دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | ۰۰:۲۶
اگر کاری نکنید، وضعیت صنایع‌دستی فاجعه‌آمیز می‌شود!

اگر کاری نکنید، وضعیت صنایع‌دستی فاجعه‌آمیز می‌شود!

وضعیت تولید و فروش صنایع‌دستی به‌ویژه در میان تولیدکنندگان روستایی که پیش از شیوع ویروس کرونا هم چندان قابل قبول نبود، حالا با کاهش شدید فروش‌های پایان سال ۹۸ و تعطیلی کلیه نمایشگاه‌های نوروزی صنایع‌دستی بیش از پیش کساد شده و بسیاری از فعالان این حوزه را درگیر مشکلات معیشتی کرده است.

با تعطیل شدن بسیاری مشاغل و اصناف برای جلوگیری از شیوع هرچه بیشتر ویروس کرونا در کشور، مشکلات معیشتی و ترس از بیکار شدن هم به دغدغه‌های مردمی اضافه شده است. قشر عظیم هنرمندان و صنعت‌گران صنایع‌دستی و به‌ویژه آنهایی که در روستاها مشغول به کار بودند نیز از این جمله‌اند که بیکاری آنها در این روزهای کرونایی برای برخی از فعالان این حوزه دغدغه‌آفرین شده است.

در این میان آنچه در شرایط فعلی حائز اهمیت است و بارها نیز از سوی کارشناسان حوزه صنایع‌دستی مورد تاکید قرار گرفته است، لزوم رسیدگی معاونت صنایع‌دستی به هنرمندان و به‌ویژه آن دسته از هنرمندان روستایی است که به‌صورت مستقل در کارگاه‌ها یا خانه‌هایشان مشغول به کار بوده‌اند.

در همین راستا مهدی اعلمی ـ نایب رئیس انجمن صادرکنندگان صنایع‌دستی ـ در گفت‌وگو با ایسنا درباره وضعیت این‌ روزهای صنایع‌دستی، اظهار کرد: به طور کلی بازار صنایع‌دستی در سال‌های اخیر به دلیلی شرایط حاکم بر اقتصاد همانند تورم بالا، افزایش‌ قیمت مواد اولیه، محدودیت‌های بانک مرکزی برای ورود برخی مواد اولیه، سیاست‌های ارزی و ... وضعیت بدی داشت. در مجموع بازار صنایع دستی دچار رکود بود و صنایع‌دستی جایگاه چندان خوبی در سبد خرید خانواده‌ها نداشت؛ این درحالی است که صنایع‌دستی برای میلیون‌ها هنرمند، صنعتگر و تولیدکننده‌ منبع درآمد اصلی محسوب می‌شود.

او ادامه داد: با شیوع ویروس کرونا در کشور وضعیت بازار صنایع‌دستی بدتر از قبل شد. تولیدکننده‌هایی که برای بازار داخل کالا تولید می‌کردند با تعطیلی بازارچه‌ها و فروشگاه‌ها نتوانستند محصولاتشان را به فروش برسانند و انبوهی از کالا روی دستشان باقی مانده است. آن دسته از افرادی هم که برای بازار خارجی محصول تولید کرده‌ بودند، با بسته شدن مرزها به مشکل برخوردند.

اعلمی خاطرنشان کرد: درست است که شیوع ویروس کرونا یک مشکل جهانی است، اما برخی دولت‌ها در قبال مشاغلی همچون تولید و فروش صنایع‌دستی مسوولانه‌تر عمل کردند؛ البته ما تشکل‌های صنایع دستی نیز در این مدت به صورت مجازی جلساتی برگزار کردیم، نامه‌ای به آقای جهانگیری نوشتیم و در آن درخواست کردیم که کمک‌های فوری به تولیدکننده‌های این حوزه شود؛ چراکه در این