سه‌شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۵ | ۰۹:۲۲
اطلاع مالزی از فعالیت‌ شرکت‌های کره‌شمالی مرتبط با تجارت سلاح

اطلاع مالزی از فعالیت‌ شرکت‌های کره‌شمالی مرتبط با تجارت سلاح

رئیس پلیس مالزی امروز سه‌شنبه اعلام کرد، مقام‌های کشورش از فعالیت دو شرکت مرتبط با کره‌شمالی در عرصه تجارت سلاح در این کشور آسیای جنوب‌شرقی "اطلاع" دارند و نام آنها "حذف" شده است.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری رویترز دوشنبه گزارش داد که سازمان اطلاعات کره‌شمالی یک شرکت تسلیحاتی موسوم به "گلوکام" را در مالزی دارد و دو شرکت دخیل در آن اینترنشنال گلوبال سیستم و اینترنشنال گلدن سرویسز هستند.

خالد ابوبکر، رئیس پلیس مالزی با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که نام این دو شرکت روند "حذف" را طی می‌کند. او گفت: ما همچنین تمام اقدامات لازم را به کار بستیم تا مطابق قوانین بین‌المللی مرتبط با تحریم‌ها عمل کنیم.

طبق گزارش سازمان ملل متحد، گلوکام در نقض تحریم‌های بین‌المللی، تجهیزات رادیویی نظامی می‌فروشد. هیچ شرکتی به نام گلوکام در مالزی وجود ندارد اما وب‌سایت آن در سال ۲۰۰۹ توسط اینترنشنال گلوبال سیستم و اینترنشنال گلدن سرویسز ثبت شده است و آنها به نام گلوکام به عنوان یکی از راه‌های ارتباطی اشاره کردند.

پلیس مالزی این جزئیات را تایید کرده است. به گفته خالد ابوبکر، شرکت اینترنشنال گلوبال سیستم در سال ۲۰۰۵ به عنوان یک شرکت چند رسانه‌ای، الکترونیکی و شرکت بازرگانی عمومی به ثبت رسیده است. همچنین شرکت اینترنشنال گلدن سرویسز در سال ۲۰۱۲ به عنوان یک شرکت فناوری اطلاعات و شرکت محصولات فناوری‌های مخابراتی به ثبت رسیده است.

سازمان ملل متحد در گزارش خود گفته است که درباره امکان بلوکه شدن دارایی‌های دو شرکت و اخراج عوامل کره‌شمالی سوال خواهد کرد. این گزارش هنوز منتشر نشده اما به دست رویترز رسیده است.  

مالزی یکی از معدود کشورهایی است که روابط خوبی با کره‌شمالی دارد اما این مناسبات پس از قتل کیم جونگ-نام، برادر ناتنی رهبر کره‌شمالی در فرودگاه کوآلالامپور در ۱۳ فوریه تیره شد. طبق نتیجه کالبد شکافی، او با عامل اعصاب وی‌ایکس که جزو مواد شیمیایی خطرناک است، مسموم شده است. این ماده از سوی سازمان ملل متحد در لیست تسلیحات کشتار جمعی قرار گرفته است.

انتهای پیام

# جهان

آخرین اخبار جهان