سه‌شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۵ | ۰۸:۵۱
منبع: نمایندگی خوزستان
خطر انتقال رشته روانشناسی بالینی به وزارت بهداشت

مدیرگروه روانشناسی بالینی دانشگاه شهیدچمران هشدار داد

خطر انتقال رشته روانشناسی بالینی به وزارت بهداشت

مدیرگروه روانشناسی بالینی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: روانشناسی بالینی باید در وزارت علوم به فعالیت خود ادامه دهد زیرا با انتقال این رشته به وزارت بهداشت این خطر وجود دارد که دانشجویان به‌جای دیدگاه اجتماعی و فرهنگی نسبت به بیماری‌ها و اختلالات روانشناسی یک نگاه زیستی و دارویی پیدا کنند.

دکتر معصومه بساک‌نژاد در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در دانشگاه شهید چمران اهواز از سال 62 دانشجویان رشته روانشناسی بالینی مشغول به تحصیل هستند؛ ریشه اصلی روانشناسی فلسفه است و از گذشته به عنوان یکی از رشته‌های گروه علوم انسانی و زیر نظر وزارت علوم فعالیت کرده است.

وی افزود: رشته روانشناسی ابتدا با فلسفه آغاز می‌شود؛ سپس دانشجویان وارد حیطه علوم رفتاری و پس از آن در رشته‌های تخصصی افراد دوره‌های کارورزی یا بالینی را در مراکز درمانی و بیمارستان‌های روانپزشکی می‌گذرانند. در دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری بیشتر دروس تخصصی رشته روانشناسی بالینی، در حیطه روان‌درمانی است که ریشه‌های تخصصی روان‌درمانی نیز علوم مربوط به روانشناسی شخصیت و مکاتب روانشناسی است.

این عضو هیأت‌علمی گروه روانشناسی بالینی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه در تمام دنیا روانشناسی بالینی زیرمجموعه علوم رفتاری و علوم انسانی است، گفت: این رشته اغلب در دانشکده‌های علوم اجتماعی یا دانشکده‌های علوم تدریس می‌شود. در برخی نقاط ایران رشته روانشناسی را به‌عنوان یک رشته تخصصی زیرمجموعه رشته‌های توانبخشی قرار داده‌اند؛ اما مدرسان این رشته، خود زیر نظر وزارت علوم تحصیل کرده‌اند.

بساک‌نژاد تصریح کرد: این رشته می‌تواند به‌عنوان یک رشته بین‌رشته‌ای زیر نظر وزارت علوم باقی بماند و برای فعالیت‌های کارورزی از همکاری‌های مراکز درمانی استفاده کند تا نگرانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص دانش بالینی فارغ‌التحصیلان این رشته برطرف شود، چراکه تصور می‌کنند اگر این رشته به وزارت بهداشت منتقل نشود، ممکن است دانشجویان آگاهی لازم از نظر اطلاعات روانپزشکی و بیماری را نداشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: در دانشگاه شهید چمران اهواز هم دانشجوی کارشناسی و هم کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی وجود دارد که تاکنون برای پنج واحد درسی این دانشجویان از مدرسان وزارت بهداشت دعوت می‌شد و تاکنون نیز مشکلی برای آموزش این دانشجویان وجود نداشته است. بیشتر دروس تخصصی این دانشجویان توسط روانشناسانی که زیر نظر وزارت علوم تحصیل کرده‌اند، تدریس می‌شود.

مدیرگروه روانشناسی بالینی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه انت