دوشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ | ۱۳:۳۱
کارشناس دوومیدانی: کیهانی فوق العاده عمل کرد/ رکورد تفتیان ضعیف بود

کارشناس دوومیدانی: کیهانی فوق العاده عمل کرد/ رکورد تفتیان ضعیف بود

کارشناس دوومیدانی گفت: کیهانی تنها دوومیدانی کاری بود که به هدف تعیین شده اش در رقابت های قهرمانی جهان رسید.

بیژن شادمهر در گفت‌وگو با ایسنا در مورد عملکرد نمایندگان ایران در رقابت‌های دوومیدانی قهرمانی جهان، اظهار کرد: درست است که نمایندگان ما در این رقابت‌ها در شرایط نامطلوبی اعزام شدند و شرایط برای نمایندگان ما به گونه‌ای بود که در گرفتن ویزا مشکلاتی پیش آمد، اما نباید بگوییم که نتیجه نمایندگان تماما متاثر از این موضوع است. این مشکلات در خیلی از رشته‌ها و کشورها به وجود می‌آید.

او ادامه داد: طوری که من می دانم تیم ژاپن دیرتر از ایران وارد لندن شده بود اما با همین شرایط عبدالحکیم دونده 100 متر خیلی خوب ظاهر شد و حتی رکورد شخصی خود را بهبود بخشید. دو دونده ژاپنی دیگر هم موفق شدند به نیمه نهایی بروند. هفت ورزشکار آسیایی به نیمه نهایی دوی 100 متر رسیدند، هرچند که نتایج نفرات آخر خیلی خوب نبود.

کارشناس دو و میدانی  درباره تفتیان، گفت: تفتیان همه تلاش خود را کرد اما انتظار می‌رفت که با توجه به ابراز امیدواری که پیش از رقابت‌های جهانی می‌کرد بهتر از این رکورد کسب کند. 10.34 زمان ضعیفی برای تفتیان است. او همیشه زیر 10 ثانیه و 10 صدم ثانیه می‌دوید و در این رقابت‌ها انتظار می‌رفت که نتیجه بهتری بگیرد اما خوب نمی‌توان خیلی هم نتایج را ضعیف عنوان کرد. اینها در ورزش طبیعی است.

وی معتقد است که قبل از رقابت های مهم معیاری برای مقایسه تعیین نمی شود. او در این باره عنوان کرد: هیچ وقت قبل از رقابت‌ها معیاری برای مقایسه انتخاب نمی‌شود. درست  نمی دانیم که چه انتظاری از ورزشکار داریم تا بتوانیم بعد از رقابت‌ها بر اساس آن ملاک، ارزشیابی کنیم. قبل از سفرها همیشه گفته می‌شود برای کسب مدال خواهیم رفت.

شادمهر ادامه داد: اگر قبل از رقابت‌ها برای پرتاب معیاری مشخص بود، اکنون کار راحت تر بود. اگر مشخص می شد که پرتابی اندازه 64.54 یا بهتر برای حدادی بهترین عملکرد است، اکنون می توانستیم بهتر ارزیابی کنیم. اما باید بدانیم که حدادی بعد از سال‌ها تنها یک بار در رقابت‌های آسیایی این رکورد را داشته است و نباید انتظار داشت که تکرارش کند.

وی در مورد عملکرد حدادی خاطرنشان کرد: البته رکوردی که حدادی در رقابت‌های جهانی به ثبت رساند عدد بدی نیست. در بین ورزشکاران آسیایی او بهتر از همه عمل کرد و رتبه پانزدهم نیز عنوان بدی نیست. ارزیابی من هم از احسان خیلی ضعیف نیست. معتقد هستم که حدادی در حد خودش ظاهر شد و تنها نتوانست رکورد آسیایی‌اش را تکرار کند. البته خود حدادی بعد از رقابت‌هایش صحبت‌هایی در مورد مشکلاتش داشت که طبیعی است. وقتی توقعاتی که ورزشکار از خودش دارد برآورده نمی‌شود آوردن این دلایل طبیعی است.

این کارشناس دو ومیدانی عملکرد کیهانی در دوی سه هزار متر با مانع در رقابت های جهانی را قابل قبول دانست و گفت: کیهانی خیلی خوب دوید و رکورد ایران را بعد از سال‌ها شکست. او تنها کسی بود که در این رقابت‌ها به هدفش در رقابت ها رسید. او قبل از رقابت‌ها هدف خود را کسب بهترین رکورد عنوان کرد و توانست به آن نتیجه هم برسد.

او ادامه داد: باید بدانیم که کیهانی نیز مانند حدادی و تفتیان مشکل ویزا و دیر رسیدن را داشت اما توانست شرایط را مدیریت کند و آنقدر با انگیزه در رقابت‌ها حاضر شد که نتیجه قابل قبولی هم کسب کرد. ما سال‌ها بود که بعد از سجادی، رکوردی زیر 8.40 در این ماده نداشتیم. کیهانی کار فوق‌العاده‌ای کرد و برای ایران بسیار با ارزش است.

شادمهر در مورد مربی حدادی نیز خاطرنشان کرد: به نظرم نزدیک رقابت‌ها چیزی که مهم است راهنمایی‌های مربی در مورد نحوه عملکرد و پرتاب است اما بعید می‌دانم که توکلی بتواند این موضوع را مدیریت کند چون مکانیزم دوومیدانی و وزنه‌برداری کاملا از یکدیگر متفاوت است. این موضوع خیلی جالب است و فکر می‌کنم که باید بحث و بررسی شود و کارشناسان در مورد آن تصمیم‌گیری کنند.

این کارشناس دو و میدانی ادامه داد: موضوع بسیار مهم و قابل بحثی است که باید بررسی شود. چطور ممکن است که مربی در کوتاه مدت بتواند تغییرات اساسی انجام دهد هر چند که توکلی شاید بتواند قابلیت‌های آمادگی جسمانی و قدرتی را به خوبی مدیریت کند اما نباید فعالیت‌های سپهرزاد را قبل از رقابت‌های آسیایی نادیده گرفت.

انتهای پیام

آخرین اخبار ورزشی