سه‌شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۵ | ۲۰:۳۰
روسیه و چین قطعنامه تحریم سوریه را وتو کردند/ آمریکا: "شرم‌آور" است

روسیه و چین قطعنامه تحریم سوریه را وتو کردند/ آمریکا: "شرم‌آور" است

روسیه و چین قطعنامه تحریم علیه دولت سوریه در شورای امنیت سازمان ملل متحد را وتو کردند. همزمان دولت آمریکا و فرانسه این اقدام را محکوم کردند.

به گزارش ایسنا، پیش‌نویس این قطعنامه خواهان تحریم ۱۱ شهروند و ۱۰ نهاد و موسسه سوری با ادعای دست داشتن در حملات شیمیایی سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ بود.

سرلشکر جمیل حسن، رییس اطلاعات نیروی هوایی سوریه و سرلشکر ساجی جمیل درویش، فرمانده عملیات نیروی هوایی سوریه در بین افرادی هستند که پیش‌نویس قطعنامه خواستار تحریم آنها شده است.

آمریکا ماه گذشته ۱۸ مقام نظامی سوریه را به اتهامات مشابه مشمول تحریم کرد.

اگر این قطعنامه تصویب می‌شد، اموال این افراد که اکثرا مقامات نظامی هستند مسدود شده و حق سفر از آنها گرفته می‌شد.

این قطعنامه همچنین فروش بالگرد و تجهیزات مربوط به آن را به ارتش و دولت سوریه ممنوع می‌کرد.

پیش‌نویس این قطعنامه را آمریکا، انگلیس و فرانسه تهیه و ارائه کردند.

این نخستین اقدام مهم دولت دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا در شورای امنیت بود. با این که تصور بر این است که ترامپ قصد بهبود روابط آمریکا را با روسیه دارد، به نظر می‌رسد دو کشور در مورد سوریه موضع متضادی دارند.

این هفتمین بار است که روسیه از حق وتوی خود برای حمایت از متحدش سوریه استفاده کرده است.

در مقابل نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل این اقدام چین و روسیه را "شرم‌آور " خواند و مدعی شد: روزی که در شورای امنیت برخی کشورها "جنایات" کشور دیگری را توجیه می‌کنند روزی غمناک است.

نماینده فرانسه در سازمان ملل نیز این اقدام را محکوم کرد و گفت پس از وتوی این قطعنامه مسئولیت سنگینی بر دوش روسیه است.

انتهای پیام

# جهان

آخرین اخبار جهان