شنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ | ۱۷:۱۴

اسلو فرصتی برای تبادل آراء میانجیگران صلح

اجلاس اسلو، میانجی گران ارشد جنگ، تصمیم گیران رده بالا و بازیگران اصلی روند صلح را در مجموعه نشست‌های غیر رسمی و محرمانه گرد هم می‌آورد تا تجربیات خود را به اشتراک بگذارند، چالش‌ها را شناسیی کنند و بر فعالیت‌های میانجی‌گری اثر بگذارند.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی مرکز گفت‌وگوی بشر دوستانه، اجلاس اسلو به میزبانی مشترک وزارت امور خارجه نروژ و مرکز گفت‌وگوی بشر دوستانه یک همایش سالانه جهانی در اسلو پایتخت نروژ محسوب می‌شود که با انجام نشست‌های منطقه‌ای در آفریقا و آسیا کامل می‌شود. شرکت در این اجلاس فقط با دعوت صورت می‌گیرد و همه گفت و گوها تحت قانون چتم هاوس انجام می‌شود.

مجموعه اجلاس‌های اسلو از سال 2003 به اجرا درآمد تا میانجیگران و بازیگران روند صلح را در محیطی که بهآنها اجازه می‌دهد موضوعات و چالش‌های مربوطه رامورد توجه قرار دهند، گرد هم آورد از انجایی که میانجی گیری بی طرفانه اغلب در فضایی به شدت رقابتی و به لحاظ سیاسی حساس برگزار می‌شود، میانجی گران به ندرت این فرصت را دارند تا تجربیات خود را ارائه دهند ، درس‌های آموخته شده را مقایسه کنند و  فهم مشترک فعالیت‌های مناسب را گسترش دهند. روندهای کنونی صلح به کشورهای بی‌طرف وابسته است و چندین مساله حساس مانند امنیت، تقسیم ثروت ایجاد دولت،مذهب و سیاست را در بر می‌گیرد. این شرایط همکاری و هماهنگی دقیق را می‌طلبد تا اطمینان حاصل شود که مداخلات متمرکز ، منسجم و بر مبنای تقویت بازیگران مختلفایجاد می‌شود.

در واکنش به این چالش‌ها اجلاس اسلو فرصت‌های خوبی را برای کسانی که فعالانه در میانجی‌گری مناقشات درگیر هستند فراهم می‌کند تا به تبادل تجربیات و طرح ریزی برنامه‌های آتی بپردازند.

اجلاس اسلو از یک اجتماع محدود تنی چند از میانجیگران به آنچه که امروز به عنوان اجتماع اصلی میانجی‌گران جنگ، تصمیم سازان ردهبالا، تحلیل گران و کارشناسان شناخته می‌شود، تغییر شکل داده است. همه گفت و گوها محرمانه هستند وتحت قانون چتم هاوس برگزار یم‌شود.

در اجلاس‌های پیشین کوفی عنان دبیر کل پیشین سازمان ملل، آنگ سان سو کی دبیر کل اتحادیه ملی برای دموکراسی میانمار، جیمی کارتر رئیس جمهور پیشین آمریکا و موسس مرکز کارتر، مارتی آتیساری رئیس جمهور پیشین فنلاند و مدیر و رئیس شورای طرح مدیریت بحران محمد خاتمی رئیس جمهور پیشین جمهوری اسلامی ایران، دکتر سلیم احمد سلیم دبیر کل پیشین سازمان اتحاد آفریقا وف رستاده ویژه اتحادیه آفریقا شرکت داشته‌اند. همچنین اجلاس اسلو میزبان چند تن از نامداران و جایزه صلح نوبل بوده است.

در اجلاس سال گذشته که از 16 تا 17 ژوئن در نروژ برگزار شد حدود 100 تن از میانجی‌گران مطرح در اسلو گرد هم آمدند. برخی از افرادی که در این اجلاس شرکت کردند شامل خوان مانویل سانترس رئیس جمهور کلمبیا، دکتر معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور ایران، ناصر جوده وزیر خارجه و معاون نخست وزیر اردن، رتنو مرسودی وزیر امور خارجه اندونزی و چند تن دیگر می‌شدند.

قرار است در اجلاس اسلو 2016 که در هفته جاری برگزار خواهد شد جان کری وزیر خارجه آمریکا،محمد ظریف وزیر خارجه ایران و فدریکا موگرینی رئیس سیاسی خارجی اتحادیه اروپا درباره‌ی توافق هسته‌ای ایران و دیگر مسائل گفت‌وگو کنند.

انتهای پیام

# سیاسی

آخرین اخبار سیاسی