دوشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۶ | ۰۹:۵۴
رهبر دوفاکتوی میانمار اکنون از "سیاست عدم مداخله‌" آسه‌آن سود می‌برد

رهبر دوفاکتوی میانمار اکنون از "سیاست عدم مداخله‌" آسه‌آن سود می‌برد

رهبر دوفاکتوی میانمار امروز (دوشنبه) در نشست انجمن کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) در مانیل شرکت می‌کند و روی سکوت این بلوک نسبت به اقدامات سرکوب گرایانه دولتش علیه مسلمانان روهینجا حساب باز کرده است چراکه این بلوک در گذشته نسبت به اقدامات حاکمان نظامی خودکامه میانمار نیز سکوت اختیار کرده بود.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، هنوز مشخص نیست که بحران میانمار در برنامه رسمی نشست آسه‌آن جایی داشته باشد یا خیر. اگرچه مالزی و اندونزی احتمالا در حاشیه این نشست به این مساله خواهند پرداخت.

بنگلادش که از زمان آغاز عملیات نظامی دولت میانمار علیه مسلمانان روهینجا میزبان بیش از ۶۰۰ هزار آواره روهینجایی بوده است یکی از اعضای انجمن آسه‌آن محسوب نمی‌شود.

دولت میانمار از اوت سال جاری میلادی اقدامات سرکوب گرایانه‌ای را علیه مسلمانان روهینجا به راه انداخته و از تاکتیک‌هایی استفاده کرده است که سازمان ملل آن را یک "پاکسازی قومی" توصیف می‌کند تا مسلمانان روهینجا را مجبور به خروج از میانمار سازد.

هنگامی که آنگ سان سوچی، رهبر دوفاکتوی میانمار دو دهه پیش مبارزه‌ای را برای دموکراسی علیه حاکمان نظامی خودکامه میانمار رهبری کرد، نسبت به بی‌اعتنایی جمعی دولت‌های جنوب شرق آسیا برای مداخله در رنج ملتش خشمگین شد.

وی در سال ۱۹۹۹ میلادی در مقاله‌ای از ۱۰ کشور عضو آسه‌آن انتقاد کرده و گفته بود: سیاست آسه‌آن برای عدم مداخله تنها بهانه‌ای برای کمک نکردن به مردم میانمار است.

آنگ سان سوچی در این مقاله نوشته بود: در این روزها نمی‌توانیم در مسائل دیگر کشورها مداخله نکنیم.

دیوید متیسون، محقق سابق حقوق بشر که در حال حاضر یک تحلیل‌گر مستقل مستقر در میانمار است، گفت: نشست‌های انجمن آسه‌آن برای تعیین سیاست در واکنش به مسائل مهم حقوق بشری که کل منطقه را تحت تاثیر قرار می‌دهد، طراحی نشده‌اند. در حال حاضر دولت آنگ سان سوچی از این فرهنگ عدم مداخله آسه‌آن سود می‌برد.

انتهای پیام

# جهان

آخرین اخبار جهان