به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، دریادار فیلیپ دیوید سون، رئیس واحد فرماندهی هند – اقیانوسیه در ارتش آمریکا نسبت به نشست ۲۷ و ۲۸ فوریه، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در پایتخت ویتنام ابراز خوشبینی کرد.
او در اظهارات کتبی به کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا با این حال نسبت به اینکه کره شمالی نیت واقعی برای خلع سلاح هستهای داشته باشد ابراز تردید کرد.
او خاطر نشان کرد: ارزیابی فرماندهی هند – اقیانوسیه ارتش آمریکا در مورد مسأله خلع سلاح هستهای کره شمالی هم راستا با موضع جامعه اطلاعاتی آمریکا است یعنی اینکه ما فکر میکنیم بعید است کره شمالی همه سلاحهای هستهای یا قابلیتهای تولید سلاح خود را واگذار کند اما به دنبال مذاکره بر سر یک خلع سلاح هستهای جزئی در ازای امتیازهای آمریکا و جامعه بینالمللی است.
ماه گذشته میلادی دن کوتس، مدیر اطلاعات ملی آمریکا به کنگره این کشور گفت، معتقد است که بعید است کره شمالی همه سلاحهای هستهای خود را واگذار کند و اینکه به فعالیتهایی که مغایر با وعدهی خلع سلاح هستهای هستند ادامه داده است.
از زمانی که اولین نشست رهبران آمریکا و کره شمالی در ماه ژوئن در سنگاپور برگزار شد ترامپ برای دومین نشست با کیم جونگ اون اظهار تمایل کرده است.
با وجود آنکه ترامپ توقف آزمایشهای هستهای و موشکی کره شمالی را علامت پیشرفت خوانده اما ناظران تحریمهای سازمان ملل در گزارشی نسبت به نیت پیونگ یانگ ابراز تردید کردند.
کاخ سفید از اظهار نظر درباره این صحبتهای دریادار دیوید سون خودداری کرد و یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز گفت: دولت اطمینان دارد که که تعهدات نشست سنگاپور عملی خواهد شد.
وی تاکید کرد: آنچه که جهان بر آن تمرکز کرده تعهد رهبر کره شمالی به خلع سلاح هستهای است.
دیوید سون خاطر نشان کرد: تنشها با کره شمالی از زمانی که این کشور آزمایشهای موشکی و هستهای را در ۲۰۱۷ به حال تعویق درآورد، کاهش یافته و این کشور اقداماتی را در راستای خلع سلاح هستهای انجام داده که قابل توجهترین آن نابود سازی تونلها در مکان آزمایش هستهای است.
با این حال او تصریح کرد که این اقدام برگشت پذیر است و خیلی از کارها باید انجام شود تا پیشرفت معنادار به دست آید.
دیوید سون در عین حال تاکید کرد: کره شمالی خواهان اقدامات متقابل آمریکا شده و رهبر این کشور در سخنرانیاش برای سال نو نسبت به در پیش گرفتن یک مسیر جدید هشدار داد که نشان دهنده احتمال بازگشت کره شمالی به آزمایشات تسلیحاتی در صورت عدم رضایت مذاکرات است.
انتهای پیام

