جمعه ۱۵ بهمن ۱۳۹۵ | ۱۳:۵۳
کارگردان «لاله» در برج میلاد چه می‌کند؟/ «فیلمم به گروگان گرفته شده است»

کارگردان «لاله» در برج میلاد چه می‌کند؟/ «فیلمم به گروگان گرفته شده است»

اسدالله نیک‌نژاد گفت: این خیلی بی‌انصافی است  که تمام زندگی من با پروژه «لاله» گروگان گرفته شده و چهار سال است که تکلیف این فیلم را روشن نمی‌کنند.

به گزارش ایسنا،  کارگردان فیلم «لاله» که فیلمش از همان اولین روزهای آغاز به کار مدیرت جدید در سازمان سینمایی و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به خبری جنجالی و حاشیه ساز تبدیل شد این روزها به ایران آمده و با حضور در برج میلاد به تماشای فیلم‌های  سی‌وپنجمین جشنواره فیلم فجر می‌نشیند.

او در گفتگویی با ایسنا، درباره‌ی آخرین وضعیت فیلم سینمایی «لاله» بیان کرد: هنوز اتفاقی نیفتاده است و مدیران زیر مجموعه سازمان سینمایی همچنان موضوع را  دست به دست می‌کنند و در واقع استراتژی کشتن زمان و فراموش کردن موضوع در حال اتفاق افتادن است.

او افزود: اما من این کار را فراموش نکرده‌ام و به طور مداوم در حال تماس و پیگیری آن هستم اما در نهایت غیر مسئولی  این پروژه مدام به عقب انداخته می‌شود. متاسفانه هیچ نهاد جدی در مملکت با اینها برخورد نمی‌کند تا تکلیف پول و این همه زحمت در پروژه لاله که به هیچ دلیلی غیر قانونی و غیرحرفهای متوقف شده مشخص شود.

نیک نژاد با  ابراز تاسف از این که نهادی ناظر بر سازمان سینمایی وجود ندارد تا از مسئولان آن توضیح بخواهد دربارهی مالکیت فیلم «لاله» و اینکه‌ آیا تکلیف آن مشخص شده است گفت: تکلیف مالکیت فیلم از همان ابتدا و در واقع از دولت قبل مشخص بود.

وی در پاسخ به اینکه آیا حکمیت را که برای این پروژه با مسئولیت علیرضا رضاداد اتفاق افتاد پذیرفته است و نتیجه آن چه شده است بیان کرد: حکمیت را پذیرفتم و قرار بود انجام هم بشود. من گفتم اگر می‌خواهند، حکمیت را انجام دهند و من هم از حقوق خود می‌گذرم در کنار آن سازمان سینمایی باید تعهد کند کار را به سرانجام برساند.  اما بعد گفتند شما بروید این موضوع را محضری کنید و من هم در محضر نوشتم که تمام حقوق خودم را رایگان به سازمان سینمایی می‌دهم تا فقط آن هابگویند که کار را  از چه زمانی از سر می‌گیرند.

وی ادامه داد: بعد از این اتفاق باز هم گفتند نباید قید و شرط بگذاری و من گفتم چه قید و شرطی؟  من فقط نوشته‌ام اگر شما از فردا صبح فیلم را راه می‌اندازید تمام سهم و  حقوق من مال شما خواهد بود. اما به نظر می‌رسد  می‌خواستند غیر حرفه‌ای رفتار کنند در حالی که اسناد در اختیار سازمان سینمایی است  و فکر می‌کنم مسئله این فیلم کلا شخصی و سیاسی شده است. ما در کشوری هستیم که احساس می‌کنیم یک سیستم دمکراتیک و قانون در آن حاکمیت دارد اما در بخش‌های فرهنگی این قانون اجرا نمی‌شود.

نیک نژاد همچنین ادامه داد: درباره این پروژه حق با هر کسی باشد باید تکلیف روشن شود، الان چهار سال است که این پروژه را خوابانده‌اند و من به عنوان فیلم‌ساز هنوز راش‌های خود را ندیده‌ام. چقدر بی‌انصافی است که زندگی من را این طور به گروگان گرفته‌اند. چون به لحاظ روحی و مالی به من خسارت زده شده و هیچکس به این موضوع فکر نمی‌کند.

او در پایان گفت: متاسفم افرادی که یک صندلی موقت در اختیار دارند اینقدر بر سر این پروژه نامهربانی می‌کنند. در حالی که من هر بار در این سالها خواسم سراغ کاری بروم  جسم  و روحم مشغول فیلم لاله بود به همین دلیل با وجود اینکه در این روزها به ایران آمده‌ام و هر روز تماس می‌گیرم پاسخی نمی‌دهند و اقای ایوبی هم مانند چهار سال قبل مدام برای پیگیری این موضوع  فقط چشم می‌گوید.

مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سال گذشته به