام‌هراسی و سیاه‌نمایی علیه اسلام به صورت صریح و صمیمانه خطاب به جوانان غربی نوشته شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا)، دی ماه پارسال بود که سلسله حوادث تروریستی در فرانسه اتفاق افتاد و حمله به مجله شارلی ابدو که تصاویر موهنی از پیامبر اسلام (ص) منتشر کرده بود رسانه‌ها و افکار عمومی جهان را تحت تاثیر قرار داد و موجی از تفکرات ضد اسلامی را در اروپا و آمریکا ایجاد کرد. پس از دو هفته از این اتفاق رهبر معظم انقلاب در تاریخ یک بهمن 93 نامه‌ای خطاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی نوشتند که در تاریخ دو بهمن منتشر شد.

در بخش‌هایی از این نامه آمده بود سخن درباره اسلام و تصویر و چهره‌ای است که از اسلام به شما ارائه می‌شود و تلاش شده تا این دین بزرگ در جایگاه دشمنی ترسناک نشانده شود.

مقام معظم رهبری در این نامه از جوانان اروپایی و آمریکایی درخواست‌هایی را مطرح کردند: خواست من این است درباره انگیزه های این سیاه نمایی گسترده علیه اسلام پرسش و کاوش کنید. درواکنش به پیش داوری ها و تبلیغات منفی سعی کنید شناخت مستقیم و بی واسطه از اسلام به دست بیاورید.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین در این نامه نوشته بودند: اجازه ندهید ریاکارانه تروریست های تحت استخدام خود را به عنوان نمایندگان اسلام به شما معرفی کنند. آیا تا کنون به جز رسانه ها پیام اسلام را از منبعی دیگری دریافت کرده اید؟ اجازه ندهید شما را در مرزهای ساختگی و ذهنی محصور کند.

انتشار این نامه و سوال‌ها و خواسته‌هایی که رهبر معظم انقلاب مطرح کرده بودند بلافاصله در رسانه های بین‌المللی و شبکه های اجتماعی بازتاب گسترده ای پیدا کرد. خبرگزاری های آسوشیتدپرس ، یونایتدپرس و نشریاتی همچون تایمز ، نیویورک تایمز و حتی نشریات صهیونیستی مثل هاآرتص و اورشلیم پست فردای انتشار نامه به باز نشرآن پرداختند. ضمن اینکه در شبکه‌های اجتماعی هشتکی با عنوان #LETTER4U ساخته شد که به بازنشر این نامه و نظرات، تحلیل ها و اخبار مرتبط با آن می پرداخت. طبق آماری که مدیر اتاق خبر پرس‌تی وی در همان ایام در یکی از برنامه های تلویزیونی اعلام کرد هشتاد سایت بین‌المللی این خبر را کار کرده بودند و در آمریکای شمالی بیشترین مخاطب را داشته است. خبر انتشار این نامه بیش از 16 میلیون بار در شبکه اجتماعی توییتر ،‌توییت شده بود و جز 22 هشتک مهم آن زمان به حساب می آمد.

سایت رهبر معظم انقلاب نیز از مخاطبان درخواست کرد که باتولید پوستر ، ویدئو، ترجمه و نرم‌افزار موبایل و انتشار این نامه و اخبار مرتبط با آن در شبکه های مجازی به رساندن پیام این نامه کمک کنند که این اتفاق نیز افتاد و پیام نامه نه تنها به مخاطبان آن که جوانان اروپا و آمریکای شمالی بود رسید بلکه حتی در روسیه و کشورهای شرق آسیا نیز انعکاس یافت.

به دنبال انتشار این نامه بسیاری از شخصیت‌های سیاسی داخلی و خارجی به آن واکنش نشان دادند و خواستار پیگیری و انعکاس آن در فضای بین‌المللی شد. مجله فارن پالسی لفظ غیر منتظره را برای این نامه به کار برد و بسیاری از رسانه های غربی ابتدا بدون آنکه تحلیلی از آن ارائه دهند به انتشار محتوای نامه پرداختند و پس از آن تحلیلگران بین‌المللی و فعالین صلح این نامه را تحلیل کردند.

مرضیه افخم سخنگوی وقت وزارت امور خ